Jump to content

Plimbarea structurata si cersitul la masa


AleCs STN
 Share

Recommended Posts

Plimbarea structurata

images (2)

 

Una dintre marile greseli ale posesorilor de caini este faptul ca ofera cainilor
doar afectiune, de cele mai multe ori la momente nepotrivite fara sa realizeze ca astfel conditioneaza cainele sa manifeste un comportament gresit.
Altii ofera cainelui doar afectiune si exercitiu fara a impune si disciplina.
Formula ideala ar fi: exercitiu-disciplina-afectiune=caine calm-subordonat-recompensat.

Un caine are nevoie de cel putin 2 plimbari structurate pe zi.

Astfel ii aratam cainelui cine este seful haitei, ii satisfacem nevoia instinctuala de mers si explorare, il facem sa se simta util.
Aceasta plimbare formeaza legaturi de subordonare intre caine si stapan si trebuie facuta in afara casei/curtii indiferent de conditiile meteo.
Durata unei plimbari este de 30-45 minute iar pentru pui de 10-20 minute.

La plimbare cainele nu merge niciodata inaintea stapanului.

Nu lasati niciodata cainele sa mearga in fata. Pozitia ideala este atunci cand omoplatii cainelui sunt pe aceeasi linie cu cusatura pantalonului.
Daca mergi putin in spatele cainelui aceste intelege ca el conduce activitatea si se considera pe sine seful haitei chiar daca nu trage in lesa.
In cazul acesta cainele are propriul set de reguli pe care le va aplica indiferent de ce zice „subordonatul” din spate care tine lesa.
Singurul caine care are voie sa mearga in fata stapanului este cainele care munceste, caini de urmarire,cautare/salvare, caini care insotesc persoane nevazatoare etc.
Multor oameni le vine greu sa creada ca simpla plimbare a cainelui in pozitia corecta poate imbunati relatia om-caine dar asta este adevarul.

Nu ai timp sa oferi cainelui tau doua plimbari pe zi?Poti descoperi un pet sitter iubitor pe Pet-Me.ro (plimbare caini)

 

Will beg for food.

Cainele nu cerseste la masa

Si chiar daca o face, nu primeste. Fara exceptii.
In mediul natura masculul alfa mananca primul si niciun subordonat nu va indrazni sa incerce sa manance odata cu el pentru ca va fi imediat corectat.
Cainele trebuie sa astepte in liniste pana ce stapanul termina de mancat si abia apoi va primi si el mancarea lui.
Un caine care a primit chiar si o singura data de mancare in timp ce stapanul lui manca, pentru ca a scheunat sau a dat cu laba peste piciorul lui va intelege repede ce are de facut pentru a manca in acelasi timp cu stapanul
Daca stapanul va ignora cerintele, cainele va renunta sa mai cerseasca si isi va astepta rabdator randul, iar pozitia stapanului de „alfa” va fi intarita la fiecare masa.

SURSA

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.