Jump to content

Ministrul Sănătăţii: „Avem nevoie de 12-14 miliarde numai pentru infrastructura din sistemul de sănătate”


RW Nick
 Share

Recommended Posts

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu: „Avem nevoie de 12-14 miliarde numai pentru infrastructura din sistemul de sănătate”

 

646x404.jpg

 

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a vorbit luni seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, despre principalele probleme din sistemul de sănătate, atât cele legate de partea de servicii medicale, dar mai ales, a analizat deficienţele din partea de infrastructură.

Reprezentantul executivului a declarat sunt necesare sume mari pentru a pune la punct sistemul de sănătate din România, ceea ce este foarte greu. Astfel, acesta a încercat să dea un răspuns provizoriu privind această chestiune. „Răspunsul este greu. Pentru infrastructură trebuie să fie paturi, pături, echipamente medicale; probabil între 12-14 miliarde ar fi necesare pentru infrastructură, ceea ce înseamnă cabinete, spitale, laboratoare, imagistică”, a declarat Nicolăescu. Întrebam despre posibilitatea apropierii sistemului de sănătate din România de un unul din modelele europene, ministrul din guvernul condus de Victor Ponta a susţinut că probabil o adaptare a sistemului britanic ar fi bună deoarece sunt foarte mulţi oameni săraci în România. Potrivit lui Nicolăescu, sistemul de asigurări sociale actual nu este unul potrivit deoarece există foarte multe categorii scutite. „Sistemul de asigurări sociale nu este unul potrivit. Avem foarte multe categorii scutite, cam 5,5 milioane de români plătesc asigurări sociale de sănătate şi trebuie să tratăm 20 de milioane”, a declarat ministrul Sănătăţii. La sfârşitul intervenţiilor sale a menţionat că este încrezător că poate sistemul de sănătate „primi 6% din buget, până în 2016, aşa cum scrie în programul de guvernare”.

sursa: Click

Link to comment
Share on other sites

Vor sa treaca la modelul britanic pentru ca nu sunt in stare sa-l ajusteze pe cel actual astfel incat sa fie totul bine pus la punct. Nu mai bine trecem la modelul american? ca tot are loc o continua americanizare la noi in tara, sa vezi atunci scandal.

La noi ca la nimeni

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.