Jump to content

Curând încep evenimentele lunii Decembrie. Detalii aici

Recrutăm designeri audio și video. Aplicați aici

Sign in to follow this  
filezike

Tutorial Instalare si Compilare Pluginuri CSS

Recommended Posts

Instalare si compilare pluginuri Sourcemod pe Server Counter-Strike Source

 

Sourcemod este un plugin care poate fi personalizat cu ajutorul pluginurilor. Exista plugin-uri pentru administrare, pluginuri fun, pluginuri de efecte vizuale sau moduri construite sub forma unor pluginuri. Exact ca in cazul predecesorului sau Amx Mod X, Sourcemod este constituit dintr-o baza de plugin-uri care sunt incluse default in instalare, la care mai poti adauga tu altele custom

 

 

Cum se instaleaza plugin-urile Sourcemod

 

1. In primul rand descarci un plugin si il dezarhivezi in caz ca e arhivat. Vei observa ca este constituit din doua fisiere de baza: sursa (fisierul sp), care poate fi modificat si apoi compilat si pluginul in sine (fisierul smx). Pe langa acestea pluginul poate sa contina si alte fisiere (cfg,sunete,modele) in functie de ce anume vrea sa faca.

 

2. Fisierul sp il copiezi in SRCDS\cstrike\addons\sourcemod\scripting.

 

3. Fisierul smx il copiezi in SRCDS\cstrike\addons\sourcemod\plugins (unde SRCDS este directorul principal al serverului).

 

Sourcemod va activa automat orice plugin al carui smx este copiat in folderul plugins, deci nu mai trebuie editat nicaieri spre deosebire de Amx Mod X.

 

Daca pluginul are fisiere cfg, acestea trebuie copiate de obicei in sourcemod\configs.

Daca are sunete acestea vor fi copiate in cstrike\sound, iar daca are modele le copiezi in cstrike\models. Cel mai bine in aceste cazuri ar fi sa citesti instructiunile de instalare al fiecarui plugin in parte.

 

In cazul in care pluginul este simplu, compus doar din sp si smx, faci doar ce scrie la punctele 2 si 3 si e suficient.

 

 

 

Dezactivarea pluginurilor Sourcemod

 

 

Pentru a dezactiva un plugin Sourcemod muti fisierul smx al pluginului in folder disabled din sourcemod\plugins.

Deci nu il copezi ... il muti ! Ckick dreapta pe smx, Cut si il pui in folderul disabled.

 

 

Compilarea pluginurilor Sourcemod

 

Daca vrei sa modifici ceva unplugin, un cvar de exemplu intri in SRCDS\cstrike\addons\sourcemod\scripting, ii cauti fisierul sp dupa care dai click pe el si cu click apast il tragi peste executabilul compile.exe care se afla acolo.

 

Se va descgude fereastra neagra a command prompterului si plugin-ul se va compila.. daca sp-ul este bun.

 

Daca vezi mesajul: Compilation time: 0.30 sec. atunci compilarea s-a efectuat cu succes si poti inchide fereastra neagra (apesi Enter).

Daca primesti vreo eroare la compilare (Error nu Warning), atunci compilarea a esuat si pluginul respectiv nu se poate folosi.

 

Dupa ce ai compilat sp-ul intri in folderul compiled din scripting si acolo vei gasi fisierul smx al pluginului. Il copiezi de acolo in sourcemod\plugins si schimbi harta daca serverul e pornit, pentru a fi vizibila modificarea.

 

ATENTIE !!!

 

Daca serverul este pronit iar tu instalezi un plugin nou, sau modifici ceva in unul deja instalat modificarea va avea efect doar dupa schimbarea hartii !

 

 

 

Sursa: Click

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.