Jump to content

Briose pufoase cu banane si scortisoara


South NUTU
 Share

Recommended Posts

Briose pufoase cu banane si scortisoara

652x450_143535-briose-pufoase-cu-banane-

Briosele pufoase cu banane sunt un desert delicios si usor de preparat. Sunt gata in doar cateva minute si reprezinta o bucurie atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Pot fi servite atat ca desert cat si ca gustare intre mese.
Ingrediente pentru briosele pufoase cu banane
  • 2 oua mari
  • 2/3 cana zahar brun
  • 2 banane medii, zdrobite
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana tarate de grau neprocesate
  • 1/4 cana ulei
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 si 3/4 cani faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 cana fulgi de ciocolata
  • 1/3 cana nuci maruntite
Cum se prepara briosele pufoase cu banane
Prencalzeste cuptorul la 180oC. Unge formele de briose cu ulei sau cu unt.
Intr-un bol mediu mixeaza ouale impreuna cu zaharu pana cand acesta se topeste. Adauga apoi bananele, laptele batut, taratele de grau si vanilia.
Intr-un alt vas adauga faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sare si amesteca-le bine. Adauga mixul de condimente umede peste acestea si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena. La sfarsit adauga fugii de ciocolata si amesteca bine.
Adauga compozitia in formele pentru briose si presara desupra nucile.
Coace briosele timp de 15-25 minute, pana cand devin aurii.
Cum se servesc briosele pufoase cu banane
Lasa briosele sa se aceasca complet inainte de servire. Le poti servi ca atare sau le poti pudra cu zahar. Merg de minune alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.