Jump to content

Ungaria vrea sa taxeze Internet-ul


Leventhe
 Share

Recommended Posts

hungary.gif




Pentru a mai aduna bani la bugetul local, oficialii Ungariei au inventat o noua taxa: taxa pe Internet. Aceasta, aflata inca in stadiul de proiect de lege, va fi unica in lume daca va fi aprobata. Ea presupune o plata de aproximativ 0.5 € la stat pentru fiecare GB de date transferat de pe Internet.


Aceasta taxa ar trebui platita de operatorii de net, insa cel mai probabil ea va fi transferata utilizatorilor. Pentru ca se pare ca este mai mare decat incaseaza acesti operatori. Mai exact aeasta masura ar trebui sa aduca la buget in 2015 aproximativ 65 miloane € conform calculelor oficiale.


Insa in 2013 in Ungaria au fost transferati 1150 milioane de GB de date la nivel terestru, si inca 18 milioane la nivel mobil. Ceea ce s-ar traduce intr-un cuantum de plata de aproximativ 575 milioane €. In conditiile in care veniturile totale ale acestui segment de piata au fost de aproximativ 530 milioane €. Si este clar ca intre timp traficul a mai crescut.


Ministerul de finante ungar a spus ca operatorii de Internet isi vor putea deduce aceasta taxa din impozit, si ca va exista o limita atat pentru companii, cat si pentru utilizatori. O pagina de protest a fost imediat creata pe Facebook, si in cateva ore avea deja peste 100 000 de membri, care vor picheta sediile ministerelor daca asa o lege va fi aprobata.


Se pare ca oficialii Ungariei sunt mari fani ai taxelor noi si exotice, intre cele mai controversate astfel de masuri fiind taxa pe tranzactii financiare (2014), taxa pe publicitate (2014), si taxa pe telefonie (2011 – limitata la un maxim de 2.25 € pentru utilizatori si 16.25 € pentru companii, pe fiecare luna). Sa speram ca bravii nostri conducatori nu se inspira de la vecini…



Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.