Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

ElaShella RW F4L

Donator
  • Posts

    767
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ElaShella RW F4L

  1. Zece greseli de compozitie...









    Imaginile dumneavoastra au un aspect neplacut? Aici vom invata cum sa ne orientam corectă, prin evitarea aceste zece greseli de compoziție comune vom putea realiza fotografii mai bune.


    0y8V7DJ.jpg

    1.Subiectul prea mic in cadru

    Creierele si ochii nostri fac o treaba buna, in marirea unui obiect, uneori si in afara acestuia(in imprejurimi) dar cand ne uitam la imagine, acel obiect ni se va parea mic, si neimportant.Inainte de a face poza, considerati sa faceti cativa pasi in fata, sau sa va jucati putin cu zoom-ul lentilelor pentru ca subiectul sa umple bine tot cadrul.
    M4FAv2w.jpg

    2. Subiectul este prea mic in cadru.

    Multi incepatori sunt mai mult precupati in gasirea unui subiect de fotografiat , si uita sa se gandeasca la cum urmeaza sa faca fotografia respectiva.
    Cand facem o poza unei flori in gradina, de exemplu,in loc sa o fotografiem drept, ( din fata) o putem fotografia dintr-o parte, pentru a capta mai multe detalii petalelor si pentru a pune in valoare densitatea culorilor.
    vJxDHKT.jpg

    3.Subiectul in mijloc.

    Chiar daca fotografierea unui subiect, in centru poate functiona bine uneori, este mai bine sa il fotografiem intr-o parte, urmand regula treiimilor. Majoritatea aparatelor foto sunt capabile sa afiseze o grila, prin viewfinder sau pe ecran,lucru care ne ajuta sa impartim imaginea in 3 coloane egale.
    Subiectul ar trebuii pozitionat la intersectia a doua linii, iar celelalte elemente le putem lasa pe restul liniei, de unde este situat subiectul principal.

    [imgur](http://i.imgur.com/4IMGH7B.jpg)

    4. Nimic in prim-plan.

    Cand fotografiem un landscape sau o alta imagine , se merita sa avem si ceva in fond,in caz contrar, vom risipii spatiu aiurea.Fie manunchi de flori, o stanca sau niste dare de nisip, cele mai multe peisaje au ceva ce poate fi folosit pentru a injecta un pic de interes in prim plan.


    jK0QRxl.jpg

    5.Deciderea aspectului ratio, dupa realizarea capturii.

    Acest punct se incadreaza mana in mana cu prim-planul golm deoarece exista o tendinta de a decupa pentru a elimina spatiul liber, si de a imbunatatii compozitia.Post procesarea,si decuparea sunt bune, dar veti face imagini mai bune daca luati in considerare raportul de aspect in etapa de fotografiere.Multe camere permit sa setati raportul de aspect, astfel incat sa puteti vedea diferite decupari in viewfinder sau in ecran, inainte de a imortaliza imaginea.

    ENGLISH

    Comming soon.....

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.