Jump to content

🚖San Fierro Taxi - Ghidul începătorului / Beginner's guide💼


Daniel ZEW
 Share

Recommended Posts

 🚖🚕 San Fierro Taxi Ghidul incepatorului / Beginner's Guide 🚕🚖

 

image.png.26588faffd13aff062d281310f0691f4.pngAcest topic este conceput pentru a ajuta toţi taximetriştii în noua lor carieră din cadrul facţiunii San Fierro Taxi. Aici veţi găsi câteva informaţii preţioase pentru a avea o carieră de taximetrist de succes.

 

 

 

După ce aţi trecut testul de intrare, trebuie să aşteptaţi o scurtă perioadă de timp până când o să primiți rang 1 [statusul de trecut la test]. De obicei, primiți rang 1 după ce dau toți candidații testele de intrare. Puteți primi rang 1 și imediat după testul de intrare, asta numai dacă sunt suficiente locuri pentru a intra toți candidații. Până nu primiţi rang 1, nu aveţi voie să luaţi vehiculele facţiunii, nici ale altor companii de taxi, să folosiţi comanda [/fvs] şi nici să faceţi comenzi. Peste aceste restricții vă mai este interzis și să cereți rang 1, prin orice mod, și să folosiți chat-ul [/tx]. Dacă sunteți prinși că încălcați aceste reguli, veți pica testul. În această perioadă veţi avea rang 0 (Candidate).

 

                     Ce trebuie să faci ca şi Candidate (Rang 0)

» Cât timp aveți acest rang, este recomandat să fiţi cât mai retraşi în cadrul facţiunii, deoarece încă nu faceţi parte pe deplin din aceasta și puteți pica în orice moment dacă faceți ceva nepotrivit.

» Nu vă este interzis să folosiți chat-ul [/f], însă, cât timp aveți rang 0, folosiți-l cât de puțin puteți.

» Nu aveți voie să folosiți chat-ul [/tx], sub nicio formă, cât timp aveți rang 0, dacă sunteți prinși o să fiți aspru sancționați.

 

                    ‼ Cariera ta (Rang 1)

Ai primit rang 1, deci îţi începi cariera de taximetrist. Pentru o carieră de succes vă recomand să citiţi aceste sfaturi.

» Dacă primiți rank 1 într-o zi cuprinsă între joi şi duminică până la ultima oră (23:59), raportul pe acea săptămâna este opţional, dar ar fi bine, chiar recomand, să faceţi câteva comenzi pentru a vă acomoda cu viaţa de taximetrist.

» Raportul începe luni la ora 00:00 şi se termină duminică la ora 23:59, perioadă în care trebuie să faceţi comenzile necesare pentru îndeplinirea raportului săptămânal.

» Odată cu intrarea în facțiune, repetați locațiile cât de mult puteți, pentru a nu avea probleme atunci când faceți comenzi. (puteți vedea locațiile ce sunteți obligați să le știți dând click AICI).

» Verificați în timpul fiecărei comenzi și înainte ca un client să urce că ai tariful ([/fare]) corespunzător.

» În caz că aveți un [/fare] necorespunzător și un client vă urcă în taxi, nu vă mișcați de pe loc, spuneți-i să coboare și să urce iar, după care faceți poză.

» Dacă un client vă cere să-l duceți la o locație care nu este obligatorie/importantă (spre exemplu zonele, barurile etc), nu porniți de pe loc, sub nicio formă. Mai bine stați pe loc și îi cereți un reper, nu vă apucați să mergeți acolo unde credeți voi că ar fi locația respectivă. Dacă vă mișcați de pe loc și nu știți locația, sunteți direct responsabili și veți fi sancționați ca și cum acea locație ar fi una importantă.

» În timp ce faceţi comenzi este foarte important să vă asiguraţi că nu aveţi lagdesync (desincronizare a jocului) sau orice altceva ce vă poate îngreuna munca de taximetrist. Pentru a detecta desync-ul puteți tasta [/time], iar dacă ora de pe [/time] este diferită cu câteva minute bune față de ora din dreapta-sus, înseamnă că aveți desync și că trebuie să dați relog ([/q] și intrați iar în joc).

» Dacă nu aveți un calculator așa de bun, vă recomand să nu aveți moduri.

» Dacă vă sună telefonul în timp ce aveți un client în mașină, iar voi chiar trebuie să răspundeți, îl întrebați civilizat pe client dacă puteți răspunde. În caz că răspunsul este pozitiv (da), răspundeți, dacă nu, nu.

 

                     Sfaturi ce ţin de acceptarea comenzilor [/accept taxi]

1) Înainte de a accepta o comandă

» Asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil şi că maşina se află într-o stare bună (reparată).

» Vă recomand ca postul de radio să fie oprit pentru a nu avea lag, astfel puteţi ajunge mult mai repede la client.

» Înainte de a accepta o comandă, verificați zona sau orașul în care se află clientul. De preferat, acceptați comenzile care sunt în același oraș cu voi, asta pentru a putea ajunge într-un timp mult mai rapid la client.

» În caz că nu sunt acceptate cele cu o distanţă mult mai mare faţă de unde vă aflaţi, încercați să o acceptaţi şi pe aceea, nu le ignoraţi.

» Puteți folosi comanda [/servicecalls] pentru a vedea cererile de taxi ce nu au fost acceptate deja. Sistemul este simplu: tastați comanda și dați ENTER, după care vă alegeți o persoană și dați double-click (dublu clic) pe numele acesteia. Odată ce ați făcut asta o să vă apară pe chat un text ca și cum ar fi dat [/service taxiși nu o să se și accepte automat, așadar, dacă nu vă convine zona, puteți repeta procesul pentru a vă alege un nou client. Comanda o acceptați normal, adică prin comanda [/accept taxi <ID>].

» Având în vedere că acele cereri nu au fost acceptate, ar putea însemna că acestea pot fi de foarte mult timp acolo, așa că vă recomand să sunați clientul după a acceptarea comenzii și să-l întrebați dacă mai are nevoie de serviciile voastre.

2) Ajungerea la client şi îndeplinirea comenzii

» Odată ce ajungeţi la client vă este recomandat, și chiar vă rog, să-l întâmpinaţi cu mesaje cât mai "calde", de exemplu: "Salutare! Aici este taxiul pe care l-ați solocitat. Unde vă duc?" etc.

» Aveți mare grijă cu clienții. Dacă urcă un client în taxi, nu vă mișcați de pe loc, sub nicio formă, până nu vă spune o locație.

» Folosiți ruta cea mai rapidă, dacă știti scurtături, nu ezitați să le folosiți.

» Dacă nu mai aveți suficient combustibil sau mai aveți puțin și bubuiți, întrebați clientul dacă puteți face plinul, respectiv să reparați taxiul. Evident, nu aveți voie să faceți asta abuziv, adică să o faceți doar pentru a lua mai mulți bani de la client. Dacă nu se află în drumul vostru o benzinărie/P'n'S, mulțumiți-vă cu ce aveți, nu începeți să ocoliți.

» Este recomandat să folosiţi un limbaj adecvat, plăcut şi cât mai corect din punct de vedere gramatical. Respectați-vă clienţii atunci când ajungeţi la ei, dar și la ieșirea acestora din taxi, adică, mai pe scurt și pe înțelesul tuturor, salutați-i.

» Dacă pe drum vă mai întreabă câte ceva, spre exemplu când se mai deschid aplicațiile, ce rank aveți, cine este lider etc, răspundeți-le, dați dovadă de maturitate și respect.

 

                    ‼ Alte informaţii / sfaturi

» Nu doar în timpul comenzilor trebuie să păstraţi un limbaj cât mai adecvat, ci pe tot timpul șederii voastre în această facțiune trebuie să aveţi un limbaj civilizat și demn de acest statut ca membru al facţiunii SF Taxi. Ţineţi minte că orice abatere raportată din cauza limbajului vulgar este sancţionată foarte aspru, aceasta fiind demiterea voastră din facţiune, fără discuţii.

» Fiți foarte siguri pe voi atunci când dați [/eject], respectiv [/cancel taxi].

» Acționați întotdeauna pe baza unor dovezi clare și faceți poze (SS – screenshot - apăsați F8) la aproape tot, pentru a vă putea apără în caz de reclamații.

» Pozele, le puteți găsi în My Computer (This PC) » Documents » GTA San Andreas User Files » SAMP » screens.

» Dacă nu sunteți foarte siguri că într-o anumită situație trebuie să dați [/eject], respectiv [/cancel taxisau nu unui client, nu dați, iar apoi vizitați regulamentul pentru a vă convinge și pentru a știi pe viitor.

» Dacă sunteţi foarte noi în facţiune, să ştiţi că prezenţa la activităţile obligatorii/şedinţele din cadrul facţiunii este foarte benefică pentru viitorul vostru în această facţiune. Dacă chiar nu puteţi ajunge la o activitate obligatorie/ședinţă, faceți-vă pe forum, în topicul intitulat "Învoiri ședințe și activități", o cerere de învoire în care să menționați motivul pentru care nu puteți ajunge. Nu uitați că dacă motivul nu este unul suficient de bun, învoirea poate fi respinsă. Dacă lipsiţi de la activităţile obligatorii sau de la şedinţe şi nu aveţi cerere de învoire, veți fi sancționați conform regulamentului.

» Dacă aveţi nelămuriri în legătură cu orice, puteţi cere fără nicio jenă ajutorul pe chat-ul [/f].

» Dacă aţi putut intra în această facţiune, trebuie să lăsaţi deoparte armele, DM-ul fiind strict interzis şi puteți fi sancționați dacă sunteți reclamați.

 

 

 

 

uk32.pngEnglish version:

 

 

uk32.pngThis topic are been created for help all taxi drivers in their career from SF Taxi. Here you'll find precious informations to have a successful taxi driver career.

 

After you pass the test, you need wait a little bit for rank 1 [the status passed the test]. Usually, you'll receive rank 1 after all candidates give the test. You can receive rank 1 after the test, that only when are enough places in faction for all candidates. Until you didn't receive rank 1, you aren't allowed to use faction vehicles, nor those of other companies of taxi, you're not allowed to use the command [/fvs] and no orders with taxi. Over these restrictions, you aren't allowed to request rank 1, in any method, and no [/tx]. If you are caught in breach of these rules, you'll fail the test. In this period you'll have rang 0 (Candidate).

 

                     What are you doing as a Candidate (Rank 0)

» How long do you have this rank, it is advised to be as retired as possible within the faction, because you aren't fully part of this faction, you can fail the test anytime if you do something inappropriate.

» You are allowed to use the chat [/f], but, how long do you have rank 0, use it as little as you can.

» You aren't allowed to use the chat [/tx] how long do you have rank 0, if you are caught in breach this rule, you'll be severely punished.

 

                    ‼ Your career (Rank 1)

You received rank 1, so, your career as taxi driver starts. For a successful career is recommanded to read these tips.

» If you received this rank in a day between thursday and sunday at 23:59 hours (server time), the activity report of that week is optional. But it would be good, even is recommended, to do some orders to caught experience in yours life of taxi driver.

» Activity report starts monday at 00:00 hours (server time) and ends sunday at 23:59 hours (server time), period in which you must make the necessary orders to complete the activity report.

» After you joined the faction, repeat the places how much you can, that for no problems when you start to make orders. (you can see the places which you should know by clicking HERE).

» Check if the fare is correct alwais during and before the order.

» If you have a incorrect fare and a customer gets into the car, stay unmove and tell them to get out of the car and then back into the car, after all these you should to take a screenshot.

» If a customer requested to you to get him to a unimportant place (for example the zones, the bars etc), don't move from your place, under any circumstances. Better stay unmove and ask him a landmark, don't go where you think it is the place. If you'll go and don't know where it is, you are completely responsible and you'll be punish like as the location was important.

» During the time you take orders, it is very important to check if you have lagdesync (game desynchronization) or something, that can makes your job harder. 

» If you don't have a very good PC, it is recommended to have not mods.

» If your phone rings and you have a customer in the car and you must answer, ask the customer if you may pick it up. If the customer's answer is positive, you can pick up, if not, not!

 

                    ‼ Tips about [/accept taxi]

1) Before accepting an order

» Verify if you have enough fuel and if the car is repaired.

» It is recommended to the radio be off, for no lag, so you can arrive more faster to customer.

» Before accepting an order, check the area or city where the customer is. Preferably, accept the orders which are in same city with you, this for arrive more faster to the customer.

» If the orders from a long distance are not accepted from you are nou accepted, try to accept them as well, do not ignore them.

» You can use the command [/servicecalls] for you see the orders what are not accepted. The system is simple: type the command and press ENTER, after that choose a customer and double-click on his name. After you done this, you will receive a text as if he typed [/service taxi] and the order will not automatic accept, so, if you do not like the are where the customer is, you can repeat the process for choose another customer. The command you can accept normally, meaning with the command [/servicecalls <ID>].

» Given that those orders were not accepted, that can means those can be on the list for a long time, so, it is recommended to call the customer after you accept the command and ask him if he needs your service.

2) The reaching to the customer and executing the order

» Once you have arrived to the customer it is recommended, and even please, to meet him with "hottest" messages, for example: "Hello! Here is the taxi you requested! Where are you going?" etc.

» Take great care with the customers. If a customer gets in taxi, do not move in any way until he do not tell a place to you

» Use the most faster route, if you know shortcuts, do not hesitate to use them.

» If you do not have enough fuel or you have a little bit and you can blow up, ask the customer if you can refill or you can fix the taxi.

» Obvious, you are not able to do this abusive, means to do it for more money. If in your way are not a gas station/P'n'S, be satisfied with what you have, do not begin to circumvent.

» It is recommended to use appropriate, pleasant and grammatically correct language. Respect your customers when you reach to them, but also when them are leaving the taxi, more briefly and in understanding for all, salute them.

» If on the road he asks you something, for example when the applications will be open, what rank you have, who is leader etc, answer, show maturity and respect.

 

                    ‼ Another informations / tips

» Not only when you take orders you need to keep a appropriate language, but throughout your stay in this faction you need to have civilized and worthy language as a member of the faction SF Taxi. Remember that any reported offense due to vulgar language is severely punished, this is your dismissal from the faction, without discussion.

» Be very sure of you when you use [/eject] or [/cancel taxi].

» Always act on clear evidence and take pictures (SS - screenshot - press F8) at almost everything for defend in case of complaints.

» The pictures can be found in My Computer (This PC) » Documents » GTA San Andreas User Files » SAMP » screens.

» If you are not sure that in a particular situation you have to give [/eject] or [/cancel taxi] to a customer, do not give, and then visit the rules to convince you and to know in the future.» If you are very new to the faction, you need to know that attending compulsory activities/meetings is very beneficial to your future in this faction. If you really can not get to a compulsory activity/meeting, make a request in which you need to mention the reason for you can not get there, in the topic named "Meetings and Activities Pass Request" on the forum. Remember that if the reason is not really good, the request can be rejected. If you are absent from compulsory activities or meetings and you do not have a pass request, you will be punished under the rules.

» If you have misunderstandings in connection with anything, you can request help on [/f].» If you succeeded to join in the faction, you have to leave your weapons aside. The DM is strictly forbidden and you can be punished if you will get a complaint.

 
Edited by WRC
Stilizare
Link to comment
Share on other sites

  • WRC changed the title to 🚖San Fierro Taxi - Ghidul începătorului / Beginner's guide💼
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.