Jump to content

AverLife Extreme Vision, un media player pentru HD-uri


M4Ms
 Share

Recommended Posts

AverLife Extreme Vision, un media player pentru HD-uri

 

  • Cei de la AverMedia sunt cunoscuţi la noi în principal pentru tunerele TV pe care le produc. Pe lângă acestea, compania taiwaneză face şi nişte media playere interesante. Cel mai nou media player al lor se numeşte AverLife Extreme Vision şi a poposit în redacţia go4it.ro.

  • Conceptul media player poate fi străin pentru o parte a utilizatorilor autohtoni. Nu este nimic din ceea ce face un media player, care să nu poată fi realizat pe calculator. Dar, pentru aceia dintre noi care doresc o cale comodă de a "consuma" conţinut multimedia, aceste media playere reprezintă o alternativă interesantă.

  • Practic, media player-ul se conectează la un monitor sau un televizor şi redă filme, muzică şi fotografii. În principiu, acestea sunt şi funcţiile lui AverLife Extreme Vision.

 

tewa.jpg

 

Construcţie

  • AverLife Extreme Vision este uşor, de culoare neagră şi are dimensiuni reduse. Simplu spus, este o cutie metalică, despre care nu prea poţi să afirmi că arată bine sau rău. Poţi însă să spui că este practică şi nu va ocupa mult spaţiu, indiferent unde va fi plasată.

  • Suportul DLNA este una din cele mai utile funcţii ale acestui dispozitiv. Conectându-l prin LAN la o reţea, acesta poate reda conţinutul multimedia partajat de calculatoarele care fac parte din reţea.

Filme, muzică şi fotografii

  • AverLife Extreme Vision poate reda inclusiv filme full HD (1080p). Lista de formate este lungă, pe ea regăsindu-se formate precum MPEG-1/2/4 şi H.264 pentru video, JPG, PNG şi BMP pentru imagini şi MP3, OGG sau WMA pentru audio.

  • Problema este că acest media player nu are un harddisk intern pe care să poţi copia fişierele multimedia. Se poate însă introduce un harddisk în interiorul dispozitivului (sistemele de fişiere suportate sunt NTFS, FAT32, FAT şi EXDT3), existând spaţiu pentru acesta. În lipsa unui harddisk intern, trebuie să te orientezi către surse externe: harddisk extern, stick USB sau reţea.

  • Cum se poate vedea şi din fotografiile alăturate, meniul nu este chiar atrăgător. În schimb, este foarte simplu de folosit.Am apreciat viteza cu care se deschid filmele, inclusiv cele full HD. Trebuie spus că AverLife Extreme Vision foloseşte un procesor Dual Core.

Internet

 

  • Prin portul LAN, AverLife Extreme Vision poate fi conectat şi la Internet. În cazul unei conexiuni standard, fără nume de utilizator şi parolă, setările sunt realizate automat. Cu alte cuvinte, nu trebuie decât să bagi cablul pentru a te conecta la Internet.

  • O dată conectat la Internet ai două opţiuni: fie accesezi serviciile predefinite (Flickr, YouTube etc.), fie deschizi browser-ul. Da, există un browser asemănător celor de calculator, pe care poţi accesa orice site.

  • Introducerea textului se face fie folosind butoanele alfanumerice ale tastaturii, fie conectând o tastatură pe USB (poate fi conectat şi un mouse). Este chiar recomandat să alegi cea de-a doua opţiune. Navigarea din telecomandă este greoaie.

  • Nu trebuie să ai mari pretenţii de la browser, acesta fiind destul de rudimentar. De exemplu, nu are suport flash, iar rezoluţia ferestrei este mică, în special pe verticală. De asemenea, încarcă destul de greu paginile, vizibil mai greu decât orice browser de desktop.

  • Telecomanda este ergonomică şi include atât funcţiile importante, cât şi facilităţi specifice. Din telecomandă poţi, de exemplu, să accesezi o anumită secţiune, indiferent unde te afli în cadrul meniului, sau poţi afişa sau ascunde subtitrările.

 

kdir.jpg

 

Sursa.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.