Jump to content

USB 3.1 Type-C compatibil acum cu standardul DisplayPort


 Share

Recommended Posts

USB 3.1 Type-C pare să fie viitorul conectivităţii pentru dispozitivele de tot felul. Nu numai că va oferi o mufă mică şi reversibilă, imposibil de introdus greşit, dar noul standard va putea să îndeplinească şi alte funcţii pe lângă cele de transfer de date şi încărcarea unor dispozitive mai mici. Noul USB va veni şi cu suport pentru transfer de semnal video, compatibil cu standardul DisplayPort.


usb-3-1-type-c-640.jpg?width=640&height=


VESA a anunţat compatibilitatea USB 3.1 Type-C cu standardul său video, oferind astfel capabilitatea de a afişa conţinut 4K printr-un simplu cablu USB. Este interesant însă că noul Type-C nu numai că poate să scoată semnal video către o sursă externă, dar poate prelua semnal şi îl poate afişa pe computer. De asemenea, faptul că USB 3.1 poate să transfere până la 100W oferă şi posibilitatea de a încărca un laptop printr-un astfel de cablu şi poate în acelaşi timp să ofere şi transfer de date, însă la viteze USB 2.0.


Practic, USB 3.1 Type-C pare să fie mufa viitorului şi standardul care este aşteptat să fie adoptat la nivel de industrie pentru toate funcţiile importante. Fie că vorbim despre conectarea unul computer la un monitor extern, transferul de date între dispozitive, încărcare sau preluarea de semnal video dintr-o sursă externă. Marele avantaj este că un singur port de acest gen poate să îndeplinească mai multe dintre funcţiile amintite simultan, limitând însă lăţimea de bandă pentru fiecare dintre acestea.


usb-3-1-type-c-graphic-640.jpg?width=640


Zvonurile spun că un nou Macbook Air cu display de 12” va fi unul dintre primele computere care va adopta acest standard, iar dimensiunea mufei va asigura un design mult mai subţire decât era posibil până în prezent. Dacă USB 3.1 Type-C va deveni un succes atât de mare pe cât pare acum vom vedea în timp, întrucât de-a lungul timpului alte „mufe minune” precum Thunderbolt şi FireWire au promis multe, însă nu au reuşit să intre în mainstream.



Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.