Jump to content

Interviu #8 - Blade - Global Moderator


Odin
 Share

Recommended Posts

Bună seara tuturor. Având in vedere că Blade este cel care a pornit acest proiect de interviuri, am decis că a sosit momentul să fie luat si el "la rost" cu nişte intrebări la care majoritatea cred că vreţi un raspuns. Fiind absurd să îşi ia singur interviu, am decis să il iau prin surprindere.

 

Î: Înainte de toate, spune-ne cum te numeşti, unde locuieşti, cu ce te ocupi in viaţa de zi cu zi şi eventual ne-ai putea impărtăşi câteva dintre hobby-urile tale.

R: Salut. Mă numesc Alexandru, locuiesc în Bucureşti, iar preocupările de zi cu zi sunt şcoala şi munca, când se iveşte. Ca hobby-uri şi ceea ce fac cel mai des sunt fotbalul şi tenisul.

 

Î: Aş dori să ne spui mai multe despre trecutul tău pe plan virtual. Cum ai ajuns pe comunitate şi ce te-a determinat sa rămâi?

R: Am ajuns pe comunitate din întâmplare prin toamna lui 2009. Deţineam un server de Counter-Strike pe o altă comunitate şi eram în căutare de servere cu modul DeathRun pentru a încheia nişte parteneriate. Aşa am intrat pe forum şi am văzut SA:MP. Nu ştiam ce înseamnă, iar la început am avut probleme cu downloadarea şi intrarea pe server, aşa că am deschis un topic în secţiunea "Support", iar acolo Croco (lider News Reporter) în acea vreme mi-a explicat cam ce înseamnă şi mi-a dat 30k. După câteva zile la fermă, mi-am chemat prietenii pe server şi am început toţi (vreo 4-5) să ne facem de lucru pe server. Prima facţiune a fost Fire & Medic cu lider Alex (actualul). După am experimentat fiecare facţiune, cu excepţia School Instructors. Ceea ce m-a determinat să rămân au fost jocul în sine, jucătorii, organizarea şi popularitatea.

 

Î: Ce a dus la diminuarea activităţii tale pe serverul de samp, ceea ce a dus şi la o retragere pe termen scurt, să o numim o pauză de recreere, şi ce te-a motivat cel mai mult să te dedici forumului mai mult decat serverului?

R: Să vorbesc din vara lui 2012 (ultima amintire). Când a început vacanţa am avut alte piorităţi şi am renunţat până în toamnă când am revenit cu forţe proaspete. În primăvara acestui an, când deţineam funcţia de sublider FBI, au intervenit nişte probleme care nu mi-au mai permis să menţin activitatea dorită. Atunci am decis să mă axez pe forum, dorind să realizez ceva aici. Pe SA:MP am redus drastic activitatea din cauza forumului şi a vieţii persoanele.

 

I: Din amintiri, spun că ai avut o gramada de rank-uri mari în facţiuni, fie mafie, fie departament sau chiar factiune paşnică, pe serverul de samp RPG1. În care dintre aceste momente ai simţit că, gata, astă e momentul meu de glorie.

R: Să fiu sincer, cel mai bine m-am simţit în funcţia de lider Taxi. Facţiunea devenise cea mai organitată din toate punctele de vedere, nu existau comenzi nepreluate, iar echipa care a fost alături de mine atunci era una excelentă, în frunte cu Delux23. După promovarea în funcţia de lider Stracci, totul a mers bine şi atunci aproximativ 2 luni până când au venit nişte examene care trebuiau tratate cu seriozitate.

 

Î: Pe lângă funţia actuală, o să vorbim mai imediat despre ea, şi pe langa cele de moderator la diverse categorii ale forumului, ai deţinut vreo altă funcţie?

R: În SA:MP am fost lider la Taxi şi Stracci. În rest, nu.

 

Î: Prezentul. Nu de mult ai fost promovat la funcţia de Global Moderator. Cum te simţi acum ca ai o responsabilitate totuşi destul de mare in cadrul comunităţii si cum decurg treburile acum ca esti unul dintre „Liderii Moderatorilor”? Te-ai adaptat uşor situaţiei?

R: Ce pot spune că "simt" este fericire că munca mea a fost apreciata, însă acum totul decurge normal, deja m-am acomodat cu noutăţiile, nu fără ajutorul lui Dani care şi-a pierdut câteva ore cu mine.

 

Î: Uite o întrebare interesantă pe care a primit-o si Dani, acum ca sunteţi de un fel. Intrebarea e urmatoarea. Ce trebuie să facă un membru care işi doreşte moderator, să işi indeplinească dorinţa?

R: Să-şi manifeste interesul faţă de categoria dorită şi să ne demonstreze că el este cea mai bună alegere. Dacă face aceste lucruri, sigur va fi contactat de echipa administrativă, noi reîmprospătând staff-ul periodic. Pe lânga asta trebuie să fie un membru curat (warn), cu un limbaj exemplar şi o gramatică bună.

 

Î: Sa vorbim puţin despre proiectul pornit de tine, acela de a susţine interviuri in cadrul forumului. De unde această idee? Credeai că urma să fie aşa populat şi bine primit proiectul?

R: Ideea mi-a venit văzând un astfel de proiect, dar pe o altă platformă. Am avut încredere în acest proiect de la început şi chiar m-am strofocat o perioadă pentru a se implementa. Mă bucur că acum este un fel de a cunoaşte mai bine anumite persoane şi apreciat în acelaşi timp.

 

Î: Având in vedere ca sunteţi doi GM in momentul de faţă, Dani a spus in interviul său ca se ocupa cu, si citez, “Moderarea, organizarea moderatorilor, trimit la teme pe cei care vorbesc urât”. Ai primit sarcini diferite, s-au împarţit acestea sau lucraţi amandoi pe aceleaşi sarcini sperând să iasă ceva mai bun din două capete dupa cum se spune?

R: Acum că suntem doi, suntem o echipă. Discutăm împreună despre ce trebuie făcut, moderatori noi, proiecte, etc... Lucrăm împreună pentru a lua cele mai bune decizii. El are mai multă experienţă, eu învăţ uşor uşor şi totul iese bine. Am văzut cazuri în care persoane care ştiau că Dani nu le oferă ce doresc ei, au venit la mine. Vreau să îi informez că aceste lucruri doar le strică imaginea.

 

Î: Cât de aspru eşti când vine vorba de sancţiuni? Sţiu ca sancţiunea diferă de la faptă la faptă în funcţie de gravitatea acesteia.

R: Nu sunt aspru, sunt corect. Ai greşit, plăteşti. De obicei, dacă nu este ceva foarte grav, prima dată avertizez. Pot spune că nu sunt chiar aşa rău.

 

Î: După cum spuneam la început, ai avut un moment in care erai “retras”, ce te-a determinat sa te intorci?

R: Au fost prea multe momente când m-am retras pe perioade scurte. Am revenit de fiecare dată când timpul mi-a permis.

 

Î: Ce îţi propui să faci pe viitor ca Global Moderator? Va urma o revizuire asupra moderatorilor actuali si o posibilă recrutare in masă sau toate la timpul lor?

R: Ce-mi propun eu este să fiu cât mai activ şi să ajut la dezvoltarea comunităţii prin tot ce pot. Legat de moderatori, odată cu intrarea mea în echipă nu se schimbă nimic. Vom continua în acelaşi stil, adică să recrutăm unde este cazul.

 

Î: În momentul de faţă, dacă ai putea schimba ceva asupra comunităţii, ce ai schimba?

R: Aş şterge tot ce este "expriat" şi aş încerca să vin cu noutăţi peste tot. Exemplu este această secţiune.

 

Î: Îţi mulţumesc pentru participarea la acest interviu. Îţi urez succes in tot ceea ce îţi propui şi mult succes cu noua ta funcţie.

R: Mulţumesc. De asemenea eu trebuie să-ţi mulţumesc pentru surpriza şi să te felicit pentru idee.

 

 

Acesta a fost interviul alături de F4L Blade, noul Global Moderator. Sper că nu v-am plictisit cu aceste intrebări. Am considerat că sunt printre cele mai importante intrebări, cele care merită un raspuns. Îţi mulţumesc din nou Blade pentru că ai acceptat şi chiar ma bucur ca te-am surprins plăcut.

 

Enjoy.

Link to comment
Share on other sites

Acesta este pe departe cel mai complex si mai bun interviu de pana acum.Niste raspunsuri foarte bune si bogate in cuvinte.Intrebarile sunt si ele foarte bune.Tin sa il felicit pe cel care a facut intrebarile,pe Royce pentru postarea acetui interviu minumat si pe Blade pentru raspunsurile exceptionale.Felicitari tuturor pentru acest interviu genial!

Link to comment
Share on other sites

Unul dintre putinele interviuri pe care m-am sinchisit sa le citesc cap-coada. Din punctul de vedere continutului a fost foarte bun, avand in vedere ca acopera cam toate intrebarile pe care cineva si-ar dori sa ti le adreseze.

 

Eu deja te-am felicitat Blade, si pot sa spun ca te-am si prevenit in ceea ce priveste viitorii tai "cei mai buni prieteni". Poate o sa-mi spui daca am avut sau nu dreptate.

Mult succes in activitatea ca Global Moderator si sper ca vei judeca bine in vederea alegerii moderatorilor, stii cat de stricta sunt eu in privinta asta. Imi doresc sa fii cat mai exclusivist cu putinta.

Link to comment
Share on other sites

Foarte interesant interviul, la fel ca toate le-am citit cap - coadă.

Am aflat mult mai multe despre Blade şi ocupaţia acestuia, ţin să te felicit Royce.

Link to comment
Share on other sites

Un interviu foarte frumos. Întrebări şi răspunsuri foarte frumoase. Şi exclusiv pentru membri, acestea sunt răspunsurile pe care le doreşte să le ştie orice membru.

Felicitări încă o dată.

Edited by Zokee
Link to comment
Share on other sites

Ce pot să spun, mi-a făcut plăcere să citesc acest interviu, asta poate din cauză că nu ştiam prea multe despre F4L Blade. Felicitări pentru interviu şi întrebări.

Edited by SQ MrKira
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.