Jump to content

Cele mai bune MP3 playere în 2013


Knight Marius
 Share

Recommended Posts

Performanţele tot mai bune ale telefoanelor mobile, creşterea vânzărilor pentru smartphone-uri şi scăderea preţurilor acestora din urmă au lovit în plin industria de MP3 playere, întrucât vânzările acestora sunt în scădere.


Totuşi, un MP3 player rămâne un gadget important pentru pasionaţii de muzică, întrucât oferă de multe ori opţiuni mai avansate decât playerul integrat în telefon şi permite menţinerea autonomiei mobilului la un nivel acceptabil.


Ultimul deceniu a fost marcat de dominaţia celor de la Apple în acest segment prin numeroasele versiuni de iPod, iar acest lucru rămâne perfect valabil şi în 2012, mai ales că americanii au împrospătat gama de MP3 playere la finalul anului trecut.


Chiar şi aşa, rivalii rămân în continuare demn de remarcat, numeroşi producători încercând să vină cu soluţii cât mai apropiate de ceea ce înseamnă universul Apple.


GiZ îţi prezintă în acest articol o selecţie a celor mai bune MP3 playere disponibile pe piaţă în acest moment, cu precizarea că au fost luate în calcul numai modelele care au cel puţin 2 GB de memorie şi care costă cel mult 500 lei (cu excepţia modelelor Apple).



iPod Shuffle 2 GB – 250 lei


Cel mai simplu MP3 player disponibil pe piaţă este iPod Shuffle: nu are display, nu are playlist, însă este de forma unui pătrat cu latura de 3 cm şi cântăreşte doar 12.5 grame. Principiul de funcţionare este cât se poate de simplu: player-ul rulează la întâmplare melodiile stocate pe memoria internă de 2 GB, pe considerentul că ţie oricum îţi plac toate piesele pe care le-ai pus pe el. Autonomia acumulatorului este de aproximativ 15 ore.


mp3player-01-ipod-1.jpg



Philips SA5MXX04KF 4 GB – 162 lei


Philips are în ofertă un MP3 player care la prima vedere pare un simplu stick USB. Acesta beneficiază de tehnologia FullSopund care îmbunătăţeşte calitatea sunetului şi dispune şi de un radio FM digital cu 30 de presetari, iar pe partea frontală există un buton pentru controlul rapid al playlistului. În plus, dispune şi de posibilitatea de înregistrare. Autonomia playerului este de până la 10 ore, iar 6 minute de încărcare îţi oferă suficientă energie pentru a asculta muzica timp de 60 de minute. Greutatea gadgetului este de 22 de grame.


mp3player-02-philips.jpg



iPod Nano 16 GB – 700 lei


Tot de la Apple vine un alt player de dimensiuni mici, care de data aceasta beneficiază de un display cu diagonală de 2.5” şi rezoluţie 240×432 pixeli care permite rularea în playlist-uri sau a unor anumite piese preferate. Greutatea este de numai 31 grame, iar autonomia ajunge până la 30 de ore, suficient pentru o excursie de weekend la munte.


mp3player-03-ipod-21.jpg



Philips SportDot 2 GB – 143 lei


Tot de la Philips vine şi un alt MP3 player, dedicat de data aceasta pasionaţilor de sport. Acest gadget cântăreşte doar 19 grame şi include o banderolă cu ajutorul căreia poţi purta MP3 playerul la mână. În plus, dispune de indicatori LED şi de sunet pentru a utilizare cât mai facilă în timpul alergărilor şi, la fel ca şi modelul anterior, beneficiază de posibilitatea de încărcare rapidă: 6 minute în priză pentru 60 de minute de redare.


mp3player-04-philips.jpg



Sony NWZB173FB 4 GB – 225 lei


Sony este unul dintre producătorii celebri de MP3 playere datorită brandului Walkman, iar modelul de 4 GB propus de japonezi beneficiază de o serie de funcţii inedite, precum amplificarea basului prin simpla apăsare a unui buton, egalizatorul pentru rafinarea acustică a melodiilor sau Zappin, o funcţie care îţi permite un scurt preview al fiecărei piese. În plus, există şi un radio FM cu 30 de posturi presetate, înregistrare vocală şi afişaj cu LED-uri intermitente.


mp3player-05-sony.jpg



Philips Raga 4 GB – 176 lei


Dacă eşti în căutarea unui MP3 player cu display LCD, una dintre opţiunile pe care le ai la dispoziţie este Philips Raga. Acesta include aplicaţia Songbird care îţi permite să găseşti noi melodii asemănătoare cu cele pe care le ai deja stocate pe memoria internă de 4 GB a aparatului. Nu lipsesc celelalte funcţii disponibile pe aproape orice MP3 player de la producătorul olandez, cum ar fi FullSound, radio FM sau posibilitatea de a încărca rapid acumulatorul care oferă o autonomie de până la 15 ore.


mp3player-06-philips.jpg



Sony NWZE383B.CEW 4 GB – 271 lei


Un alt MP3 player oferit de Sony sub brandul Walkman este modelul NWZE383B.CEW care beneficiază de memorie internă de 4 GB. Acesta iese în evidenţă prin formatul clasic şi autonomia de până la 30 de ore, superioară celor mai multe modele prezente pe piaţă. În plus, micul gadget include şi ecran TFT cu diagonala de 1.77″ şi rezoluţie 160×128 pixeli. Aparatul cântăreşte 52 de grame, mai mult decât alte MP3 playere, dar suficient de puţin pentru a fi uşor dde transportat.


mp3player-07-sony.jpg



Serioux S51 4 GB – 120 lei


Mai puţin cunoscutul producător Serioux propune un MP3 player cu un design mai puţin reuşit, însă care are de partea sa mai multe avantaje: pe lângă preţul foarte mic, S51 redă muzică în format MP3 şi clipuri video în format AVI pe display-ul TFT de 1.5”, are radio FM cu funcţie de înregistrare şi reportofon, iar la acest lucru se adăugă şi o autonomie ridicată.


Philips SA3MXX04K/02 4 GB – 170 lei


Dacă designul este foarte importat pentru tine, te poţi îndrepta spre acest model Philips, care nu oferă însă şi redare video. În schimb, ecranul cu rezoluţie 128×64 pixeli afişează trei linii de text pentru a şti ce melodie asculţi, iar autonomia ajunge la 13 ore fie în mod audio, fie când asculţi muzică la tunerul FM integrat. Pachetul include şi o pereche de căşti in-ear Philips în valoare de 60 lei.


Concluzii


Indiferent dacă eşti sau nu fac Apple, ai toate şansele să găseşti un MP3 player potrivit nevoilor tale. Noi ne-am axat pe modele simple, dedicate în primul rând ascultării de muzică, însă la fel de bine te poţi orienta şi spre modele cu ecrane cât mai generoase care rulează o paletă bogată de fişiere video.



Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.