Jump to content

Cel mai important lucru din vieţile angajaţilor tineri


fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Angajaţii tineri din România îşi doresc cel mai mult de la viaţă ca spaţiul personal şi cel profesional să fie în echilibru.

Cele mai importante trei lucruri în viaţă pentru angajaţii tineri, cu vârste între 20 şi 30 de ani, sunt echilibrul între spaţiul personal şi cel profesional, independenţa financiară şi fericirea în căsnicie, arată un studiu realizat de către filiala din Timişoara a companiei AIMS, cu activităţi în executive search, consultanţă şi training. Pe locurile următoare în topul celor mai importante lucruri pentru angajaţii tineri se numără o carieră de succes, călătoriile dese şi dorinţa de a deveni buni părinţi.

 

 

Angajaţii tineri îşi doresc o carieră de succes, dar nu corelează reuşita lor profesională cu o stabilitate la locul de muncă. 44,5% dintre cei chestionaţi au precizat că se aşteaptă să aibă mai mult de patru angajatori de-a lungul carierei. „Rezultatele studiului sunt împărțite – pe de-o parte, sunt unele care merg în aceeași direcție cu cele din studiile internaționale similare, pe de altă parte, sunt altele specifice pentru tinerii români vizați de proiectul de față. De exemplu, indiferent de naţionalitate, se pare că e o caracteristică a acestei generații de a petrece doar 2-3 ani (58,6%) la un angajator/în același rol. Așadar, rata de fluctuație ar trebui privită cu precauţie când vine vorba de cei mai tineri dintre colegii noștri – poate fi doar o caracteristică a generației lor, nu o problemă legată de o companie sau alta”, potrivit studiului citat.

 

 

Analiza mai arată că trei sferturi dintre angajaţii tineri (75,6%) consideră că o companie este atractivă ca angajator dacă oferă salarii competitive. De asemenea, la întrebarea „ce face o companie atractivă”, 64,6% dintre cei chestionaţi au răspuns „programe excelente de training şi dezvoltare”, în vreme ce 53% dintre respondenţi au indicat un „pachet de beneficii bun”.

Cele mai utile programe de dezvoltare sunt, în viziunea salariaţilor tineri, trainingurile pe teme specifice, conform nevoilor lor (65% dintre cei chestionaţi) şi mentoratul (58,5%).

 

 

Studiul realizat a fost realizat de AIMS Timişoara în perioada iulie – noiembrie 2015, pe un eşantion de 1.247 de angajaţi cu vârste între 20 şi 30 de ani.

 

 

 

 

 

Sursa: https://cariera.ejobs.ro/companii/news/cel-mai-important-lucru-din-vietile-angajatilor-tineri-echilibrul-intre-personal-si-profesional/

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.