Jump to content

Intel amana procesoarele Broadwell E


Leventhe
 Share

Recommended Posts

Pana acum, platforma desktop high end LGA2011 primea o noua familie de procesoare la mai putin de un an distanta, modelele Haswell E fiind lansate pe data de 30 august 2014. Insa in lipsa unei concurente serioase, se pare ca Intel a decis sa domoleasca putin ritmul, si sa amane viitoarele procesoare Broadwell E.


Acestea nu vor mai vedea lumina zilei anul viitor 2015, fiind impinse pana in 2016, in primul sau sfert. Si este clar ca nu avem parte de probleme de cercetare si dezvoltare, mai ales daca ne gandim ca arhitectura Broadwell este extrem de similara actualei Haswell, insa este ajutata de un proces tehnologic mai mic, de 14 nm.


Drept urmare aceste CPU-uri vor fi compatibile cu actualele placi de baza LGA2011v3 cu chipset X99, dupa un simplu update de bios. Restul specificatiilor raman similare procesoarelor Haswell: 6 sau 8 nuclee, Hyper-Threading, controller de memorie quad channel DDR4, pana la 20 MB memorie cache si maxim 40 de benzi PCI-E 3.0, TDP de 140 W si multiplicator deblocat.


Aceasta incetinire a ritmului de dezvoltare tick-tock de la Intel are si aspecte bune si aspecte rele. Pe de o parte este bine ca nu mai suntem bombardati de noi produse atat de des, si ne putem face upgrade mai rar. Iar AMD primeste un ragaz suplimentar. Pe de alta parte insa nefiind lansate noi procesoare preturile vor ramane mari, iar cu o diferenta de performanta intre generatii de numai 10% parca un an nu era un timp atat de scurt…



Intel_Broadwell_E.jpg



Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.