Jump to content

Ce te așteaptă pe final de an în funcție de domeniul unde lucrezi


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Sectorul serviciilor este singurul în care managerii se așteaptă la o creștere pe final de an și în prima lună din 2016. Industria, per ansamblu, și comerțul vor stagna, în cel mai bun caz, în timp ce construcțiile vor trece printr-o scădere.

Angajații din industria turismului și restaurantelor precum și cei care desfășoară activități conexe celor două au motive de bucurie pe final de an. Pe fondul Sărbătorilor de Iarnă managerii din servicii se așteaptă la creșteri a activității pe finalul acestui an și în prima parte din 2016. Concret, arată un sondaj al Institutului Național de Statistică, cifra de afaceri în sectorul serviciilor va crește cu aproximativ 11%.

 

 

Veștile proaste vin din zona contrucțiilor acolo unde sunt așteptate scăderi ale cifrei de afaceri cu aproximativ 30%, dar și o reducere de amploare a numărului de angajați, cu aproximativ 16%. Totuși, așteptările managerilor nu ies din tipicul fiecărui an. Din cauza vremii neprielnice, o bună parte a constructurilor își suspendă complet activitatea pe perioada iernii. “În sectorul construcţiilor, activitatea va înregistra, pentru următoarele trei luni, o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -30%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural -28%). Managerii estimează scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -16%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural -2%).”, arată cercetarea INS.

 

 

 

Comercianții băltesc, dar angajează. Explodează producția de medicamente

 

 

 

Chiar dacă, per ansamblu, menagerii din domeniul producției se așteaptă în cel mai bun caz la o stagnare a activității cu o ușoară scădere a numărului de angajați, industria farmaceutică face, iar, excepție. “Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice se va înregistra o tendinţă de creştere (sold conjunctural +36%), în timp ce pentru fabricarea băuturilor tendinţa va fi de scădere accentuată (sold conjunctural -41%)”, concluzionează sondajul. O evoluție atipică va avea comerțul cu amănuntul, care în mod tradițional crește în perioadele cu sărbători importante. Managerii din domeniu estimează o scădere a cifrei de afaceri, dar o creștere a numărului de angajații cu aproximativ 18%.

 

 

 

 

 

Sursa: https://cariera.ejobs.ro/business/tendinte/ce-te-asteapta-pe-final-de-an-in-functie-de-domeniul-unde-lucrezi/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.