Jump to content

Multi romani s-au uitat la Cupa Mondiala folosind un proiector. Vanzarile liderului de pe piata au crescut spectaculos


Mr.Robot
 Share

Recommended Posts

multi-romani-s-au-uitat-la-cupa-mondiala




Unii dintre romani s-au decis sa isi cumpere un proiector pentru ca au fost reduceri.



BenQ a avut in al doilea trimestru al acestui an o crestere de 107% a vanzarilor pe segmentul proiectoarelor, in timp ce piata din Romania a avut o evolutie de 44% comparativ cu trimestrul al doilea al anului trecut, arata datele publicate de compania de analiza FutureSource Consulting. BenQ ramane astfel liderul pietei de proiectoare in Romania, cu o cota de 49,3%, de trei ori mai mare decat a companiei clasate pe al doilea loc.



“Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia a fost un vector important al pietei, aducand cresteri ale vanzarilor pe toate categoriile de proiectoare. In aceasta perioada am observat o tendinta clara de crestere a vanzarilor de modele Home Cinema, avand in vedere cererea formulata de consumatori, dar si ofertele promotionale ce au contribuit la evolutia vanzarilor”, a declarant Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania.





Astfel, in perioada aprilie-iunie, vanzarile de proiectoare BenQ cu rezolutie Full HD (1920 x 1080p) au crescut cu 188%, iar cele cu rezolutie WXGA (1280 x 800p) au inregistrat un avans de 253%.



Din punct de vedere al scenariilor de utilizare, BenQ a inregistrat in aceeasi perioada un avans al vanzarilor de 129% pe segmentul Home Cinema, 113% pe cel institutional si 96% pe segmentul corporate.



“Chiar daca nu au folosit proiectoarele pentru vizionarea meciurilor, unii dintre cumparatori au decis sa achizitioneze video-proiectoare ca urmare a ofertelor promotionale disponibile in aceasta perioada. Astfel, BenQ a comercializat in trimestrul al doilea atat proiectoare profesionale, cu un pret de raft de 35.000 de ei, dar a reusit sa creasca vanzarile si pe segmentul produselor premium pentru Home Cinema, cum este modelul BenQ W1500 cu proiectie wireless HDMI Full HD integrata, la un pret de raft de 7.500 de lei”, completeaza Dragos Salamac.



La nivelul intregii piete, proiectoarele cu rezolutii Full HD (1920 x 1080p) si cele cu rezolutie WXGA (1280 x 800p) au avut cea mai buna evolutie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce arata influenta pe care Campionatul Mondial de Fotbal 2014 o are asupra pietei. Astfel, in perioada aprilie-iunie 2014 au crescut cu 131% vanzarile de proiectoare Full HD si cu 136% cele pentru modelele WXGA, BenQ avand 76%, respectiv 42%, din totalul videoproiectorelor vandute in Romania pe aceste segmente, arata datele publicate de compania de analiza FutureSource Consulting.



La nivelul celor trei luni, piata locala de video-proiectoare a crescut cu 44% din punct de vedere cantitativ si cu 52% din punct de vedere valoric, ceea ce arata o orientare a consumatorilor catre modele cu functii si capabilitati avansate.





Sursa: http://www.yoda.ro/foto-video/multi-romani-s-au-uitat-la-cupa-mondiala-folosind-un-proiector-vanzarile-liderului-de-pe-piata-au-crescut.html


Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.