Jump to content

Top 5 serii de jocuri in Romania


kEE
 Share

Recommended Posts

661.jpeg

Clasamentele internatioanale privind vanzarile de jocuri difera destul de mult fata de ceea ce inseamna achizitiile si interesul romanilor fata de jocurile video. In primul rand, majoritatea vanzarilor din vest se bazeaza pe vanzarile inregistrate de consolele Xbox 360 si PlayStation 3, mai nou de noile PlayStation 4 si Xbox One. In Romania, lucrurile stau putin diferit, PC-ul fiind la putere, iar PlayStation 2 generand inca vanzari importante intr-o piata aflata in plina recesiune. In plus, sistemele de operare iOS, Android si chiar Windows Phone au afectat puternic popularitatea unor console precum DS, 3DS, PSP sau Vita, publicul fiind tentat sa se mute catre telefoanele mobile si tabletele multifunctionale.
In anul 2013, cele mai vandute jocuri din Marea Britanie au fost Grand Theft Auto 5, FIFA 14, Call Of Duty: Ghosts, Battlefield 4 si Assassin’s Creed IV: Black Flag.
In Romania, conform Google Trends, interesul aratat de jucatori pentru primele doua titluri a fost proportional, celelalte trei jocuri fiind la mare distanta de ceea ce ne arata clasamentele internationale.
gta5_money.jpg
Jocurile Grand Theft Auto
Seria Grand Theft Auto obtine pozitia numarul 1 in cautarile din ultimele 12 luni din Romania, dar cu o surpriza cat Casa Poporului: cel mai cautat titlu este GTA San Andreas, joc lansat de Rockstar in urma cu fix 10 ani. Pe locul doi se plaseaza Grand Theft Auto 5, iar pe locul trei se gaseste Grand Theft Auto Vice City (2002).
Minecraft
Surpriza vine din Suedia si se cheama Minecraft. Jocul a reusit sa coboare de pe podium titluri importante, atat in Romania, cat si pe plan international. Minecraft este un sandbox indie game in care gamerii construiesc cladiri din cuburi texturate intr-un mediu 3D. Treptat, Minecraft a fost lansat pe toate platformele posibile, ocupand un surprinzator loc 2 in topul cautarilor.
Seria FIFA
FIFA 14 a fost un real succes in Marea Britanie, lucrurile fiind destul de asemanatoare si pe plaiurile mioritice. Inters consistent au mai generat FIFA 13 FIFA 07.
Jocurile Need for Speed
Anul trecut a fost lansat Need for Speed Rivals, jucatorii romani fiind mai interesati de NFS Most Wanted. In acest caz verdictul este destul de greu de dat, fiind doua titluri lansate sub numele Most Wanted, unul in 2012 si altul in anul 2005.
Call of Duty
Call of Duty inchide topul nostru cu o alta surpriza. Daca titlul COD Ghosts a fost printre cele mai vandute jocuri din ultimele luni, romanii sunt interesati de subseria Modern Warfare (2007-2011) si de sub-seria Black Ops (2010,2012)
Link to comment
Share on other sites

#Eu zic ca seria NFS ar trebui sa ocupe locul doi, au fost si inca sunt niste jocuri superbe, pe placul tuturor !

Grand theft auto au avut cel mai are succes datorita GTA V si pe locul 2 as zice un Call Of Duty cu jocul Call Of duty ghost,minecraft este un joc foarte cunoscut in multe tarii.

Edited by Jeson
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.