Jump to content

Nikon D7200: noul vârf de gamă al DSLR-urilor pe format DX


South Zhao
 Share

Recommended Posts

Nikon a anunţat noul vârf de gamă al seriei de aparate foto DSLR pe format DX. Este vorba despre D7200, care păstrează multe elemente de la predecesorul său, dar reuşeşte să şi inoveze la anumite capitole. Noua cameră Nikon este orientată atât către fotografii entuziaşti, cât şi către cei pasionaţi de videografie. Saltul de la D7100 nu este imens, însă există destule noutăţi încât să merite atenţia consumatorilor.

 

nikon-d7200-front-640.jpg?width=640&heig

D7200 are la bază un senzor pe format DX (decupat cu un factor de 1,5 faţă de 35mm/Full Frame) de 24,2 megapixeli. Acesta abandonează filtrul trece-jos (low-pass) pentru a oferi o definiţie mai bună a imaginilor. Aparatul dispune de 51 de puncte de focalizare, dintre care cincisprezece sunt senzori de tip cruce. Cei care doresc să fotografieze în rafală pot să înregistreze cu ajutorul acestui aparat 6 cadre pe secundă în format DX sau 7 cadre pe secundă în format crop 1,3. Imaginile crop sunt la o rezoluţie mai mică, însă cei care au nevoie de viteză au opţiunea de a face acest compromis. O singură rafală poate înregistra până la 27 de imagini RAW sau 100 de imagini JPEG, graţie procesorului de imagine EXPEED 4.

Când vine vorba de filmare, noul D7200 nu dezamăgeşte. Acesta poate filma în rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli) la 25 sau 30 de cadre pe secundă în format DX, sau la 50 şi 60 de cadre pe secundă în mod crop. Există acum şi un mediu dedicat pentru filmări, care poate să afişeze doar conţinutul video de pe card-urile SD, iar ieşirea HDMI poate să ofere capabilităţi de filmare RAW pentru cei care au echipamentul necesar de înregistrare. O altă capabilitate utilă pentru videografi este opţiunea de a seta valoarea ISO automat chiar şi în modul Manual, pentru tranziţii mai uşoare între zonele întunecate şi cele luminoase. Valorile ISO pot varia de la 100 la 25.600.

 

nikon-d7200-side-640.jpg?width=640&heigh

Capabilităţile cu adevărat noi ale lui D7200 sunt modulele NFC şi WiFi. Acesta este primul aparat foto DSLR de la Nikon care integrează aceste două elemente în interiorul carcasei şi asigură partajarea fotografiilor direct pe internet sau pe un computer fără a fi necesară conectarea unui cablu sau scoaterea cardului SD.

Alături de acest nou aparat foto, Nikon a lansat şi microfonul mono fără fir ME-W1, care poate să înregistreze sunete de la o distanţă de până la 50m. Acesta vine cu un transmiţător Bluetooth, care se poate conecta la orice dispozitiv compatibil. ME-W1 include şi o mufă suplimentară pentru microfon, putând conecta astfel două surse audio pentru înregistrarea în format stereo. Noul microfon este alimentat de o singură baterie AAA, care asigură o autonomie de 3 ore.

 

me-w1-with-me1-640.jpg?width=640&height=

Nikon D7200 va fi lansat în a doua jumătate a lunii martie, iar microfonul se va lansa abia în luna mai.

 

Sursa: http://www.go4it.ro/camere-foto/nikon-d7200-noul-varf-de-gama-al-dslr-urilor-pe-format-dx-13918891/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.