Jump to content

Ce iti transforma o zi proasta in una mai buna?


South NUTU
 Share

Recommended Posts

Ce iti transforma o zi proasta in una mai buna?

Ciocolata! Ba nu, ba nu… e acel lucru, stii tu… cafeaua. Nu, nu! E… shoppingul! Eh, astea is chestii de copii… cititul, o carte buna, asta conteaza! Sau mai bine, un film care ma pune pe ganduri apoi!
Indiferent de raspuns, fiecare dintre noi are ceva ce ii place. Ceva care ne relaxeaza si ne ajuta sa ne deconectam de la problemele cotidiene. Ceva ce ne face sa nu raspundem la telefon ore in sir sau sa pierdem notiunea timpului. Este vorba desiguri despre hobby-uri, sau, mai pe romaneste spus, pasiuni.
hobbies-1.jpg
Ce sunt hobby-urile? Nu o sa dam o definitie tipica DEX, ci vom explica aceasta notiune de origine engleza intr-un mod cat mai simplu: o activitate care iti face placere, o pasiune pentru ceva anume. Iar daca este ceva ce ne face placere, atunci automat inseamna ca este si ceva ce ne detensioneaza, ne elibereaza mintea si gandul, ne scoate din rutina zilnica si din plictiseala, si (de ce sa nu recunoastem?)ne ofera bucurie si buna dispozitie.
E sanatos sa ai hobby-uri. Mai ales pentru psihic. Nu o sa spunem ca este si din punct de vedere fizic, deoarece un practicant de bungee jumping de exemplu se expune la mult prea multe riscuri J. Revenind insa la psihic, un hobby ne poate ajuta mai mult decat pentru motivele enumerate mai sus. Pictura sau desenul de exemplu ne ajuta sa devenim mai creativi, sa invatam tehnici noi, sa ne documentam si sa ne provocam perspectiva din care gandim si vedem lucrurile.
Fiecare hobby aduce astfel de beneficii secundare: sportul ne face mai sanatosi, ne imbunatateste timpii de reactie si ne corecteaza pozitia corpului, muzica ne ajuta sa vedem firul logic al unor probleme, iar shopping-ul (consumat cu moderatie!) ne poate ajuta sa devenim mai economi, si, de ce nu, sa apreciem corect valoarea unui obiect.
Chiar de asta este recomandat sa ne dedicam cat mai mult unui hobby. Insa nu trebuie sa ne temem sa ne largim orizonturile si sa exploram noi pasiuni. Cati dintre noi s-au gandit la un moment dat ce beneficii ne-ar putea aduce o pasiune precum colectionarea de anumite obiecte, pescuitul sau chiar si jocurile pe calculator?
De aceea va invit sa explorati, sa nu va fie teama sa incercati lucruri noi, si mai ales sa incercati sa priviti in adancime si sa va ganditi la ce alte beneficii pot izvora din activitatiile care va fac placere si va relaxeaza zi de zi.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.