Jump to content

AFACEREA "VIZA DE FLOTANT". Câţi bani scot din buzunar părinţii pentru o "ŞCOALĂ DE FIŢE"


ALexu
 Share

Recommended Posts

AFACEREA "VIZA DE FLOTANT". Câţi bani scot din buzunar părinţii pentru o "ŞCOALĂ DE FIŢE"

 

Înscrierea la CLASA PREGĂTITOARE a dat naştere unui nou tip de afacere - viza de flotant. Sute de părinţi sunt dispuşi să plătească pentru a se muta, fictiv, aproape de şcoala la care doresc să înveţe copiii lor. Reporterii Realitatea TV au intrat în pielea părinţilor şi au văzut cât de uşor şi de scump cumpără o viză care permite accesul copiilor lor în şcoli la mare căutare.

 

viza_a345_41615600.jpg

 

Părinţii duc o luptă nevăzută de ochii oficialilor pentru a-şi înscrie copiii la şcolile dorite. Teoretic, doar copiii care locuiesc în apropierea şcolii pot fi înmatriculaţi la respectiva unitate, iar cei din alte zone pot fi înscrişi doar dacă mai sunt locuri disponibile.

 

Parintii au gasit o noua metoda de a deschide usile scolilor unde vor sa-si inscrie copiii - viza de flotant! Apeleaza la prieteni, la rude, sau la straini carora le platesc sute de lei pentru a-i primi în gazdă o lună sau două.

 

"Trebuie să facem un contract de inchiriere, ceva, undeva la 2 luni. Nu trebuie decat viza pe un buletin ca sa inscriem copilul la scoala, cred ca putem merge pana la 600 de lei, dar din astia trebuie platit impozit 100".

 

Internetul este plin de anunţuri de la părinţi care oferă între 400 şi 700 de lei celor dispuşi să-i ia în spaţiu sau să le închirieze fictiv, o locuinţă în apropierea unor şcoli "de fiţe". Odată ce obţin viza de flotant, pot merge să-şi înscrie copilului la unitatea de învăţământ.

 

Astfel de schimbare de domiciliu de pe o zi pe alta, pt ca cel mic sa fie inscris la o scoala mai buna este 100% legală. Politia spune ca nu exista o lege prin care sa-i impiedice pe parinti sa-si schimbe domiciliul, iar pe de alta parte Min Educatiei nu are ce sa faca deocamdata pentru a combate fenomenul.

 

Problema este că fiecare şcoală are un număr limitat de locuri. Iar părinţii care locuiesc cu adevărat în apropiere se pot trezi că nu mai prind loc pentru copilul lor în şcoala respectivă.

 

Sursa: Click.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.