Jump to content

Un salariu mai mare !


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Simtiti ca meritati o marire salariala, dar nu stiti cum sa formulati aceasta cerere ? Va oferim cateva sfaturi pentru a reusi!

 

Daca maririle salariale au o data fixa este inutil sa va prezentati intr-o alta perioada a anului pentru a cere o marire de salariu. Este posibil acest lucru doar daca aveti argumente foarte importante, cum ar fi anumite formari, cursuri, diplome noi, etc. Pentru a optimiza argumentarea voastra utilizati criteriile cu care angajatorul evalueaza randamentul.

 

 

Cum trebuie procedat :
Intrati intr-o intalnire spunand : «Voi reusi !» si stabiliti-va o suma sub care nu veti mai accepta jobul. Nu trebuie niciodata sa incepi cu suma pe care o vrei, pentru ca primul care vorbeste este cel mai vulnerabil. Incepeti prin a evidentia contributia voastra in cadrul companiei, ce a castigat compania pe parcursul unui an datorita voua, scopul fiind acela de a spune «Iata ce aport am adus eu societatii». Trebuie sa aratati ca exista deja responsabilitatea masurarii eficacitatii propriei persoane. Odata terminata expunerea voastra lasati angajatorul sa vorbeasca. El va va da atunci o suma. Oricare ar fi aceasta, repetati-o cu voce tare si ramaneti linistit - tehnica ecoului. Acest lucru il va obliga pe angajator sa isi justifice oferta. Puteti spera sa obtineti o crestere intre 5 si 15 procente.

 

Ce trebuie sa faceti in caz de refuz :
Daca societatea nu poate sa va acorde o marire salariala, negociati un avantaj « in natura ». Acest avantaj trebuie sa comporte 3 caracteristici : sa reprezinte mult pentru voi, sa nu coste nimic (sau foarte putin) pentru angajator, sa nu poata fi generalizat usor pentru a nu se crea un precedent. De exemplu puteti negocia un orar flexibil, mai multe zile de concediu, modificarea responsabilitatilor, etc.
O alta varianta posibila in cazul in care negocierea nu reuseste este sa-l faceti pe superiorul vostru direct sa spuna ca este multumi de voi si profitati pentru a obtine noi responsabilitati, iar peste cateva luni veti putea reveni cu o noua cerere de marire a salariului.

 

Folositi-va energia pentru a gasi solutii si a propune un acord care sa fie in avantajul ambelor parti. Evitati atitudinea conflictuala si agresiva !

 

 

 

 

 

Sursa: http://www.ejobs.ro/cariera/sectiune-stdent/articol-TipsTricks/page-Un-salariu-mai-mare

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.