Jump to content

6 greseli care pot afecta starea de sanatate


Krysty
 Share

Recommended Posts

sanatate.jpg

 

 

 

 

 

O stare de sanatate solida necesita implicare, nu este un fenomen care are loc peste noapte si presupune desfasurarea unui proiect continuu care implica fiecare parte a fiintei umane.

 

Nimeni nu poate fi perfect, dar este important sa intelegem care sunt problemele cel mai frecvent intalnite care afecteaza negativ starea generala de sanatate.

 

 

 

 

1. Somnul la ore tarzii

 

 

Somnul insuficient este probabil una din cele mai presante probleme de sanatate cu care se confrunta societatea, intrucat acesta afecteaza direct aproape orice parte a vietii noastre.

 

Somnul insuficient poate determina dorinta de a consuma in mod excesiv alimente pe care nu le servim in mod normal. Cand unei persoane ii este somn, nu va mai tine cont de anumite restrictii dietetice, ar putea consuma cofeina in mod excesiv (fapt ce-i poate provoca anxietate) si va simti nevoia sa manance alimente dulci.

 

Toate aceste situatii au repercursiuni asupra sanatatii oricui. Daca doriti sa va mentineti o stare optima de sanatate, printre primele lucruri pe care le puteti face este sa mergeti la culcare la ora 22 si sa va treziti la ora 6 dimineata.

 

 

 

 

2. Consumul excesiv de cofeina

 

 

Somnul insuficient poate sta la baza consumului excesiv de cofeina. Acest lucru poate provoca anxietate dar si alte probleme cum ar fi deshidratare, letargie si crestere in greutate.

 

Fluctuatiile de zahar din sange pe care le determina nivelul crescut de cofeina contribuie la cresterea exagerata a poftelor alimentare si in general, consumul de cafea este insotit de cel de diverse deserturi (o gogoasa sau un croissant).

 

 

 

 

3. Lipsa activitatii fizice, dimineata

 

 

Activitatea fizica desfasurata la primele ore ale diminetii este benefica pentru organism. Pentru multe persoane a face sport dimineata este un lucru dificil, dar ar ar putea fi o alternativa mai buna decat frecventarea salii de sport dupa o zi de lucru, la orele dupa-amiezii.

 

Indiferent de program, ar trebui sa faceti intre 30-60 de minuite de antrenament, zilnic. Alegeti o activitate care va place si perseverati.

 

 

 

 

4. Evitati consumul de alcool

 

 

In cazul in care beti prea mult alcool, ii faceti corpului un deserviciu. Incercati sa reduceti la minim cantitatea de alcool (un pahar pe zi pentru femei si doua pentru barbati). Controlati volumul bauturilor alcoolice si consumati apa intre cocktailuri.

 

Atunci cand aveti mici pauze, folositi-le pentru a face plimbari cu prietenii, pentru a viziona un film sau pentru a face alte activitati in cadrul carora sa nu consumati bauturi alcoolice.

 

 

 

 

5. Cina luata prea tarziu

 

 

Atunci cand luati mesele prea tarziu, cea mai mare parte a digestiei va avea loc in timpul somnului, ceea ce inseamna ca somnul va fi tulburat, iar dvs. va puteti trezi ametiti a doua zi, intrucat pe timpul noptii metabolismul este mai lent.

 

Oferiti organismului oportunitatea de a beneficia de o cina usoara cu cel putin doua ore inainte de culcare.

 

 

 

 

6. Lipsa alimentelor sanatoase

 

 

Fiecare masa ar trebui insotita de 2-3 portii de fructe si legume (mai multe legume decat fructe). Ideal ar fi sa consumati 9 portii diversificate de fructe si legume, zilnic.

 

Acestea sunt foarte importante pentru starea dvs. generala de sanatate, intrucat fiecare aliment care are una din culorile curcubeului joaca un rol important pentru bunastarea organismului. Fructele si legumele ajuta la instalarea starii de satietate si sustin functia sistemului digestiv.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.