Jump to content

GPS-ul cu acurateţe măsurată în centimetri, dezvoltat pentru următoarea generaţie de gadgeturi high-tech


Beelzebub
 Share

Recommended Posts

GPS-ul cu acurateţe măsurată în centimetri, dezvoltat pentru următoarea generaţie de gadgeturi high-tech

Impusă mai mult din considerente de securitate şi mai puţin din raţiuni tehnice, limita privind acurateţea sistemelor de poziţionare GPS disponibile pentru consumatori crează probleme multor gadgeturi high-tech, începând cu vehicule autoghidate, drone, până la căşti de realitate VR şi sisteme pentru realitate augmentată. Din fericire, prin eforturile unei echipe de cercetători de la Universitatea Texas Cockrell School of Engineering în curând vom avea la dispoziţie o nouă generaţie de sisteme GPS puţin costisitoare, dar cu precizie ˝militară˝.

 

gps.jpg?width=640&height=377

Permiţând stabilirea locaţiei cu acurateţe măsurată în centimetri, noile dispozitive GPS ar putea deschide o nouă eră a gadgeturilor inteligente, în care dronele şi autoturismele controlate de calculator ajung la orice destinaţie indicată, cu abateri minime de la traseul ales.
Folosite cu sisteme de realitate VR, noile receptoare GPS vor permite sincronizarea precisă a jocurilor 3D cu mediul înconjurător, transformat într-o arenă de joc mult mai vastă decât este posibil cu sistemele actuale.
Ajungând la gadgeturi utile, dar mai puţin costisitoare, noile sisteme de poziţionare GPS vor permite introducerea mai multor sisteme de siguranţă pe noile modele de autoturisme, cum ar fi sisteme de evitare a coliziunilor capabile să ferească atât obstacole de pe drum, cât şi vehicule aflate în mişcare.
Cu acurateţe de 100x mai mare decât a sistemelor GPS actuale, noua implementare foloseşte software specializat în combinaţie cu un receptor GPS capabil să extragă parametri de localizare cu acurateţe măsurată în centimetri, folosind antenele puţin costisitoare întâlnite de obicei în dispozitive mobile. În prezent, singurele sisteme de poziţionare GPS cu acurateţe similară pot fi întâlnite doar la dispozitive de măsurare profesionale folosite în domeniul geologiei şi cartografiere, respectiv echipamente capabile să acomodeze antene mari şi costisitoare.
Sursă: Click!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.