Jump to content

Big six in Japan. Nautilus & Chappie


RW CrystyaN
 Share

Recommended Posts

BMW a luat două K 1600 GTL din flotă și le-a dat pe mâna celor mai renumiți custom-builderi din Japonia. Așa s-a născut proiectul Ignite six.


În utlima perioadă, când spui BMW Custom, te referi la R nineT: ușor de modificat, cu un boxer ce arată bine și poate fi scos imediat în evidență, o adevărată încântare pentru toți hipsterii bărboși cu cămăși cadrilate.

k1600.jpg


Dar ce te faci când ți se dă pe mână un K 1600 GTL plin de electronică și tot felul de sisteme? Ei bine, dacă ești cel mai tare custom-builder din Japonia, te descurci.


K 1600 GTL Jugernaut


Cei doi customizatori sunt Kenji Nagai (Ken’s Factory) și Keiji Kawakita (Hot Dock Custom Cycles), ambii specializați în Harley-uri, care domină piața custom de cilindree mare din Japonia. Așadar, customizarea unor BMW-uri din seria K1600 le-a dat ceva de furcă. „K 1600 GTL vine cu o mulțime de electronice, interconectate, așadar când am aflat că motorul nu pornește dacă unul dintre sisteme nu funcționează, m-am întrebat «ce-i de făcut?». Libertatea mea de customizare era limitată“, spune Kenji Kawakita.


photo_fullsize-jagannate-1.jpg

Acesta mai spune că, petru crearea motocicletei, a avut în minte un „vehicul al viitorului“ creat la începutul secolului 19. Ceva ce ai vedea în filmul „20.000 de leghe sub mări“





K 1600 GTL Ken’s Factory Special


„Această experiență m-a făcut să înțeleg că teoriile dezvoltate de-a lungul vremii legate de crearea unei motociclete custom nu sunt adevărate. De această dată am petrecut mai mult timp gândind decât muncind“, spune Kenji Nagai pentru Bike Exif.

photo_fullsize-ken-1.jpg


„Am început prin a dezmembra exteriorul pentru a înțelege căblăraia și componentele electrice. Am vrut, inițial, să o customizez în stil bagger, dar să transformi un tourer într-un bagger nu e mare lucru. Așadar, am adoptat stilul „digger“ – o siluetă lungă, subțire, cu o furcă lungă.“

photo_fullsize-ken-4.jpg






Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.