Jump to content

AMD primeste 32 milioane $ pentru cercetare


Leventhe
 Share

Recommended Posts

AMD a ajuns o companie la care orice venit, cat e el de mic, conteaza. Are mare nevoie de fonduri, si se bucura de lucruri de care Intel nici nu s-ar sinchisi. Cum este bursa de 32 milioane $ pe care a primit-o in cadrul programului de cercetare FastForward 2.


Acesta este sustinut de Departamentul de Energie al Statelor Unite, mai exact de Biroul de Stiinta si de Administratia pentru Securitate Nucleara Nationala. Si are ca scop dezvoltarea de supercomputer-e cu putere de procesare de peste 1 EFLOPS (ExaFLOPS = 1000 TFLOPS). Si este estimat ca pana in 2018 astfel de supersisteme sa devina o realitate).


In acest program AMD se ocupa de dezvoltarea unei arhitecturi nodale, bazata pe APU-urile sale (procesoarele Fusion cu grafica integrata) si pe tehnologia HSA, noduri ce se doreste sa fie cat mai eficiente, performante si programabile. In acelasi timp, se cauta o noua interfata de memorie, suficient de rapida pentru cerintele unui asemenea supercomputer.


Este al treilea an cand AMD castiga aceasta bursa.



Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.