Jump to content

Interviu #2 - Kelton - RPG Administrator


Blade
 Share

Recommended Posts

Astăzi vă prezint interviul alături de @Kelton, administratorul serverului de SA:MP RPG1
Am încercat să acopăr toate întrebările de interes ale tuturor playerilor şi sper ca am făcut un interviu interesant.


Î: Pentru început, ne poţi spune cu ce te ocopi?
R:
Mă ocup în principiu cu administrarea serverului RPG 1, însă am mult mai mult de lucru decât atât.


Î: Ce îţi place să faci in timpul liber?
R:
Îmi place să vizionez filme, să citesc, să mă antrenez, să ies la un film, la o plimbare, și așa mai departe.

Î: Cum arată o zi din viaţa ta?
R:
Nicio zi nu e ca cealaltă. Treaba e că trebuie să incorporez în programul meu următoarele lucruri: administrarea serverului și a forumului (care nu e ceva atât de simplu pe cât s-ar părea uitându-te din exterior), alimentație, antrenament, tot ce ține de masterat, muncă și nu în ultimul rând, timp liber.

Î: Ce înseamnă pentru tine bodybuilding?
R:
Definiția mea pentru bodybuilding e să fii sănătos, să arați sănătos și să ai un antrenament corect. Nu mă interesează să fii „mare și făcut”, ci mai degrabă „potrivit și sculptat”.

Î: Cum ai aflat de comunitate?
R:
Am fost adus pe această comunitate de către Royce, care la acea vreme juca Counter-Strike. Ne-am apucat amândoi de Sa-Mp și am rămas aici până acum.

Î: Cum au fost primele zile pe server?
R:
Cred că orice persoană îți poate spune că primele zile au fost cele mai importante și fascinante pe server. E acel sentiment plăcut de a descoperi ceva nou și de a învăța ce și cum trebuie să faci.

Î: Perioada petrecută în PD, cum ai descri-o?
R:
De neuitat! A fost unul dintre cele mai frumoase momente din cariera mea de jucător.

Î: Când ai primit admin 1, care era relaţia cu restul adminilor?
R:
Pot spune că aveam o relație de simplu jucător cu adminii. Nu îi cunoșteam pe nici unul prea bine, nu eram prieten cu niciunul, însă ei m-au primit cu brațele deschise în echipa de admini.

Î: Care au fost motivele pentru care ai renunţat la lider PD?
R:
A trecut ceva timp de atunci, e posibil să fi uitat unele amănunte. Oricum, motivul principal a fost faptul că nu-mi mai permiteam să rămân legat de o singură facțiune. Ca și owner ai foarte multe de verificat, uneori fiind nevoie să te duci în facțiunea cu problema. Acesta a fost unul dintre motive. Celelalte ar fi împărțirea timpului pe server și faptul că aveam o persoană care știam că va continua munca mea așa cum trebuie.

Î: Ajuns admin 2, iţi imaginai ce urma să se întample?
R:
Da, mă așteptam la așa ceva din moment ce știam că sunt activ și că îmi fac treaba corect.

Î: După primirea funcţiei de owner, care a fost primul lucru făcut?
R:
M-am bucurat, ca tot omul... urmând să învăț comenzile și lucrurile ce țin de această funcție.

Î: Care crezi că a fost principalul motiv al promovării tale şi nu a promovării unui admin mai mare?
R:
Cel mai apt în a răspunde la această întrebare ar fi Gabb, din moment ce el mi-a încredințat această funcție. E un băiat deștept și care știa să privească lucrurile din punctul de vedere al dezvoltării comunității. Ceea ce pot să vă spun, fără a supăra prea mult alte persoane, e că deși eu n-am avut o vechime imensă precum alți admini de la acea vreme cu un nivel mai ridicat decât al meu, eu unul întotdeauna am încercat să iau decizii obiective și să ajut jucătorii pe cât posibil. Pe lângă acestea s-ar mai adăuga vârsta, mentalitatea, modul de gândire, activitatea și multe altele.

Î: Când ai renunţat la owner, cum a fost ales Kaiac?
R:
Trebuia aleasă o persoană cu experiență pentru a conduce în continuare comunitatea. Această sarcină a picat pe umerii mei. Vă pot spune sincer că nu Kaiac a fost prima mea opțiune, din cauza faptului că era ocupat cu munca și nu prea avea el timp de joc - acest lucru văzându-se ulterior în activitatea sa de owner, ci Rizi. E un băiat serios, îl duce mintea, experiență avea, însă el a refuzat această funcție. Motivul nu vi-l voi spune, poate nu vrea să fie cunoscut.

Î: Ce te-a determina să revii?
R:
În momentul în care am renunțat eram în ultimul an de facultate și eram ocupat cu lucrarea de licență. După ce am scăpat complet de acest lucru am avut o sumedenie de timp liber. Am început simplu prin a intra pe server și a vedea ce mai face lumea, cum mai merg lucrurile. Când jucătorii au văzut că am revenit au început să mă contacteze și să-mi ceară să mă întorc. Nu știu exact ce a făcut sau ce n-a făcut Kaiac în absența mea, pentru că efectiv nu mai aveam timp să verific din cauza facultății, dar nu cred că s-a descurcat atât de bine din moment ce lumea îmi cerea să revin. Pot spune că jucătorii m-au motivat să revin, împreună cu Bobo și Mastertrap21, cât și pofta de joc și de a face ceva benefic pentru alții.

Î: Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?
R:
Eu unul nu prea îmi fac planuri. Îmi place să iau lucrurile așa cum îmi apar în față și să mă adaptez după ele. În majoritatea timpului planurile nu ne ies așa cum am vrea, de aceea nu prea îmi fac eu planuri. În principiu, să continui la dezvoltarea comunității, să-mi termin masteratul, să-mi găsesc o slujbă bună, și ultimul lucru cât și cel mai important - probabil că mulți nu-l considerați așa dar acesta ar fi după mine lucrul din viață care contează cel mai mult -, să stabilesc o relație serioasă cu o persoană la care țin enorm de mult.

Î: De la ultimul update, jucătorii noi înregistraţi primesc diferite maşini în funcţie de level. Care sunt acestea?
R:
Odată cu obținerea licenței de condus jucătorii vor primi un Faggio. Apoi, în funcție de nivel vor primi câte o altă mașină: Perrenial (2), Bobcat (3), Bravura (5), Landstalker (7).

Î: Care este metoda pentru alegerea liderilor?
R:
Liderii facțiunilor sunt aleși împreună cu toți adminii serverului. Sunt propuse anumite persoane capabile de această funcție și pe urmă se votează. Persoanele cu cele mai multe voturi sunt pe urmă analizate atent de mine. Motivul pentru care nu se alege atât de repede un nou lider e dat de faptul că și adminii trebuie să analizeze la rândul său persoanele propuse, atât de ei cât și de restul colegilor. Consider că aceasta este cea mai bună metodă, mult mai favorabilă decât alegerea unui lider pe loc în joc, fără a știi concret ce-a făcut și ce face în prezent.

Î: Pentru alegerea adminilor şi a helperilor, cu cine te consulţi?
R:
Cu adminii de level 4+. Nu au ajuns la aceste funcții degeaba, așadar am încredere în ei și mă sfătuiesc cu ei pe cât posibil.

Î: Ne poţi dezvălui o noutate a următorului update?
R:
Sunt multe lucruri care le putem face și care se află în lista de așteptare... Nu știu ce să vă spun, probabil automatizarea comenzii de arestare a suspecților cu wanted și introducerea unei comenzi de predare automată.

Î: Din ce motive mafiile au devenit clanuri?
R:
Din simplul fapt că mafiile n-aveau nicio legătură cu jocul. Jocul e împărțit pe trei orașe, iar în orașe se găsesc clanuri, nicidecum mafii. Mafiile de regulă le găsim când vorbim despre o țară, nu despre un oraș. Pe lângă asta toate mafiile erau din modul vechi de Godfather, iar noi am vrut să adăugăm ceva nou și unic serverului B-Zone, venind cu nume originale.

Î: Cum se descurcă helperii?
R:
Văd că sunt activi și că ajută mult începătorii. Acesta pas ar fi trebuit făcut de mult timp, însă nici acum nu e târziu.

Î: Poţi alege 3 helperi şi să ne spui exact argumentele pentru alegerea lor ca helperi?
R:
Oantzah și HooL, amândoi foști admini care au mai mult decât suficientă experiență pentru a ajuta și răspunde întrebărilor începătorilor.
Machiavelli, un jucător vechi, experimentat, fost lider, care în ultima perioadă și-a dedicat timpul liber făcând diverse tutoriale sau ajutând jucătorii în diverse moduri în cadrul forumului.


Î: Când o să vedem topicul pentru propuneri deschis?
R:
După cum am spus într-un răspuns anterior, lista noastră de așteptare pentru update-uri noi e cam lungă. Avem o groază de idei, însă trebuie timp pentru a le pune în aplicare. În momentul în care epuizăm ideile importante vom deschide și acel topic, însă asta va dura cam mult.

Î: Care au fost motivele scăderii semnificate a preţurilor maşinilor la dealership?
R:
Motivul principal a fost oferirea unei sume atractive pentru începători. Am dorit să le oferim și lor șansa la ceva mai bună fără să trebuiască să joace doi ani de zile pentru acest lucru. În ritmul acela nu mai atrăgeam jucători pe server, așadar am fost nevoiți să facem o schimbare.

Î: Ce trebuie să facă un player pentru a se remarca?
R:
Să ajute la dezvoltarea comunității și să respecte regulamentele acesteia. Ajutorul poate fi acordat în multe feluri: pe forum prin diverse tutoriale, prin a răspunde la diverse nelămuriri, prin a face evenimente pentru cei cu nivelul mic în special; în joc prin a ajuta jucătorii cu informații, prin a avea bun simț, a raporta neregularitățile care au loc pe server și a nu abuza de ele, a ajuta adminii, a-și ajuta colegii de facțiune, liderul, și așa mai departe.

Î: Înainte de a lua admin, cu cine te întelegeai cel mai bine, dar acum?
R:
Cu aceeași persoană care m-a adus pe această comunitate, și înainte, și acum.

Î: Cum i-ai descrie pe adminii level 5?
R:
Mai mult decât capabili să-mi preia poziția în orice moment și a se descurca fără probleme.

Î: Multă lume este curioasă de ce Kaiac nu mai are admin. Ne poţi spune?
R:
Această explicație o dădusem și la unul dintre statusurile sale, însă voi încerca să fac aici un mic rezumat.
În momentul în care a trebuit să fac actualizarea listei de admini (promovări, degradări, eliminări), el a fost unul dintre adminii care a căzut în groapa cu degradări. Motivul degradării sale a fost faptul că efectiv nu mai ajuta cu nimic, ci pur și simplu stătea majoritatea zilei AFK în joc. Mie îmi trebuie admini activi, care să facă treabă și care să ajute jucătorii. Așadar am optat la opțiunea de a-i da admin level 3 până când se pune înapoi pe picioare. Acesta s-a supărat, cu toate că ar fi trebuit să se aștepte la așa ceva, și mi-a cerut să-i scot de tot funcția. Eu unul nu stau să curăț ouă, așadar i-am scos-o fără a sta pe gânduri.

A fost unul dintre cei mai buni admini acum doi ani de zile, însă serverul nu e alimentat prin ce s-a întâmplat acum câțiva ani, nu așa avansează comunitatea. N-am spus niciodată că n-am apreciat ce-a făcut el pentru comunitate, dar trebuie să înțeleagă unele lucruri, nu e un copil ca să nu poate înțelege asta... are și el o vârstă.

Î: Dacă ai fi nevoit să laşi pe altcineva la cârma serverului, pe cine ai desemna sa îţi ţină locul?
R:
Oricare dintre adminii de level 5.

Î: Unde vezi serverul de SA:MP peste un an?
R:
În continuă dezvoltare.

Î: Pentru final, ce ai să le transmiţi tuturor jucătorilor?
R:
Nu vă țineți de prostii dacă vreți să ajungeți departe. O să vă pară rău pe urmă.

Acesta a fost interviul nostru alături de @Kelton. Îi mulţumesc pentru timpul acordat, imediat după ziua sa.

Sper că aţi aflat lucruri interesante şi nu v-aţi pierdut timpul.

Edited by sRn
Tags has been removed
Link to comment
Share on other sites

Placut sa citesti niste raspunsuri cat de cat elaborate si bine structurate. Cat despre intervievator, Blade, ti-ai ales bine intrebarile, bravo! Tineti-o tot asa, amandoi, in functiile pe care le detineti.

Link to comment
Share on other sites

Chiar sunt placute raspunsurile lui Kelton, nu sunt nici simple nici plictisitoare.Kelton la intrebarea despre micsorarea preturilor la DS acest lucru trebuia facut acum 7-9 luni iar acum erau cam 700-800 playeri constant (parerea mea).

Chiar avem de invatat din aceste raspunsuri.

Link to comment
Share on other sites

Mi-a facut placere sa citesc acest interviu, realizat de 2 oameni capabili si seriosi!

V-ati exprimat foarte bine si ati ales o ordine cronologica foarte potrivita a intrebarilor!

Kelton, faci o treaba minunata cu RPG1, dovada ca a ajuns sa aibe constanta 600-700 jucatori.

Blade, ai avut o idee excelenta cu aceste interviuri, sper sa ai succes si mai departe! Abea astept urmatorul interviu!

Edited by Nick08
Link to comment
Share on other sites

Felicitării pentru acest interviu. Intrebările sunt complexe si foarte bine structurate.

Felicitări Kelton si Blade, faceți o treabă excelentă.

Link to comment
Share on other sites

@, Foarte buna ideea cu interviurile, felicitari Blade sa o tii tot asa in continuare, iar raspunsurile lui Kelton foarte bune si interesante.

Este placut sa citeste asemenea interviuri, asa aflii mai multe informatii despre oameni importanti de pe server.

Link to comment
Share on other sites

Felicitari pentru acest interviu,este la fel de frumos si bine facut ca cel al lui Bobo,este un interviu foarte complex si foarte placut atunci cand este citit.Felicitari inca odata pentru munca depusa!

Link to comment
Share on other sites

Foarte frumos interviul.Imi place raspunsurile lui Kelton. Mult succes in continoare tineti-o tot asa. Felicitari Blade pentru ideile tale, cat si pentru Kelton este un administrator care nici un server din toata romania nu-l merita mai mult decat noi. Sa il pretuim pe el cat si pe ceilalti din Staff, Moderatori .. etc.

Link to comment
Share on other sites

Când am fost colegi în PD (2010) am avut presimţirea că vei face într-o zi parte din staff-ul serverului.Chiar şi atunci când ai avut rank 3 şi nu aveai aşa de multe responsabilităţi ai dat dovadă de o maturitate exemplară prin deciziile pe care le faci.Eşti un om citit,lucru de care oricine îşi poate da seama citindu-ţi interviul sau posturile.

Succes cu antrenamentele / masterul ,sănătate !

Edited by Ciccio
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.