Jump to content

Interviu #7 - Sawyer - RPG2 Administrator


Blade
 Share

Recommended Posts

Îmi cer scuze pentru lunga perioadă în care nu am mai venit cu interviuri noi.

Astăzi, am avut plăcerea să-i iau un interviu lui Sawyer, administratorul al serverului de SA:MP RPG2. "Vizionare plăcută".

 

Î: În primul rând vreau sa ne spui numele tau si cu ce te ocupi?

R: Numele meu, pe care cred că-l știți deja, este Ștefan. Momentan sunt elev, iar pe comunitate administrez serverul RPG 2.

 

Î: Ce îti place să faci în timpul liber?

R: Prefer să petrec timpul liber cu prietenii. Facem multe activități împreuna, nu le voi enumera.

 

 

Î: Cum ai aflat de comunitate?

R: Am început să mă joc cu prietenii, eB Hefa a găsit serverul pe internet.

 

 

Î: Cum arată o zi din viaţa ta?

R: Acum, în timpul vacanței, este "mai lungă". Dimineața verific forumul și intru în joc pâna când ies cu prietenii. Apoi revin și verific din nou forumul și jocul. Și tot așa.

 

 

Î: Cum au fost primele zile pe server-ul RPG1? Dar pe RPG2?

R: Încep prin a spune ca pe RPG 1 sunt k1ll3r1. După părerea mea, primele zile pe RPG 1 au contat foarte mult. A fost ceva cu totul nou fiindcă nu mă mai jucasem SA-MP la acest nivel. A fost interesant și cu cât avansam în joc, cu atât descopeream mai multe despre Gamemode. În primele zile nu m-am plictisit deloc, un factor important pentru mine, iar faptul că nu am avut suport de la cineva avizat a fost ca o provocare această descoperire a jocului. Cât despre RPG 2, am început să joc deoarece doream să fac ceea ce am facut pe RPG 1, la început, la un loc cu ceilalți jucători. Totodată, în ultima vreme îmi puneam câteodată întrebarea "Cum ar fi dacă s-ar da wipe la server", iar Gamemode-ul de pe RPG 2 fiind identic, practic a fost ca o simulare a ceea ce spuneam, dar nu la același nivel, numărul jucătorilor fiind mai mic.

 

 

Î: În timpul activităţii tale pe RPG1, cu ce playeri din staff ai interacţionat?

R: Sincer, pot spune ca nu am interacționat aproape deloc cu echipa de Admini de pe RPG 1. Îmi amintesc foarte bine perioada petrecută în Police Department, Kelton fiind lider. Aici m-am simțit bine și tot aici am interacționat cu un Admin. Cauza nu o știu, probabil nu am dorit acest lucru sau nu a fost să fie.

 

 

Î: Trecem la RPG2, cum de ai fost atât de hotărât să renunţi definitiv la RPG1 pentru RPG2?

R: Inițial nu am renunțat la RPG 2 deoarece nu eram sigur dacă serverul va ramâne deschis, jucând pe ambele servere concomitent. Apoi am realizat că nu pot juca pe ambele servere și am renunțat la facțiune pe 1, stând doar AFK. Când am primit funcția de owner, am renunțat cu totul.

 

 

Î: Cum te-ai descurcat cu prima funcţie pe RPG2? Lider daca nu mă înşel?

R: Da, am fost lider la Hitmen Agency. Cum am primit-o? Inițial am fost promovat sublider. La un moment dat, liderul, everzor, nu mai putea intra deloc în joc, ci doar pe forum. Astfel, acesta a stabilit cu Regenesis, owner la acel moment, să mă promoveze lider la facțiune doar pentru a face treaba din joc, /invite, /uninvite, FW, totul fiind coordonat de everzor. Trecuse o lună cred de când everzor nu a mai putut intra în joc, iar Regenesis a hotărât să-l scoată. Apoi, după un timp, am fost promovat de Regenesis lider Hitmen Agency.

 

 

Î: Într-un final, ai primit Owner, care a fost primul lucru pe care l-ai făcut?

R: Am vorbit cu Adminii de atunci și le-am explicat situația pentru a nu exista certuri și pentru a crea o armonie în Staff, fiind un lucru foarte important din perspectiva mea.

 

 

Î: Cum ai contribuit tu pentru ridicarea numărului maxim de playeri? Ce ai adus nou serverului?

R: Sincer, ridicarea numărului maxim de jucători a fost posibilă datorită lui Mastertrap21 și Kelton, care au muncit pentru a face update-ul cu San Fierro și nu numai. Ca inovație, am organizat B-Eventul, un event organizat la două săptamâni cu tema stabilită de jucatori prin vot, pe forum. Scopul este divertismentul, crearea unui mediu plăcut jucătorilor și cu un premiu pe măsură, un vehicul de pe clienti. Totodata am adus ideea de editare a hărții. Noul aspect al regulamentului serverului a fost preluat de la Kelton, modificând sancțiunile. Acestea sunt mai blânde, ceea ce bănuiesc ca a contribuit la ridicarea numărului de jucători. De asemenea, conteaza și stafful, echipa de bază a serverului. Cred că introducerea sistemului de helperi și update-urile benefice pentru jucătorii de level mic au dus la o creștere majoră, iar jucătorii pe care te poți baza, Adminii, Helperii și liderii, joacă un rol important în menținerea acestui număr. În rest, am mai avut câteva idei mici de implementat care au fost abandonate sau înca nu s-au introdus.

 

 

Î: Cum te întelegi cu adminii, helperii şi liderii serverului RPG2?

R: Cu adminii am o relație bună, ne înțelegem mereu. Cu helperii la fel, poate nu vorbesc mult cu ei, dar relația dintre noi este bună, nu au existat până acum probleme. Liderii sunt mulți și nu sunt foarte apropiat de fiecare. Aș zice că avem o relație strict profesională.

 

 

Î: Care a fost cea mai dificilă decizie de luat la capitolul "Administrarea serverrului RPG2"?

R: Cred că cele mai dificile decizii sunt momentele în care se aleg liderii. Este greu să alegi pe cineva care crezi ca este capabil să continue munca celui dinainte și să se ocupe cum trebuie de funcție pentru a stabili un mediu plăcut pentru jucători. Deobicei, cu mulți nu interacționezi deloc și nu le cunoști mentalitatea.

 

 

Î: Dacă ar fi să părăseşti staff-ul, ca şi player normal în ce facţiune ai aplica? De ce?

R: Aș alege un gang deoarece nu am reușit să experimentez această lume, de la introducerea teritoriilor.

 

 

Î: Înainte de a lua Owner, cu cine te întelegeai cel mai bine, dar acum?

R: Aveam un grup mic de persoane cu care mă înțelegeam bine, de exemplu, anumiți membri din Hitmen Agency, foști membri sau prieteni. Acum, cu echipa de Admini și Helperi, însa nu am o persoană anumită, sunt mai multe.

 

 

Î: Ce trebuie să facă un player pentru a se remarca? (în opinia ta)

R: Sunt multe modalități prin care te poți remarca. În primul rând, contează ceea ce face jucătorul cu sine însuși, este important dacă se comportă civilizat, respectă toate regulile, vorbește corect din punct de vedere gramatical și nu numai. Totodată conteaza și ceea ce face pentru comunitate, atât în joc, cât și pe forum. Poate ajuta jucătorii mici prin diferite modalități, în mod voluntar, să se remarce prin ceea ce face într-o facțiune, să raporteze problemele de pe server, să ajute Adminii/Helperii și pe forum poate crea anumite tutoriale sau să raporteze problemele de pe RPG 2. După mine, din moment ce te afli în prima parte din ceea ce am spus, cred că poți fi capabil și pentru a doua parte.

 

 

Î: Ce idei de viitor mai ai ?

R: Doar câteva idei, nu sunt majore, însă prefer să nu le împart aici.

 

 

Î: Poţi preciza câteva personaje importante pentru tine de pe această comunitate?

R: Având în vedere că persoanele sunt de pe comunitate, acestea ar fi Bobo, Kelton, Mastertrap21, TheEmperor, [eB]Hefa, [eB]Waqiff, everzor, Nicolas. Consider că acești jucători sunt la fel de importanți deoarece fiecare m-au ajutat/mă ajută în felul lor, cu ei am purtat discuții despre deciziile pe care să le iau și nu numai.

 

 

Î: Ai colaborat cu Mastertrap21 pentru update-uri?

R: Sincer, nu. Din păcate nu am avut ocazia să mă implic la fel de mult cum o face Kelton în realizarea noilor update-uri, însă am participat indirect, prezentând idei.

 

 

Î: Descrie în câteva rânduri unul sau mai multe momente plîcute petrecute pe RPG1/RPG2.

R: Cel mai plăcut moment cred că a fost cel petrecut în facțiunea News Reporter. Petrecând 6 luni și ceva în acea facțiune m-a făcut să-mi schimb perspectiva asupra jocului. Am fost învățat să fiu atent, să scriu cât mai corect gramatical și că orice greșeală, fie ea minoră, fie majoră, se plătește. Datorită timpului îndelungat petrecut acolo, am stabilit relații de amiciție sau colegialitate cu mulți jucători, ceea ce a făcut ca atmosfera să fie plăcută și să alung monotonia care se poate stabili într-o facțiune. Am ajuns la funcția de sublider și foarte încântat am continuat să-l ajut pe lider să ducă facțiunea mai departe. De asemenea, îmi plăcea să iau interviuri și pot spune că nu m-am plictisit niciodată de acest serviciu.

 

 

Î: Eşti mulţumit de evoluţia serverului sub conducerea ta? Ce crezi că ai putea imbunătăţi la acest capitol?

R: Sunt mulțumit deoarece numărul jucătorilor este în creștere, un obiectiv delicat. Cred că un dezavantaj al meu este faptul că sunt "blajin", după cum mai sunt numit. Niciodată nu am reușit să fiu dur, să nu mă uit la persoana din față fără să iau în considerare că este și ea o persoană, la fel ca mine. Cred că este un dezavantaj și mulți pot profita de acesta, însă încerc să mă perfecționez. Cât despre evoluția serverului, părerea mea este că acesta este într-un proces continuu de îmbunătățire care nu va fi niciodată terminat deoarece apoi am putea spune că am ajuns la o utopie.

 

 

Î: Dacă ai fi nevoit să laşi pe altcineva la cârma serverului, pe cine ai desemna sa îţi ţină locul?

R: Aș dori să rămână anonim, persoanele capabile de a conduce serverul se cunosc, nu vreau să dau nume.

 

 

Î: Unde vezi serverele B-Zone peste un an?

R: Probabil mai sus de acest nivel la care se află acum. După cum am mai precizat, ele se află într-o continuă schimbare, mai lentă sau mai rapidă, ceea ce duce la eliminarea monotoniei și la o unică experiență de joc.

 

 

Î: Pentru final, ce ai sa le transmiti tuturor jucatorilor?

R: Le urez distracție plăcută pe serverele noastre deoarece acesta este scopul jocurilor, pe lângă celelalte. Mult succes!

 

 

Aceasta a fost interviu alaturi de Sawyer. Astept opinii!

Link to comment
Share on other sites

Interesant , ma bucur ca Sawyer a acceptat sa ia parte la interviu.

Edited by lolflamE
Link to comment
Share on other sites

Interviu bunicel, Sawyer daca RPG2 are regulile ceva mai lente ca RPG1 eu zic sa nu fii chiar asa de dur cu playerii precum propui..

Link to comment
Share on other sites

Si mi-e mi-a facut placere sa citesc acest interviu frumos, si ma bucur ca Sawyer a acceptat asta.

Am vazut ca si Sawyer este un baiat de nota 10 cum sunt si alti baieti.

Link to comment
Share on other sites

Cu toate ca nu stiam mai nimic depsre Sawyer,inafara de faptul ca este Admnistrator pe RPG2,acum am reusit sa ma familiarizez cat de cat cu acesta.Niste raspunsuri foarte bune si serioase.Felicitari pentru interviu!

Link to comment
Share on other sites

Un interviu excelent.

Admir la Sawyer faptul ca: nu a uitat de unde a plecat, si faptul ca nu si-a luat admin 6 in cap, este la fel de gasca ca inainte !

Edited by Marius Bz
Link to comment
Share on other sites

Cu sawyer, poti să discuti orice vrei, un baiat care intelege orice situatie, te ajuta dacă ai probleme, la inceput toti aveau ura pe el, dar acum se observa că sau inselat multi. Pe parcus a dobândit foarte multă performantă, pot să spun că a dovedit foarte frumos prin comportamentu său si atitudinea sa că merita această functie! Felicitari Sawyer.

Edited by TLG BLack
Link to comment
Share on other sites

Foarte interesat, sunt plăcut surprins de munca ta depusă pentru imaginea forumului, chiar te felicit şi sper să continui în acelaşi mod în care ai făcut-o până acum, te pricepi şi ai numai idei interesante.

Link to comment
Share on other sites

Un interviu foarte frumos. Acum il cunoastem mai bine pe stefan. Blade felicitari pentru acest interviu alaturi de stefan, este unul dintre cele mai frumoase, intrebari si raspunsuri bune si sincere.

Link to comment
Share on other sites

Un interviu foarte frumos. Acum il cunoastem mai bine pe stefan. Blade felicitari pentru acest interviu alaturi de stefan, este unul dintre cele mai frumoase, intrebari si raspunsuri bune si sincere.

 

Mai iei un AV verbal la lider si ai zburat. Eu si baietii de pe sv vom avea grija de asta, in curand iti vine sfarsitul. (PS: Ce nab, iese cu 3/3 AV, adica lider prost)

 

 

Frumos interviu, Sawyer a fost cam secretos asa. :)

Raspunsul la intrebarea asta: : Dacă ai fi nevoit să laşi pe altcineva la cârma serverului, pe cine ai desemna sa îţi ţină locul?

 

Este everzor, Hefa si/sau Waqiff

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.