Jump to content

Zece lucruri interzise atunci cănd iei pilule anticoncepţionale


ALexu
 Share

Recommended Posts

Zece lucruri interzise atunci cănd iei pilule anticoncepţionale

 

Cititi cu atentie si in intregime prospectul inainte de a incepe sa luati acest medicament." Este prima fraza pe care o gasim pe majoritatea prospectelor de anticonceptionale. Dar cate femei citesc in intregime prospectul, cate reusesc sa respecte tot ce au citit si, mai ales, cate femei cunosc lista completa a lucrurilor interzise inainte sau atunci cand iau un contraceptiv oral?

 

 

anticonceptionale1_73582200.jpg

 

 

 

Atenţie la anticoncepţionale!

 

Iata care sunt lucrurile pe care nu ai voie sa le faci cand iei anticonceptionale!

 

1. NU lua anticonceptionale fara sa faci setul de analize speciale si obligatorii inaintea prescrierii oricarui tip de contraceptiv oral.

 

Opreste administrarea anticonceptionalelor daca nu ai facut inainte urmatoarele analize: hemograma completa, coagulograma completa, lipidograma completa, acid uric, creatinina, GPT (alaninaminotransferaza) si GOT (aspartataminotransferaza).

 

2. Anticonceptionalele NU pot fi luate de persoanele cu istoric medical de tipul: afectiuni ale circulatiei sangelui, afectiuni ale rinichilor sau ficatului, afectiuni cerebrale, preinfarct, infarct, accident vascular cerebral, afectiuni intestinale, astm, epilepsie, lupus, sindrom vertiginos sau angina pectorala.

 

3. NU folosi contraceptive orale daca ai sau ai avut in trecut un cheag de sange (tromboza) intr-un vas de sange la picior, plamani sau alte organe.

 

4. Cand iei anticonceptionale, este foarte riscant sa consumi dulciuri si alimente bogate in zahar sau grasimi. Nivelul ridicat de colesterol sau de trigliceride, din sange, asociat cu pilulele contraceptive, creste cu pana la 50% riscul de tromboza arteriala (cheag de sange pe artere).

 

Sursa: Click.

Edited by LL Alex
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.