Jump to content

MeeGo - sistem de operare facut de catre Linux


TLG CreS
 Share

Recommended Posts

meego-021.jpg

Pentru inceput, am decis sa fac acest topic deoarece am cautat pe net topicuri si tutoriale atat in limba romana cat si in engleza despre acest sistem de operare (MeeGo) si nu am gasit.

Nu foarte multe companii folosesc acest sistem de operare, MeeGo, insa cei ce-l utilieaza cel mai des in ultimul timp sunt cei de la HP si cei de la Nokia, in special pe Nokia N900 +.

In primul rand, MeeGo este un sistem de operare ce il intalnim cel mai des pe netbookuri, tablete, SMART TV-uri si smart phone-uri. Proiectul MeeGo a fost pornit de catre cei de la Linux, Intel si Nokia. Acesta a fost prezentat pentru prima data publicului larg in februarie 2010.

Cei de la Linux au oprit proiectul MeeGo in septembrie 2011 in favoarea unui alt sistem de operare, mult mai complex si mai simplu numit "Tizen".

800px-Meego_netbook_ui.jpg

In prezent, tot mai multa lume renunta la acest sistem de operare datorita faptului ca nu este compatibil cu foarte multe programe. Spre exemplu, saptamana trecuta m-a sunat un prieten si mi-a zis: "Cum imi pot instala Skype pe sistemul asta de operare? Chiar nu reusesc !". L-am chemat pana la mine, am cautat pe internet mai multe modalitati sa-l instalez, insa fara niciun rezultat... .

Personal, mi s-a parut un sistem de operare foarte complicat si greu de utilizat.

meego.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pare interesant. De curand trecusem si eu la Linux Ubuntu dar compatibilitatea acestuia cu Adobe Flash Player m-a facut sa renunt la el si am trecut la Windows 8.Il am de ~ 4 zile si merge impecabil mai ales dupa ce i-am facut si update la BIOS :D

Link to comment
Share on other sites

Multumim pentru aceasta prezentarea, dar incompatibilitatea cu multe dintre programele foarte des utilizate il face un sistem de operare destul de ineficient, chiar daca el se misca repede.

 

Topic Closed.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.