Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Prima tabletă cu Tizen OS vine cu procesor quad core și ecran de înaltă definiție


Leventhe
 Share

Recommended Posts

Noul sistem de operare de la Samsung și Intel pare să aibă susținere serioasă în Japonia, iar prima tabletă cu Tizen OS se va lansa cu specificații tehnice interesante. Jucăria va avea un ecran de 10.1 inch cu o rezoluție de 1920 pe 1200 pixeli.

Tizen OS este un sistem de operare dezvoltat și susținut în principal de compania coreeană Samsung. Platforma se bazează pe arhitectura Linux, iar Intel a intrat în parteneriat cu Samsung, după ce a părăsit proiectul MeeGo, în 2011. Unul dintre avantajele principale ale Tizen OS este abilitatea acestuia de a rula aplicații HTML5 fără a avea nevoie de un browser, la fel ca și Firefox OS și Ubuntu Touch.

x650-shisutena_tablet_tizen.jpg

Interesant este că, deși este dezvoltat de o companie coreeană, Tizen OS pare că se va lansa cu succes pe piața japoneză. NTT DoCoMo, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobile din Japonia, pare să pregătească o tabletă de 10.1 inch care va rula noul sistem de operare. NTT DoCoMo este aceeași companie care acum distribuie cea mai puternică tabletă de 7 inch din lume, Sharp Aquos Pad SH-08E.

Dispozitivul va avea un procesor quad core cu arhitectură ARM Cortex-A9, care va rula la 1.4 GHz. Memoria RAM va fi de 2 GB, iar utilizatorul va avea la dispoziție un spațiu de stocare de numai 32 GB. Cele două camere web vor avea o rezoluție de 0.3 MP respectiv 2 MP, iar conectivitatea WirelessN va fi însoțită și de abilități 3G.

Lansarea pare să fie programată pentru luna octombrie, în Japonia, și asta înseamnă că tabletele cu Tizen OS vor apărea și în Europa, dar abia în luna decembrie 2013. Prețul încă nu a fost anunțat, dar este clar că dispozitivul are facilități tehnice caracteristice unei tablete cu preț accesibil.

 

Sursa: http://laptopnews.ro...-definitie.html

Edited by BlazeCarter
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.