Jump to content

Goana după joburi în era tehnologiei


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Un candidat trebuie să fie în stare să navigheze printre toate „capcanele” tehnologice pe care le pot întinde recrutorii în calea joburilor mult dorite.

Căutarea unui loc de muncă în era tehnologiei reprezintă o adevărată provocare pentru candidaţii, care trebuie să facă unor teste importante, precum interviurile pe Skype, interviurile telefonice de grup sau o prezenţă corectă în social media.

 

 

Interviurile prin Skype

 

Dacă eşti un candidat aflat în căutarea unui loc de muncă, iată ceea ce ar trebui să ştii în legătură cu interviurile realizate prin intermediul aplicaţiei Skype. Vorbeşte clar şi rar pentru că, pe parcursul interviului pe Skype, este posibil să te confrunţi cu o conexiune de Internet lentă ori cu un semnal audio slab. De asemenea, ţine cont că poţi fi văzut, aşa că îmbracă-te la fel ca în cazul unui interviu de angajare clasic.

 

 

Prezenţa în social media

 

Prezenţa pe reţele de socializare a devenit esenţială pentru candidaţi. Specialiştii în recrutare sunt la fel de interesaţi de profile noastre din social media, precum suntem noi interesaţi să citim despre un produs înainte să-l cumpărăm. Angajatorii vor să ştie dacă persoanele cu care am lucrat în trecut sunt gata să ne recomande ca profesionişti. Reţeaua de socializare profesională LinkedIn reprezintă instrumentul perfect prin care să obţinem recomandări sau validări ale experienţei noastre de către alţi oameni. Recrutorii s-ar putea să-ţi verifice activitatea derulată pe Facebook şi Twitter ca să vadă în ce măsură merite să te cheme sau nu la un interviu. Aşadar, ai grijă să-ţi păstrezi „îngrijite” conturile de Facebook şi Twitter, dacă vrei să ajungi faţă în faţă cu un potenţial angajator.

 

 

Interviurile telefonice de grup

 

Interviurile telefonice de grup sunt nişte conferinţe care le permit mai multor angajaţi dintr-o companie să chestioneze, concomitent, un candidat aflat la interviu. Înaintea unui asemenea interviu, încearcă să afli cu ce oameni din companie vei sta de vorbă şi ce funcţii deţin în interiorul organizaţiei. În timpul interviurilui s-ar putea să fie dificil să înţelegi cu cine vorbeşti, aşa că ar fi bine să te adresezi grupului şi nu unei persoane anume.

 

 

Site propriu

 

Candidaţii pasionaţi de tehnologie pot să atragă atenţia recrutorilor dacă îşi creează un site personal. Abordarea în cauză le este folositoare, mai ales, candidaţilor fără experienţă, care încearcă să îşi găsească un loc de muncă într-o industrie creativă. Un site propriu oferă, totodotă, mult mai puţine limitări decât un CV în format standatd.

 

 

Video CV-ul

 

Atenţia unui angajator „indiferent” poate fi captată cu ajutorul unui CV video. Nu trebuie să ai competenţe tehnice avansate ca să-ţi creezi un CV video. Ai nevoie doar de un smartphone şi de un software gratuit pentru editoare foto/video pe care să-l instalezi pe laptopul sau PC-ul tau.

 

 

 

 

 

Sursa: https://cariera.ejobs.ro/get-the-job/goana-dupa-joburi-in-era-tehnologiei/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.