Jump to content

Cele 12 porunci ale lui Iisus Hristos din Evanghelia Vietii Desavarsite


nWo iQ
 Share

Recommended Posts

Aceasta Evanchelie a celor Doisprezece Apostoli (Evanghelisti) a Gratiei Divine intru Iisus Hristos este unul dintre cele mai vechi si mai complete texte crestine. Evanghelia celor Doisprezece Apostoli a fost cmunicata editorilor in numeroase fragmente la momente diferite de catre Emmanuel Swedenborg, Anna Kingsford, Edward Maitland si un preot din secolele trecute, numit Placidus, provenind in ordinul franciscan. Acestia au tradus-o din original si au oferit-o editorilor pentru a face adaugirile necesare la cele patru Evanghelii canonice.

Continutul acestei Evanghelii stravechi aduce la lumina invatatura hristica in toata puritatea ei originara, insa pentru a beneficia din plin de aceasta sunt necesare o lectura lipsita de prejudecati dogmatice, un suflet deschis si o minte inteligenta. De exemplu, odata citita scena oferirii Noii Legi pe Sfantul Munte (cap. XLVI) nu poate fi uitata, desi nu a fost insotita de "intuneri, fulgere sau sunete de trompeta".

Lectura textului complet al Evangheliei confera sentimentul reconstituirii unui puzzle din fragmente impartite in mod inegal in Evangheliile canonice, la care se adauga multe episoade care erau incomplete sau lipsa in Noul Testament. Frumusetea si profunzimea spirituala a vietii desavarsite a Mantuitorului nostru Iisus Hristos de dezvaluie tainic, completand ceea ce cunoasteam deja si pregatindu-ne pentru intalnirea cu plenitudinea faptelor si invataturilor Sale care este relevata in Marea Evanghelie a lui Ioan, comunicata direct de Iisus Hristos prin mesagerul sau Jacob Lorber.

 

Cele 12 porunci ale lui Iisus Hristos din Evanghelia Vietii Desavarsite

 

“1. Sa nu iei viata nici unei creaturi de dragul placerii tale, nici pentru profit, nici s-o chinui.

2. Sa nu furi bunurile nimanui, nici sa aduni pamanturi si bogatii pentru tine, mai mult decat ai nevoie si iti este de folos.

3. Sa nu mananci carne, nici sa nu bei sangele vreunei creaturi moarte, si nimic altceva care face rau sanatatii sau simturilor tale.

4. Sa nu faci casnicii necurate, in care nu exista iubire si sanatate, sa nu te pervertesti pe tine insuti sau vreo alta creatura care a fost facuta pura de catre Cel Sfant.

5. Sa nu depui marturie mincinoasa impotriva nimanui, nici sa inseli cu buna stiinta pe nimeni, printr-o minciuna pentru a-i face rau.

6. Sa nu faci altora ceea ce tu nu vrei ca altii sa iti faca.

7. Sa te inchini unului etern, Lui Dumnezeu Tatal din Cer, din Care sunt toate lucrurile si sa adori Fiinta Sa Sfanta.

8. Sa-ti respecti parintii pe pamant, care au grija de tine si pe toti invatatorii dreptatii.

9. Sa ingrijesti si sa protejezi pe cei slabi si sa iei apararea celor care sunt oprimati si tuturor creaturilor care sufera raul.

10. Sa muncesti cu mainile tale lucrurile care sunt bune si potrivite pentru tine; asa incat sa mananci fructele pamantului si sa traiesti viata lunga pe pamant.

11. Sa te purifici zilnic si sa te odihnesti a saptea zi de la munca, pastrand sfinte sarbatorile lui Dumnezeu.

12. Sa faci altora binele pe care tu ai vrea ca altii sa ti-l faca tie”

Link to comment
Share on other sites

:topic_closed:

  • Topic-urile informative (cele in care postati informatii despre diverse lucruri) vor fi inchise la 48 de ore de la deschidere sau 24 de ore de la ultimul post facut. NU aveti voie sa deschideti mai mult de un topic pe zi. Topic-urile trebuie sa contina cel putin 10 randuri, in caz contrat se va da topic closed si o sanctiune ulterioara.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.