Jump to content

Interviu #40 - Furtună Cătălin - B-Vlog Producer

sRn
 Share

Recommended Posts

B-Zone vă pune la dispoziție încă un interviu, invitatul de această dată fiind producătorul emisiunii B-Vlog, Furtună Cătălin! Vă dorim vizionare plăcută!

Bună ziua, Furtună Cătălin. Înainte de toate, spune-mi ce vârstă ai, care îți este locul de proveniență și cu ce te ocupi în viața de zi cu zi.

Hai noroc! Sunt un proaspăt adolescent, am 16 ani. M-am născut şi locuiesc în continuare în Câmpina, oraş din judeţul Prahova. În viaţa de zi cu zi, mă ocup în mare parte cu statul degeaba, iar în timpul liber mai fac câte o poză, un clip.

Cât timp îți aloci zilnic pentru calculator, respectiv pentru B-Zone?

În zilele în care nu am nimic programat şi stau acasă, stau până la 6 ore. Mai citesc un comentariu, mai caut noutăţi pe forum.

Care sunt activitățile pe care le practici cel mai des?

Cel mai des practic consumul de bere în zilele însorite... Îmi place să călătoresc în afara oraşului cu bicicleta, câţiva zeci de kilometri pe săptămână. În rest, realizez şi editez fotografii.

Ce școală urmezi? Unde vrei să dai mai departe și ce vrei să devii?

În prezent sunt elev al "Colegiului Naţional Nicolae Grigorescu" şi studiez profilul uman de "Ştiinţe Sociale". În viitor voi urma UNATC (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică) în departamentul ,,Montaj de film".

Când ai aflat de această comunitate și ce te-a atras astfel încât să rămâi alături de noi?

Sincer nici eu nu mai ştiu exact când am păşit prima dată pe aici, dar cu siguranţă în 2010 sau 2011. Era un server de San Andreas diferit de restul serverelor, care mă făcea să muncesc ore în şir în cadrul fermei. Nu ştiam altceva pe atunci, ştiam doar de San Andreas.

Te-a îndrumat cineva la început de drum? dacă da, cine?

Nu a avut cine să mă îndrume, am cercetat singurel ce se mănâncă pe aici.

Pe care dintre cele 3 servere ai activat în trecut, dar acum?

Când am început să joc pe comunitate, era un singur server, nu aveam ce să aleg. În prezent frecventez al 3-lea server.

În ce facțiuni te-ai simțit cel mai bine? ce fel de oameni ai întâlnit?

Oho, am fost în zeci de facţiuni, am întalnit zeci de caractere diferite. Nu pot să compar, mă simţeam bine oriunde. Cel mai bine a fost în trecut, când toată lumea se baza pe distracţie, chiar dacă făceai o greşeală, era iertată foarte uşor, toată lumea râdea şi se simţea bine.

Ți-ai dorit vreodată să dobândești o funcție de Lider, Helper sau Admin?

Ei bine da, ca orice jucător mi-am dorit şi eu să devin cineva. Lunile trecute chiar am fost lider, dar m-am retras. Am avut şi ocazia să obţin administrator, dar m-am gândit a doua oară, şi mi-am zis să o las mai moale.

Cum ți se par ultimele update-uri aduse serverelor noastre?

No comment, tot respectul pentru băieţii ăştia. Muncesc ore în şir cu zâmbetul pe buze.

Cum ți se pare munca prestată de Kelton pe cele 3 servere de SA:MP?

Îl respect pentru modul în care ia decizii cu foarte mare usurinţă, te promovează şi te banează cu acelaşi surâs.

Care este relația ta cu Fondatorul comunității, Bobo? dar cu Administratorul Forumului, DaniSteptu?

Nea Bobo este prietenul meu, vorbim zilnic şi mă ajută foarte mult când am nevoie. Pe Dani nu am ajuns să il cunosc foarte bine, am vorbit de câteva ori cu el, dar nu colaborăm.

Doresc să vorbim pe larg despre un subiect important, acela fiind populara emisiune B-Vlog. Când ai început să lucrezi prima dată la această emisiune?

Totul a fost banal la început. Eram pasionat de clipuri realizate în samp, participam în fiecare lună la concursul Clip of The Month. Curios, niciodată nu am reuşit să câştig vreodată. Prin Iulie anul trecut, mi-a venit ideea să realizez şi eu un video blog, dar să fie total diferit, să fie ceva unic. Aşa că l-am inventat pe nea Mirel, un nume total aleatoriu. Alături de un prieten cu care colaborez şi în prezent, anume Cezar Andreescu (aka AlexCez pentru jucătorii de pe RPG3), am făcut un mic scenariu pe baza căruia am filmat primul episod din faimoasa emisiune.

Care au fost oamenii care te-au ajutat să o pui pe picioare?

După al doilea episod, am văzut că nu merge treaba, aşa că am renunţat la proiect. Când mă aşteptam mai puţin, Ştefan (Bobo) m-a contactat spunând că doreşte să colaborăm şi să ridicăm acest B-Vlog. În concluzie el a fost cel ce m-a motivat şi m-a ajutat să pun emisiunea pe picioare. Imediat după el, un alt prieten mi-a sărit în ajutor, mai exact cel ce şi-a pus vocea în rol şi cel ce face scenariul în prezet, Giulio Rotaru. Fără ei, nu aş fi continuat emisiunea.

Singur ai avut inițiativa de a crea această emisiune?

Da, cum am spus înainte, ideea îmi aparţine, nu am avut de unde să mă inspir, nu cred că altcineva mai face vloguri virtuale.

Cât de mare a fost sprijinul acordat de Bobo în tot acest timp?

Foarte mare, dacă Bobo nu era, nu făceam nimic.

Care sunt membrii emisiunii și ce rol au aceștia?

Un rol foarte mare îl are Giulio Rotaru, cel care îi dă glas lui Mirel, totodată cel ce scrie scenarii în disperare şi în acelaşi timp face subtitrările.

Mai este Marcel Stan, el fiind vocea secundară, ce îl intrerupe de obicei pe Mirel. Este prezent, de multe ori, in scenele de material, filmate în afara platoului.

Mai sunt şi eu printre ei, cel ce montează şi filmează, totodata cel ce îl interpretează pe haterul săptămânii.

Cât durează aproximativ crearea unui episod?

Cea mai grea şi lungă muncă este a scenaristului, el stă cu zilele şi îşi stoarce nervii căutând idei şi noutăţi pentru a le pune cap la cap. Stă cu zilele până când scenariul ajunge în mâinile lui Ştefan.

După ce scenariul a fost verificat şi aprobat, primesc înregistrările, iar eu îmi finalizez montajul în aproximativ 5 ore, cu mici pauze.

Ce subiecte abordează în general această emisiune?

Ne bazăm de obicei pe update-urile de pe serverele RPG, mereu anunţăm şi explicăm detaliat tot ce este nou şi important. Când nu sunt update-uri, căutăm noutaţi pe forum sau comentăm ceva ce se practică pe server.

Care este relația ta cu "artistul Nea Mirel"?

Nea Mirel este pentru mine cum este Pinocchio pentru bătrânul Geppetto.

Lucrați și cu Adminii de pe serverul de Movie?

Serverul de Movie a avansat foarte mult în prezent, ne pune la dispoziţie o grămadă de comenzi folositoare pentru a filma la nivel înalt. În aceste condiţii nu avem probleme pentru a stresa administratorii. Însă, mai există şi excepţii, foarte rar, când cer ajutorul celor din staff pentru diferite probleme minore.

Ce programe folosiți pentru emisiune?

Încă din cadrul jocului, folosesc Cam Hunt şi Smooth Camera, în unele cazuri folosesc camera pusă la dispoziţie de către scriptul serverului. Înregistrez partea video cu Bandicam, urmând să montez totul în Adobe Premiere PRO. Înregistrările vocilor se realizează prin intermediul programului Audacity.

Recrutați membri pentru emisiune? dacă da, ce calități trebuie să aibă membrul ideal?

În prezent, nu. Ne descurcăm în 3 oameni, nu avem nevoie de altcineva.

Ce idei aveți în continuare pentru emisiune? cât de mult vreți să vă extindeți?

În viitorul apropiat vom schimba intro-ul, tranziţiile şi fundalul. De asemenea ne-am gândit la o rubrică de final în care să vă arătăm failurile amuzante din timpul înregistrărilor.

Nu mă pot exprima, în prezent nu avem o barieră, cu toţii ne dorim să ducem proiectul cât mai departe, nu avem de gând să ne oprim.

Poți da câteva detalii despre viitorul episod?

Cel mai probabil va fi legat de ultima versiune, 6.0.6 apărută pe 3 August. Haterul şi aplicantul nu vi-l pot comunica, rămâne surpriză!

Pentru final, ce sfat dorești să le oferi jucătorilor?

Distraţi-vă cât mai puteţi. Încercaţi să faceţi ceva folositor cu distracţia voastră. Sănătate vă doresc!

Aștept părerile voastre!

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.