Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Fujifilm X-T10 promite performanţă de flagship într-un corp mic şi ieftin


South Deeyyuu
 Share

Recommended Posts

Seria de aparate foto retro Fujifilm X are acum un nou membru, care încorporează majoritatea funcţiilor ale flagship-ului X-T1 într-un corp sensibil mai mic. Noul X-T10 este practic o versiune mai mică a camerei de anul trecut, care nu numai că nu face compromisuri la capitolul performanţă, ci vine şi la un preţ mult mai mic. În cazul în care vă gândeaţi să cumpăraţi un X-T1, probabil că nu ar fi o idee rea să aşteptaţi lansarea oficială a lui X-T10.


Asemeni fratelui său mai mare, X-T10 este un aparat foto mirrorless care oferă un design clasic, asemănător cu cel al aparatelor SLR din anii ’60-’70. La exterior arată doar ca o versiune mai mică a lui X-T1, dar totuşi nu renunţă la butoanele de control manual. Pe spate există un LCD cu funcţie tilt de 3”, iar ocularul oferă un display OLED cu 2,36 milioane de pixeli. Evident, că aceste display-uri sunt mai mici decât pe X-T1, însă oferă performanţă asemănătoare, având în vedere dimensiunile aparatului.


fujifilm-x-t10.jpg?width=640&height=360


În interior găsim însă aceleaşi componente care au adus rezultate impresionante şi anul trecut. Un senzor X-Trans II CMOS în format APS-C de 16 megapixeli stă la baza aparatului, alături de un procesor de imagine EXR II. În teorie, acestea ar trebui să ofere rezultate identice cu X-T1. X-T10 în schimb beneficiază de un nou sistem autofocus în 77 de puncte şi a primit capabilitatea de a urmări automat subiectul aflat în mişcare.


Se pare că şi modelul mai vechi primeşte acces la acest sistem de focalizare printr-un update de firmware. Valorea ISO poate fi setată de la 100 la 25600, iar filmarea poate atinge rezoluţie Full HD la 60 de cadre pe secundă. Având în vedere că acumulatorul ar trebui să poată asigura 350 de cadre la o singură încărcare, probabil că filmarea sau fotografiile cu blitz-ul intern nu sunt recomandate.


fujifilm-x-t10-back.jpg?width=640&height


X-T10 este de asemenea compatibil cu toate obiectivele Fujifilm pe montură XF şi XC, cât şi cu obiective X-mount de la alţi producători. Există în acest moment 18 lentile compativile, iar gama creşte în fiecare an. Preţul de pornire al lui X-T10 va fi de 3.200 de lei dolari fără obiectiv şi 3.700 de lei cu obiectivul kit 16-50mm f/3.5-5.6. O altă opţiune de kit va fi aparatul alături de obiectivul 18-55mm f/2.8-4 la 5.0000 lei. În comparaţie, X-T1 cu obiectiv 18-55mm costă 7.400 de lei.



Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.