Jump to content

Temele pentru acasă sunt un motiv de stres. Explicația psihologilor


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Prea multe teme de la şcoală pot fi dăunătoare. Medicii susţin că volumul mare de activităţi şcolare, temele, aşteptările exagerate ale părinţilor şi ale cadrelor didactice îi afectează psihic pe cei mici. Apar şi situaţii în care copiii vor să se autodepăşească şi îşi impun standarde prea înalte pe care nu le pot atinge.

 

 

 

elevi_tableta_11405500.jpg

 

 

 

 

Copiii sunt stresaţi. O spun medicii care se confruntă cu tot mai multe cazuri de anxietate la cei mici. Problemele apar în special din cauza volumului mare de teme, dar şi a presiunii din partea dascălilor sau părinţilor.

 


"Se constata in ultima perioda un grad ridicat al copiilor care sufera de anxietate, dificultati scolare, probleme emotionale care au mare legatura cu factorul educational scoral si cu stresul scolar", spune ANGELA LĂCĂTUŞU, psiholog.

 


Părerile părinţilor sunt împărţite. Cei mai mulţi se plâng că temele sunt prea multe şi prea dificile. În unele cazuri, nici părinţii nu le pot rezolva.

 

 

Cadrele didactice spun că temele sunt menite să îi ajute pe micuţi să progreseze intelectual.

Pentru a preveni aceste tulburări, părinţii sunt sfătuiţi să petreacă mai mult timp cu copiii şi să nu-i evalueze doar pe baza notelor.

 

 

 

 

 

 

Sursa: http://www.realitatea.net/temele-pentru-acasa-sunt-un-motiv-de-stres_1615193.html

Link to comment
Share on other sites

In sfarsi tine si cu noi cineva , de si-ar da seama sa schimbe asta ar fi ceva

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.