Luna Decembrie aduce pe serverele RPG Advent Calendar. Detalii aici.

Reducerile de Craciun au venit! Detalii aici.

 Anunt despre rapoarte de activitate, reguli sublideri, waruri sarbatori, legalizare moduri. Cititi aici.

Welcome to B-Zone Community

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

This message will be removed once you have signed in.

uN Christian S

Moderator: Gadgets
 • Content count

  133
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

1 Follower

About uN Christian S

 • Rank
  Take away my internet
 • Birthday 12/11/01

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Real name
  Cristian
 • RPG1 Nickname
  Christian.S

Recent Profile Visitors

183 profile views
 1. Apple a adăugat o nouă opţiune la cumpărarea aplicaţiilor din magazinul App Store, permiţând utilizatorilor să comade aplicaţiile pe care şi le doresc cu până la 90 de zile înainte de lansarea efectivă, beneficiind astfel de eventuale reduceri de preţuri aplicate de către dezvoltatorii acestora. O aplicaţie la care folosim opţiunea de precomandă rămâne în aşteptare, urmând să fie instalată automat pe dispozitiv de îndată ce devine disponibilă. În schimb, dezvoltatorii care aleg să-şi publice aplicaţiile în App Store înainte ca acestea să fie efectiv gata de lansare au ocazia să le promoveze din timp, cu potenţialul de a realiza vânzări suplimentare aplicând promoţii adresate celor dispuşi să plătească în mod anticipat. Pentru a nu se simţi păcăliţi în situaţiile când preţul se modifică pe durata campaniei de precomandă, cei care folosesc această opţiune vor beneficia de preţul cel mai mic, care va substitui inclusiv preţul oficial de lansare. Opţiunea pentru precomandă poate fi aplicată inclusiv aplicaţiilor gratuite, funcţionând ca un mecanism pentru instalare automată la momentul lansării oficiale. Noua opţiune pentru cumpărare este adăugată în toate versiunile App Store, pentru platformele iOS, MAC şi chiar tvOS. Sursa.
 2. Am sperat că în 2017 vom primi smartphone-uri cu senzor de amprentă sub display, dar Apple, Samsung şi restul producătorilor s-au lovit de probleme în implementarea acestei tehnologii prin forţe proprii. Producători de componente precum Qualcomm au promis astfel de soluţii abia pentru a doua jumătate a anului 2018, însă Synaptics pare să fure startul, anunţând primul senzor de amprentă care poate fi implementat sub display, care este gata de producţie în masă. Synaptics este un producător de componente important, fiind responsabil pentru majoritatea trackpad-urilor pentru laptop-uri şi alte componente la care nu ne gândim precum senzori de amprentă şi suprafeţe tactile pentru dispozitive mobile. Având deja o istorie în realizarea de componente de autentificare precum senzorii de amprentă, nu este surprinzător că este prima companie care lansează un astfel de produs sub forma noului Clear ID FS9500. Senzorul Clear ID poate fi implementat în orice smartphone, însă compania îl prezintă ca o soluţie pentru producătorii de dispozitive cu ecran edge-to-edge, spunând că este mai rapid decât alte sisteme de pe piaţă precum cele de recunoaştere facială (precum Face ID de la Apple). Senzorul nu trebuie să stea tot timpul activ, deci nu consumă energie în plus, fiind pornit doar atunci când este necesar. De asemenea, această soluţie funcţionează chiar şi atunci când degetele utilizatorului sunt umede, ceva ce nu este posibil pe mulţi alţi senzori de amprentă „tradiţionali”. Mai interesant este faptul că acest anunţ vine alături de vestea că unul din producătorii care se află în „top 5” în lume, va lansa foarte curând un model care foloseşte senzorul Clear ID FS9500, care este de asemenea echipat cu un ecran „bezel-free OLED infinity display”. Având în vedere că Samsung este singura companie care foloseşte termenul Infinity Display în materialele de promovare, este posibil ca acest model să fie chiar Galaxy S9, în ciuda zvonurilor şi imaginilor neoficiale care prezintă telefonul cu senzor de amprentă pe spate. Din fericire, nu mai avem mult timp de aşteptat până când vom afla noutăţi despre Galaxy S9 şi nici despre primele telefoane din 2018, unele urmând a fi anunţate în cadrul CES, altele la MWC, ambele evenimente urmând să aibă loc în următoarele trei luni. Sursa.
 3. Ştiam de câteva luni că noile dispozitive din gama Galaxy A (2018) de la Samsung vor adopta design-ul cu ecran edge-to-edge şi format 18,5:9 prezent şi pe modelele Galaxy S8 şi Note8, însă aceasta este prima dată când vedem un astfel de dispozitiv în „libertate”. Un Galaxy A8+ a fost depistat în Bangladesh, telefonul fiind demonstrat şi întors pe toate părţile, putând astfel vedea atât particularităţile de design, modul în care arată inferfaţa grafică software, cât şi lista completă de specificaţii tehnice. Galaxy A8+ (2018) arată la prima vedere ca un Samsung Galaxy S8 cu margini puţin mai mari în jurul display-ului. De fapt, marginile negre de pe laterale apar din lipsa curburii ecranului spre margini, sticla fiind doar rotunjită, nu curbată până pe lateral. Pe partea din spate, senzorul de amprentă a fost amplasat sub camera foto, într-o poziţie mult mai confortabilă decât pe modelele high-end din 2017, în timp ce butonul dedicat pentru Bixby nu se găseşte nicăieri pe telefon. La capitolul specificaţii hardware avem un chipset Exynos 7885, modelul mid-range cu 8 nuclee la (două la 2,2 GHz şi şase la 1,6 Ghz), un display Super AMOLED de 6” cu rezoluţie Full HD+ (2.220 x 1080 pixeli), 6 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare, acumulator de 3.500 mAh, mufă USB Type-C, jack de căşti, o cameră principală cu senzor de 16 megapixeli (f/1.7) şi un sistem dual camera pe partea din faţă cu senzori de 16, respectiv 8 megapixeli, ambii echipaţi cu obiective f/1.9. Asemeni modelelor 2017 din gama Galaxy A, A8+ oferi rezistenţă la apă şi praf la standardul IP68. La nivel software, interfaţa pare să fie identică cu cea de pe Galaxy S8 şi Note8, lucru care sugerează că telefoanele Galaxy A (2018) vor fi lansate cu Android Nougat din fabrică, urmând să fie actualizate la noul Oreo mai târziu. În cazul în care design-ul lui Galaxy A8+ (2018) este inspirat de ceea ce vom primi şi pe Galaxy S9, următorul flagship Samsung ar putea avea senzor de amprentă pe spate, ar putea renunţa la butonul Bixby şi va păstra în rest liniile de design exterioare de pe S8. Seria Galaxy A este de obicei anunţată oficial în luna decembrie, cu lansare la începutul anului următor, deci nu ar trebui să dureze prea mult până când vom afla detalii oficiale despre aceste dispozitive direct de la Samsung. Sursa.
 4. După ce a lansat Android Go, o versiune simplificată de Android Oreo pentru dispozitive cu mai puţin de 1GB memorie RAM, Google completează oferta şi cu versiuni „Lite” ale principalelor aplicaţii oficiale. Recomandată pentru dispozitive Android Go, dar compatibilă şi cu alte versiuni de Android, Google Maps Go reduce la minimum spaţiul necesar pentru instalare şi traficul de date consumat. Bazată pe formatul Progressive Web App, aplicaţia este în esenţă un container pentru versiunea web a serviciului Google Maps, adaptat pentru a funcţiona şi prin conexiuni intermitente la internet. Compatibilă cu funcţia Nearby, suportată pe dispozitivele cu Android Go, aplicaţia Maps Go poate trimite hărţile descărcate şi altor dispozitive fără acces la internet, aflate însă în raza conexiunii Bluetooth. Aplicaţia Google Maps Go poate fi instalată din magazilui Google Play, pe dispozitive care rulează Android 4.1 sau oricare dintre versiunile mai noi. Sursa.
 5. Nokia 8 a venit cu destule funcţii foto interesante, însă camerele sale pur şi simplu nu au putut concura cu oferta superioară a concurenţei. În ciuda faptului că a HMD a ales pentru modelul de top din prezent un sistem dual-camera, acesta nu oferă funcţii avansate precum zoom sau mod portret, lucru care se pare că va fi rezolvat pe Nokia 9. Cei care au descărcat beta-ul pentru Nokia Oreo dedicat lui Nokia 5 au observat printre sursele aplicaţiei de cameră o serie de pictograme noi, care nu sunt folosite pe niciun alt dispozitiv Nokia de până acum. Este vorba de butonul Telephoto, care oferă două setări: 1X şi 2X, sugerând că Nokia 9 va beneficia de un sistem dual-camera similar cu cel de pe iPhone X şi Galaxy Note8. Camera normală, wide-angle, nu va fi probabil foarte diferită faţă de cea de pe Nokia 8. Utilizarea unui astfel de sistem foto alături de lentilele dezvoltate de ZEISS ar trebui să pună în sfârşit noile Nokia în topul dispozitivelor performante la acest capitol. Nokia 9 este aşteptat în luna ianuarie, debutul urmând să aibă loc în China, în timp ce lansarea globală ar putea avea loc după Mobile World Congress 2018. Sursa.
 6. Atunci când Synaptics a spus că una dintre companiile care se află în top cinci în lume pe piaţa de smartphone-uri va lansa primul dispozitiv cu senzor de amprentă în display, nu mulţi s-ar fi aşteptat ca acea companie să fie unul care nu este prezent în afara Chinei. Se pare însă că era vorba de fapt despre Vivo, companie care a reuşit să urce pe primele locuri în top-ul producătorilor chinezi, care va lansa la începutul lui 2018 un model de smartphone high-end echipat cu noul senzor Clear ID. Informaţia vine de la analistul Forbes Patrick Moorhead, care a avut ocazia de a folosi noul smartphone de la Vivo şi a reuşit să realizeze şi câteva fotografii cu acesta, cât şi cu senzorul de amprentă. Se pare că Synaptics a reuşit să miniaturizeze tehnologia de citire a amprentei într-o componentă foarte mică şi subţire, care poate fi poziţionată în spatele display-ului OLED al telefonului. Astfel, autentificarea este rapidă şi precisă, compania susţinând că oferă viteză de două ori mai mare decât a recunoaşterii faciale Face ID de la Apple. Senzorul de amprentă sub display ar putea deveni o componentă omniprezentă pe piaţa de smartphone-uri cu Android în 2018, deja fiind anunţate două soluţii. Prima este aceasta, de la Synaptics, bazată pe un senzor foto CMOS, însă şi Qualcomm dezvoltă o tehnologie care face acelaşi lucru, însă prin metode diferite. Producătorul american va oferi la jumătatea anului 2018 un senzor de amprentă bazat pe ultrasunete, care, la fel, va citi amprenta prin display. Din păcate, primul smartphone foarte aşteptat al anului, Samsung Galaxy S9, nu pare să beneficieze de pe urma acestei tehnologii, hardware-ul său fiind deja stabilit. Probabil că Samsung va apela la o astfel de soluţie în toamna anului viitor, când este aşteptată o nouă generaţie de phablet-uri Galaxy Note. Sursa.