Jump to content

Cum să păstrezi căldura corpului în sezonul rece? Vezi cele mai eficiente sfaturi in acest sens


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Sezonul rece ne dă bătăi de cap, mai ales când suntem nevoiţi să ieşim din case pentru diverse treburi şi aerul tăios al iernii ne face să tremurăm din toate încheieturile. Sfaturile de mai jos pot fi foarte utile pentru a combate frigul pe timp de iarnă şi pentru a păstra căldura corporală.

 

Păstraţi temperatura constantă în casă

 

Medicii nu supraîncălzirea camerelor pe timp de iarnă, pentru evitarea contractării bruşte a vaselor de sânge şi răcirea acută a membrelor, conform dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

 

Beţi ceai şi cafea fără cofeină

Cofeina determină pierderea căldurii corporale şi de aeea se recomandă ceaiurile din plante şi ceaiul de ghimbir, care au proprietăţi naturale de încălzire.

 

Nu ţineţi mâinile în buzunare

Mâinile nu trebuie ţinute în buzunare, ci pe lângă corp, legănatul acestora în timpul mersului intensificând activitatea musculară.

 

Mâncaţi alimente bogate în proteine

Activitatea de digestie a proteinelor creşte temperatura corpului, datorită faptului că organismul depune un efort mai mare pentru asimilarea proteinelor, conţinute în carnea roşie, soia, nuci şi alune.

 

Nu purtaţi căciuli de lână

O căciulă din lână permite pierderea mai rapidă a căldurii decât căciulile din alte material.

 

Folosiţi creme hidratante

Se recomandă în mod special folosirea cremelor hidratante, mai ales dacă pielea este afectată de eczeme şi dermatite.

 

Legănaţi-vă într-un scaun-balansoar

Legănatul într-un scaun-balansoar generează energie, pentru că solicită grupuri mari de muşchi la nivelul braţelor şi al picioarelor, optimizând circulaţia şi încălzind corpul.

 

 

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/cum-sa-pastrezi-caldura-corpului-in-sezonul-rece-vezi-cele-mai-eficiente-sfaturi-in-acest-sens-473529.html

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.