Jump to content

HP lucrează la o tabletă cu Nvidia Tegra 4 şi Android


Askhanar
 Share

Recommended Posts

Se pare că HP a realizat în sfârşit faptul că piaţa tabletelor cu Android şi cea a tabletelor cu Windows 8 sunt două segmente diferite, iar compania are nevoie de un produs puternic pentru a intra pe prima, nu numai produse dotate cu sisteme de operare Microsoft. Acest nou produs, dotat cu software Android, se pare că va fi motorizat de noul Nvidia Tegra 4.

tegra-4-HP-x600.jpg

Actualmente, Nvidia se străduieşte să găsească parteneri care să dorească integrarea noului SoC (system on chip) Tegra 4. Săptămâna trecută am aflat că experţii companiei Nvidia n-au reuşit să convingă decât un singur producător care să utilizeze Tegra 4 şi doar într-un singur produs. Nu putem încă să confirmăm dacă HP este compania de care vorbeam săptămâna trecută sau dacă viitoarea tabletă de la HP este o a doua implementare a platformei Tegra 4.

Am mai vorbit despre puternicele cipuri ARM SnapDragon 600 şi SnapDragon 800 de la Qualcomm şi se pare ca majoritatea jucătorilor din piata tabletelor şi a telefoanelor inteligente le privesc, cât se poate de serios, ca pe singurele soluţii de top. Qualcomm pare să fie motivul principal pentru lipsa de popularitate a Nvidia Tegra 4, între producătorii de mobile, dar sperăm ca această situaţie să se schimbe cât mai curând.

hp_touchpad_2_cover-x600.jpg

Până la urmă, acum sunt o mulţime de gadget-uri cu Nvidia Tegra 3 pe piaţă. Unele au fost lansate cu mai puţin de două luni în urmă şi înţelegem de ce majoritatea producătorilor nu sunt pregătiţi să le transfome în soluţii „învechite” odată cu anunţarea de produse bazate pe Tegra 4.

Suntem foarte curioşi cum va reuşi HP să-şi managerieze strategia intrării pe piaţa tabletelor cu Android, pentru că pe parcursul ultimilor ani, compania aparent a luat-o razna şi practic a distrus proiectul HP TouchPad şi sistemul de operare WebOS. Noul CEO, Meg Whitman pare să fie foarte ocupată de concedierea a mii de angajaţi şi de punerea în aplicare a numeroase măsuri de austeritate. Doamna Whitman pare să fie mult prea ocupata cu „tăierile” ca să mai găsească oameni talentaţi şi să-i puna la lucru pentru a revitaliza proiecte valide şi sustenabile precum WebOS.

Sursa:laptopnews.ro

Edited by vEcs
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.