Jump to content

Intel anunţă venituri record pe trimestrul 3 al acestui an: 14.6 miliarde de dolari


Leventhe
 Share

Recommended Posts

Intel a postat veniturile sale pe trimestul 3 al acestui an, atingând suma record de 14.6 miliarde de dolari. Veniturile nete sunt de 3.3 miliarde de dolari, iar profitul operaţional de 4.5 miliarde de dolari.


intel%20financial%20results.png


Compania a generat în jur de 5.7 miliarde de dolari din operaţiunile sale şi a plătit dividende de 1.1 miliarde. Segmentul PC Client a produs 9.2 miliarde de dolari în venituri, cu 6% mai mult decât în trimestrul precedent şi cu 9% mai mult decât anul trecut. Secţiunea Data Center a ajuns la 3.7 miliarde de dolari profit, cu 5% mai mult decât în trimestrul anterior şi în creştere cu 16% faţă de 2013.


Între timp zona "Internet of Things" a înregistrat o scădere faţă de 2% în comparaţie cu trimestrul 2 al acestui an, dar şi o creştere cu 14% faţă de anul trecut. Cel mai slab segment a fost cel Mobile şi Communications, cu venituri de 1 milion de dolari, peformanta slabă aşteptată de altfel. În cele din urmă porţiunea de software şi servicii a ajuns la 558 de milioane de dolari, cu 2% mai mult decât în 2013.


Am înţeles că Intel ar fi pierdut în jur de 1 miliard de dolari în secţiunea să Mobile în ultimele luni, deci acel segment e o gaură neagră în bugetul companiei. Va reuşi Intel să o facă profitabilă?



Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.