Jump to content
Sign in to follow this  
Marik ZMR

LV Police Department - Regulament Intern / Internal Rules

Recommended Posts

wyNCqev.png

iK0wRIh.pngReguli interne generalejfQpH5Y.png

 

Reguli Generale:

 • Sunteţi obligaţi să ştiţi şi:
  • Regulament General Departamente(click)
  • Regulamentul Serverului(click)

 

- Sunteți obligați sa respectați Regulamentul serverului, Regulamentul Politiei cat si toate celelalte reguli impuse de lider sau sublider.
- NU reclamați un coleg din
Police Department sau orice alt departament ( FBI, NG ) pe site, în schimb trimiteți un PM liderului sau contactați-l în joc pentru a rezolva problema. - (sancțiune: faction warn).
- în lipsa Liderului sunteți obligați sa ascultați de Sublider. Daca nici Subliderul nu este online atunci sunteți obligați sa ascultați de cel mai mare în rank. - (sancțiune: faction warn).

- Sunteți obligați sa ascultați în totdeauna de un grad superior. Cei care nu asculta de un rank superior vor fi sancționați după caz, putând fi chiar demiși.
- Pentru nelămuriri, propuneri sau probleme veți anunța liderul sau subliderul.

- Nu lasati mai mult de 2 reply-uri la posturi - (sancțiune: faction warn).

- Nu cereți rank liderului sau subliderului. - (sancțiune: faction warn).

- Este interzisa folosirea comenzilor PD in scopuri personale sau pentru distracție. Sancțiunea pentru acest lucru este demitere cu interzicerea de a mai intra in PD.

- În funcție de gravitatea faptei, liderul sau subliderul își rezerva dreptul sancționa un membru cu rank down, avertisment verbal, avertisment(e) ( FW ), demitere (cu sau fără FP - in cazuri grave se va aplica full FP chiar daca membrul are cel puțin 2 săptămâni in facțiune -) pentru încălcarea regulilor scrise și nescrise.

- O dovada este valabila 3 zile. Nu sancționați jucătorii daca dovada voastră este mai veche de 3 zile. O reclamație nu este valabila daca dovada este mai veche de 3 zile. De asemenea, puteți da o amenda / confisca un permis timp de 3 zile din momentul faptei.

- Persoanele inactive de 3 zile care nu si-au făcut cerere de concediu sau nu au anunțat liderul printr-un PM pe forum vor fi demise!

- Este interzis sa permiteți unei alte persoane in afara de dumneavoastră sa se logheze pe cont. De asemenea, nu aveți voie sa puneți pe altcineva sa va facă raportul. Pedeapsa pentru aceste fapte este demiterea.

- Un membru PD/FBI care este înconjurat/atacat de mai mulți deținuți in jail si nu are alta cale de scăpare poate folosi comanda [/punish nume 50] pentru a scapă. Obligatoriu 50 secunde!

- Orice polițist care va fi prins încălcând regulile de circulație va plăti o amenda dubla pentru fapta comisa. In cazul in care nu plătește va primi Faction Warn.

 

Comportament si limbaj

 

- Respecta colegii din departamente și restul jucătorilor de pe server.

- Nu vă certați pe [/d] sau [/r]. Acest lucru va avea repercusiuni grave. - (sancțiune: faction warn).

- Acest departament este unul cât se poate de serios, nu toleram membri cu glume proaste, comportament neadecvat sau limbaj indecent.

- Nu aveți voie sa favorizați/faceți discriminări între jucători, indiferent ca va este prieten sau dușman. - (sancțiune: faction warn).

- Se vor acorda sancțiuni grave pentru generalizări negative la adresa altui departament. Departamentele trebuie sa fie unite. Cei care caută cearta nu merita sa rămână în acestea.

- Nu vă este permis să mergeți [/DUTY] ON în cazinouri pentru a juca barbut sau poker. - (sancțiune: faction warn).

 

Ședințe și Antrenamente

 

- Ședințele și antrenamentele se vor anunța cu 48 de ore înainte în topicul Anunțuri importante / Important announcements

- Cine întârzie la ședința / antrenament va veni în Armoury / Sala de ședințe, fără a face gălăgie pe chat sau pe [/r].

- În timpul ședințelor sau antrenamentelor veți opri telefoanele și veți asculta de Lider, Sublider sau antrenor până când acesta vă va da voie să vorbiți.

- Dacă întârziați la antrenament / ședința, puteți veni în primele 10 minute, fiind sancționați cu un Avertisment Verbal. Dacă întârziați mai mult de 10 minute, sancțiunea este Faction Warn și sunteți excluși din antrenament.

- Cine vorbește neîntrebat la ședințe sau antrenament va fi sancționat cu Avertisment Verbal la prima abatere, urmând ca la cea de a doua să fie exclus de la activitate și să primească Faction Warn.

- Aveți voie sa faceți 2 învoiri la antrenament și 2 la ședința pe lună. Cine încalcă această regula primește sancțiunea corespunzătoare.

 

Echipele ROADS & S.W.A.T

 

- Respectați echipa în care ați fost repartizați.

- Membrii rank 3+ care fac parte din echipa S.W.A.T pot aresta cu aproape orice mașina personala. Este interzis ca echipa Roads să folosească mașina personala (sa stea la panda, sa dea amenzi, etc).

- Un membru al echipei Roads nu are voie sa aresteze decât suspecții al căror wanted a fost acordat de către ei și suspecții care se predau la aceștia. În același timp, pot răspunde prin omorârea suspecților ce îi atacă.

- Un membru al echipei S.W.A.T poate face dovezi cum un jucător încalcă regulile de circulație și să paseze dovada unui coleg din echipa Roads. Astfel, orice dovada provenita de la un membru de departament ce atesta încălcări ale regulilor de circulație va fi luata în considerare. Cele provenite de la jucători ce nu fac parte din departamente nu vor fi luate în considerare.

 

! Detalii despre echipe găsiți in topicul Police Department - Membrii / Members

 

Amenzile

 

- Un polițist poate amenda un civil dacă infracțiunea comisa nu este atât de grava încât jucătorul sa ajungă în Jail. Odată ce civilul a primit amenda, acesta va vedea pe ecran un mesaj de culoare albastra cu numele polițistului, suma și motivul amenzii. Dacă civilul nu plătește amenda pe loc ( refuza sau fuge ), polițistul are dreptul de a-i acorda wanted-ul „Neplata amenda” cu drept de predare. În cazul în care civilul nu are suficienți bani la el pentru a plăti amenda, polițistul are dreptul de a-l duce la un ATM sau la Banca pentru a scoate suma necesara plătirii amenzii. Dacă

acesta refuza, polițistul are dreptul de a-i acorda wanted-ul „Neplata amenda”. Dacă jucătorul nu are destui bani nici în banca pentru a plăti amenda atunci va primi wanted-ul ,,Neplata amenda".

- Amenzile se adună, de exemplu pentru condus neregulamentar ( 600$ ) + faruri oprite ( 720$ ) suspectul va fi amendat cu 1320$.

- Nu aveți voie să amendați un jucător căruia i-ați acordat wanted 2 "Neconformare Ordin". Aceasta regula se aplică și în cazul jucătorilor care părăsesc server-ul și primesc automat wanted 2 "Deconectare în urmărire".

- Nu aveți voie să amendați jucătorii aflați în Jail.

 

* Amenzile se dau în funcție de level-ul celui care a comis infracțiunea. Spre exemplu:
- Dacă prindeți un civil cu levelul cuprins intre 1 și 3 nu ii dați amenda și nu îi confiscați licența auto (dacă este cazul).

- Dacă prindeți un civil cu levelul cuprins intre 4 și 7 va plăti 50% din amenda.
- Dacă prindeți un civil cu levelul cuprins intre 4 și 7 căruia trebuie sa-i suspendați licența va avea dreptul sa aleagă intre suspendarea licenței de condus și amenda 50%.
- Dacă prindeți un civil cu levelul 8+ îi dați amenda maxima (în funcție de caz).

 

! Detalii privind amenzile găsiți în topicul Police Department - Wanted, Arrest, Ticket and Code List

 

Condusul

 

- Se consideră condus neregulamentar atunci când jucătorul trece cu mașina în proporție de 80% sau mai mult pe celălalt sens de mers. Tot condus neregulamentar este și atunci când acesta folosește iarba, nisipul sau alte lucruri pentru a avea o scuză că nu a circulat pe contrasens.

- Se consideră condus regulamentar atunci când acesta este în totalitate pe banda sa sau chiar când trece foarte puțin pe banda opusa.

- Se consideră condus regulamentar atunci când acesta taie benzile la un unghi de 90 de grade.

- Se consideră tot condus regulamentar atunci când acesta folosește iarba, nisipul etc. de pe sensul său de mers.

- Se consideră încurcarea celorlalți participanți în trafic atunci când jucătorul lovește intenționat și îî repetate rânduri alți jucători cu mașina sa.

- În caz ca prindeți un membru FBI / NG pe contra sens ( cu mașina de civili ) nu aveți voie sa ii confiscați licența de condus. Îl trageți pe dreapta și faceți o poza la [/wanted] iar dacă aceasta spune ca e după un suspect fără drept de predare sunteți obligați sa folosiți comanda [/mdc]. Dacă nu este după un suspect fără drept de predare ii trimiteți un PM cu dovezile liderului respectiv și va fi sancționat cu Faction Warn.

- Membrii PD dacă vor fi prinși pe contra sens cu o mașina de civili fără nici un suspect fără drept de predare în lista vor fi sancționați cu AV / FW.

- Pentru membrii departamentelor FBI / NG ce încalcă regulile de circulație nejustificat se percepe o amenda de 2.000$ (2x amenzi de 1.000$).

- Nu aveți voie sa stați la panda pentru a confisca carnete in alte orașe. O excepție de la regula poate fi doar atunci când sunteți în trecere. Dacă dovezile pe care le aveți dovedesc că nu erați doar in trecere, sunteți sancționat. - (sancțiune: faction warn).

- Nu aveți voie să confiscați carnetele de condus pentru cele mai banale motive.

- Nu aveți voie să confiscați licențele jucătorilor AFK (pe ESC sau /sleep). Dacă un jucător se afla AFK în Jail NU aveți voie să îi confiscați licența!- (sancțiune: faction warn).

- Atunci când sancționați pe cineva ( orice sancțiune ) sunteți obligați sa-i spuneți și motivul.

 

Parcarea

 

- Se consideră parcare neregulamentara atunci când jucătorul lasă mașina cu majoritatea suprafeței sale în drum pentru a încurca traficul.

- Se consideră parcare neregulamentara atunci când jucătorul se afla în mașina și staționează în drum mai mult de un minut, astfel încurcând traficul.
- Se consideră parcare regulamentara atunci când acesta se oprește cu mașina în proporție de
80% sau mai mult pe trotuar sau alt loc special amenajat. Atâta timp cât nu se afla în drum și nu încurca traficul se poate considera parcare regulamentara.

 

Radarele

 

- Jucătorii ce încalcă limita cu 1-2 km nu vor fi sancționați.

 

Somațiile

 

- Nu faceți spam când somați un jucător. Între somații trebuie să existe minim 3 secunde.
- Orice somație trebuie să fie pe nume (level 1+).

 

- Minimul de somații este 3, însă suspectul poate fi sancționat cu wanted și după mai puțin de 3 somații într-un interval de maxim 5 minute de la prima somație, atâta timp cât sunteți siguri de faptul că suspectul a văzut somațiile.

- În cazul în care trebuie sa trageți pe dreapta un jucător care are wanted sunteți obligați să folosiți [/ms].

- Dacă un jucător aflat pe G într-o mașină condusă de un suspect cu wanted trage asupra polițiștilor aflați în urmărire va primi Wanted 6 "Complice", fără somații.

- Dacă un jucător intervine atunci când un polițist se află pe jos în urmărirea unui suspect (îl atacă cu pumnii, îl calcă cu mașina în repetate rânduri sau lasă mașina pe polițist, îl atacă de aproape cu arma - să se vadă clar că acel jucător are intenția de a ajută suspectul) va primi Wanted 6 "Complice", fără somații.

-Șoferul unui vehicul în care se află un suspect cu wanted nu va fi somat ci se va soma doar suspectul cu wanted. Dacă șoferul nu oprește când suspectul este somat acesta riscă să primească complice fără alte somații.

 

 

 

Tratarea civililor și a începătorilor

 

- Se consideră civil orice membru care nu face parte din: PD, FBI, NG.

- Nu aveți voie sa omorâți un civil dacă acesta vă cere sa faceți asta sau sa cereți sa fiți omorât de către unul. Puteți cere acest lucru unui coleg din departamente sau să vă sinucideți. (sancțiune: avertisment verbal).

- Un membru PD / FBI / NG nu are voie să ceara ajutorul sau să fie ajutat, în nici un fel, de către un civil în urmărirea suspecților cu sau fără wanted. Dacă aveți nevoie de ajutor cereți-l celorlalte departamente, nicidecum civililor. (sancțiune: avertisment verbal).

- Membrilor Tow Truck Company care se află în procesul de tractare a unui mașini și au girofarul aprins nu l-i se va confisca licența de condus pentru condus neregulamentar. Aceasta regula se aplică doar pe durata tractării vehicului.

- În caz ca un membru din Paramedics încalcă limita de viteza / merge pe contrasens, polițistul este obligat să aibă dovezi cum că medicul respectiv nu se afla în misiune (nu are girofarul pornit). Dacă medicul respectiv se afla într-o misiune nu aveți voie sa-l sancționați.

- Jucătorii de level 8+ care au pe G un alt jucător fără drept de predare vor fi somați o singura data sa folosească comanda [/eject] pe jucătorul fără drept. Dacă nu se conformează în 15 secunde vor fi sancționați cu Wanted 6 "Complice".

- În cazul în care jucătorul aflat pe G a evadat din închisoare șoferul va primi automat Wanted 6 "Complice" fără somații.

- Jucătorii cu level 8+ care pătrund în garajele departamentelor ( trec de poarta de fier ) sau în Area 51 vor primi wanted 2 "Teren Guvernamental" fără somații.

- Jucătorii cu level cuprins între 1 și 4 vor primi maxim wanted 1, indiferent de faptă.

- Jucătorii cu level 5+ vor primi sancțiunea maximă, în funcție de caz.

- Vă este interzis să opriți un jucător care muncește la job pentru un control de rutina. Îl puteți opri ( și sancționa ) în cazul în care a încălcat regulile de circulație sau dacă are wanted.

- Este permis să le acordați wanted ( Civil Attack / Civil Kill ) jucătorilor aflați într-un Clan-Zone sau sa le confiscați armele, cu condiția ca unul dintre membrii clanului care este pe turf să aibă wanted.

*Aceasta regula se aplică numai in cazul celor care fac parte dintr-un clan oficial

*În cazul În care sunteți atacați / omorâți de un jucător aflat în Clan-Zone aveți voie să-l sancționați

 

Tratarea și arestarea suspecților

 

 

- Un polițist are dreptul de a aresta suspecții cu wanted 1 și 2 care se predau la acesta.

- Un polițist poate aresta suspectul căruia i-a dat wanted indiferent de wantedul pe care l-a dat, cu condiția sa aibă drept de predare.

- Un polițist are obligația de a ceda suspectul căruia i-a dat wanted atunci când polițistul este la o distanță mare de suspect iar suspectul este în custodia altcuiva.

- Un membru Police Department are obligația de a folosi comanda [/su] cu motivele prevăzute în Wanted List.

- Este strict interzis pentru un polițist să sune suspectul și să-l întrebe dacă se predă.

- Nu se dă wanted cuiva AFK decât dacă acesta deține droguri.

Nu aveți voie să confiscați drogurile unui jucător atâta timp cât acesta deține wanted, expecție wanted "Posesie/Folosire droguri" doar dacă este acordat de dumneavoastră. (sancțiune: faction warn)

 

- Este interzis să dați [/clear] cuiva fără sa anunțați pe [/d] un motiv bine întemeiat.

- Un polițist are obligația de a aresta orice civil care are wanted cu drept de predare. Polițistul are dreptul de a omorâ orice civil - chiar dacă acesta se afla în Safe Zone - dacă respectivul nu dorește să se predea sau nu are drept de predare. În cazul în care polițistul este atacat de un grup de persoane, acesta este obligat să ceara întăriri pe [/d], [/r] sau prin comanda [/backup].

- Nu aveți voie să stați la hq-urile mafiilor (curtea HQ-urilor) fără un scop anume ( dm in hq, runner in hq cu complici etc. ) și să confiscați obiecte.

- Este interzis să confiscați armele unui jucător care se afla în HQ sau în curtea HQ-ului, dacă acesta nu va ataca sau le folosește pentru a ataca alți jucători.

- Este interzis să confiscați armele unui suspect dacă acesta nu are drept de predare.

- Este permis să confiscați armele unui suspect cu drept de predare, dacă acesta le ține la vedere sau atacă alți jucători.

- Este interzis sa folosiți [/call 112] atunci când cineva va fură mașina sau vă omoară. Folosiți [/su].

- Pentru a-i acorda wanted 1 "furt" unui jucător, acesta trebuie să vă fure mașina de minim 2 ori. Aceasta regula se aplica numai în cazul mașinilor departamentelor.

- Pentru a-i acorda wanted 3 "cop attack" unui jucător, acesta trebuie să vă atace cu pumnii de minim 4 ori sau să tragă cu arma în voi.

- Nu aveți voie să acordați wanted-ul "Cop Attack" jucătorilor care vă atacă în Safe-Zone. Le puteți confisca armele. În cazul În care va aflați într-o mașina și sunteți atacat puteți sancționa civilul cu wanted-ul "Cop Attack".

- Dacă cineva încalcă regulile de circulație și NU are drept de predare polițistul nu are voie să îl sancționeze.

- Dacă un jucător are pe G un suspect evadat din închisoare șoferul va primi wanted 6 "Complice" fără somații.

- Dacă un jucător are pe G un suspect cu wanted 1+ care trage în polițiști șoferul va primi wanted 6 "Complice" ( fără somații ).

- În cazul în care sunteți atacați sau omorâți de un suspect, indiferent de locul în care vă aflați ( Jail/HQ/Garaj/Altă zonă ), suspectul va primi wanted 3 - cop attack, respectiv wanted 5 - cop kill.

- NU este suficienta o poza cu [/call 112] pentru a dovedi ca un jucător v-a omorât. Datorita unor buguri sau a a unor abuzuri, sunt necesare mai multe dovezi, care prezintă situația înainte de crima. Vă sugerez să filmați întreaga situație.

- Nu aveți voie să acordați wanted fără drept de predare unui jucător care nu are drept predare.

- Dacă un suspect ( cu drept de predare ) este AFK on wanted ( pe ESC ), îl somați, anunțați pe [/d] că este AFK, iar după 3 minute îl puteți omori.

****  - Orice wanted se va acorda in maxim 5 minute din momentul in care suspectul a savarsit o infractiune sanctionabila cu wanted.

Cand cineva va ataca si sunteti off-duty, puteti sa luati duty si sa le dati wanted in primele 5 minute de la savarsirea faptei. Cine nu respecta regula asta sau pe cea anterioara primeste Faction Warn. ****

 

Observații:

 

- Înainte de a omorî un jucător cu wanted care are drept de predare acesta trebuie să fie somat de minim 3 ori să se predea într-un interval de maxim 5 minute de la prima somație, iar în cazul în    care jucătorul stă pe loc se așteaptă minim 30 de secunde înainte de a-l omorî (sancțiune: faction warn).

- dacă suspectul spune că nu se predă, atunci polițistul are dreptul ( doar ) să-l omoare.

- dacă suspectul spune că se predă iar apoi fuge pe jos de polițist, atunci polițistul are dreptul ( doar ) să-l omoare.

- dacă suspectul spune în prima fază că nu se preda sau fuge pe jos de polițist, iar mai apoi se răzgândește și dorește sa se predea, polițistul are dreptul (doar) să-l omoare.

- dacă suspectul spune că se preda, iar apoi ataca polițistul, atunci polițistul are dreptul ( doar ) să-l omoare.

- dacă suspectul spune că nu se preda și fuge cu un vehicul, atunci polițistul are dreptul să-i dea wanted pentru „Runner”.

- dacă suspectul nu răspunde când este întrebat dacă se preda și fuge cu un vehicul, atunci polițistul are dreptul să-i dea wanted pentru „Runner”.

- dacă suspectul spune că se predă iar apoi fuge cu un vehicul de polițist, atunci polițistul are dreptul să-i dea wanted pentru „Runner”.

- dacă suspectul ucide un polițist, atunci acesta va primi wanted cu motivul „cop kill” automat fără drept de predare.

- dacă suspectul are wanted ( 1+ ) și ataca un polițist, atunci acesta își va pierde dreptul automat și va fi omorât pe loc.

 

ATENȚIE: Suspect ( in acest caz ) = orice civil cu wanted 1+.

 

! Detalii privind nivelurile de wanted găsiți in topicul Police Department - Wanted, Arrest, Ticket and Code List

 

 

 

Licența Auto

--- se confiscă pentru următoarele:

 • depășire viteză legală între 50-100km/h - 2 ore
 • codus neregulamentar, deranj trafic, parcare neregulamentară sau folosire NOS - 3 ore
 • depășire viteză legală peste 100km/h - 4 ore
 • repetarea unei fapte precizată anterior în timp ce are deja suspend primit (în minutele rămase după suspend) - 5 ore
 • condus cu o alcoolemie de 3.0 - 1 oră.
 • folosirea hidraulicelor pe drumurile publice - 1 oră. Repetarea faptei în timp ce ai deja carnetul suspendat se va sancționa cu confiscate pe 5 ore. 

--- regula legată de confiscarea licenței auto pentru depășirea limitei de viteză este valabilă doar pentru jucătorii cu nivelul minim de 8.

--- Ca să nu existe dubii, este vorba despre folosirea hidraulicelor pe drumuri publice. Nu se va sancționa folosirea hidraulicelor pe câmp, în fața casei, în parcări, pe drumuri de nisip, prin pădure și așa mai departe.

Materialele și licența de materiale

 

Un polițist are dreptul să confiște materialele, licența și să sancționeze cu amenda atunci când acestea sunt folosite pentru crearea sau vinderea diferitelor arme. În cazul în care un civil folosește materiale, polițistul are următoarele obligații:
-cei cu level 1 - 9 ( inclusiv ) au de ales dintre amenda specifică sau confiscarea materialelor.

* În cazul jucătorilor de level 1-3 nu se va acorda amendă, iar în cazul celor de level 4-7 amenda va fi de 50% din prețul amenzii.
-cei cu level 10 - 19 ( inclusiv ) li se vor confisca direct materialele.
-cei cu level 20+ li se vor confisca atât licența de materiale cat si materialele.

 

Daca un civil deține materiale, dar nu are licența pentru ele acesta va fi sancționat cu o amenda in valoare de 120$ "materiale fără licența" + confiscarea materialelor.

 

Eventuri

 

- Un polițist poate participa la evenimentele organizate de către un ADMIN sau la evenimentele organizate de un jucător cum ar fi: simon spune, trivia, race (atâta timp cat circula corect), stunt, găsește locația, event deagle, event find and kill etc.

- Membrii departamentelor nu au voie să participe la noua activitate a clanurilor ( graffiti ).
 

 

Joburi

 

 

- Este interzis să aveți asupra voastră materiale, droguri sau alte obiecte ilegale. (sancțiune: avertisment verbal la prima abatere, faction warn dacă continuă).

 

Accept Lawyers

 

- Membrii de rank 3+ pot vinde accept lawyers avocaților, astfel dând-și acordul în vederea scoaterii din jail a unor jucători.

- Nu există preț universal pentru [/lawyer], ci fiecare va negocia cu cumpărătorul un preț propriu, în limitele stabilite de script.

- Un accept lawyer este echivalentul a 15 puncte de accept, acestea fiind primite la fiecare PayDay.

 

Mașinile departamentelor

 

 

 

- Nu folosiți vehiculele de politie în scopuri personale, în caz contrar veți fi sancționați cu FW. (exista mici excepții în care se pot folosi)
- Police Infernus va fi folosit pentru Rutiera și în cazuri speciale va putea fi folosit și pentru Criminalistica ( S.W.A.T )

 

 

Puteți vedea lista cu rank-ul necesar pentru a conduce o mașina apăsând pe "Spoiler":

 

 

 

PD Cars

 

Police Car ( LSPD / LVPD / SFPD ) - Rank 1

HPV-1000 - Rank 1

Police Ranger - Rank 2

Police Maverick - Rank 3

Police NRG-500 - Rank 3

Police Infernus - Rank 3

Enforcer - Rank 4

 

 

 

 

Comenzile Police Department

 

[/r <text>] = Vorbești cu colegii din PD.
[/d <text>] = Vorbești cu colegii din celelalte departamente (LSPD / LVPD / SFPD / FBI / NG).

[/m <text>] = Transmiți un mesaj pe o raza mai mare atunci când ești în vehiculul de politie.

[/ms] = Somezi un jucător pe nume fie să se predea, fie să tragă pe dreapta.
[/su] = Dai wanted unei persoane.
[/mdc (id>] = Verifici infracțiunile unei persoane.
[/arrest <nume/id>] = Arestezi o persoană.
[/duty] = Ai acces la toate comenzile PD.
[/wanted] = Arată toți suspecții cu wanted de la 1 la 6.

[/nearwanted] = Arată suspecții cu wanted din vecinătatea ta.
[/cuff <nume/id>] = Legi suspectul în vehicul și în afara vehiculului când acesta are /handsup.
[/tazer] = Montează tazer pe un pistol.
[/punish <id/nume>] = Imobilizează un player aflat în jail.
[/backup] = Este un mesaj de ajutor trimis la toți membrii departamentelor.
[/cbackup] = Ștergi mesajul /backup.
[/frisk <id/nume>] = Controlezi un jucător.
[/confiscate <id/nume> <object>] = Confiști un anumit lucru de la un jucător. Licențele pot fi confiscate de la rank 1,
[/ticket <id/nume> <suma> <motiv>] = Amendarea unui jucător.
[/gov <text>] = Trimiți un mesaj pe care îl poate vedea toată lumea. ( Rank 5+ )
[/ram] = Intri cu forța într-o casa sau HQ.
[/startradar <limita>] = Pornești radarul.
[/stopradar] = Oprești radarul.

[/lawyer <id/nume> <suma>] = Vinzi accept unui lawyer. ( Rank 3+ )

[/acceptpoints] = Vezi câte puncte de accept ai. ( Rank 3+ )

[/fvrespawn] = Respawnezi mașinile facțiunii ( Rank 5+ )

[/fmotd] = Afișează mesajul zilei. Acest mesaj poate fi modificat numai de către lider

[/members] = Afișează toți membrii online

[/ftalkpower] = Inchizi chatul pentru un anumit rank.

[/fvs] = Spawnezi un vehicul al factiunii.

 

 

Skins per rank

 

 

 

k7CgQlS.jpg

 

 

 

Harta limitelor de viteză

 

 

lFkezpk.png

 

Legenda:

Blue = LVPD

RED = SFPD
Green = LSPD

 

Nota: Puteți amplasa radarul si sta la panda oriunde.

 

Detalii despre test

 

Testul teoretic va conține întrebări din:

 

- Regulamentul Intern

- Regulamentul general al departamentelor

- Wanted, Arrest, Ticket and Code List

- Reguli nescrise si unele întrebări capcana

 

Pe lângă testul teoretic veți da un test practic. Mai exact veți merge cu testerul în mașina și va trebui să plasați un radar, să dați o amendă, să stați la pândă sau să luați o licența. Examinatorul vostru vă va nota și va stabili dacă treceți. Se va pune accent pe explicație, anunțarea locului în care a fost plasat radarul, somațiile (în special pentru începători).

 

Pentru testeri: Membrilor cu rank cuprins intre 4 și 6 (inclusiv) le este strict interzis să modifice statutul candidatului în respins/acceptat fără acordul liderului.

Modificarea statutului jucătorului fără acordul liderului se considera favorizare și se pedepsește conform regulamentului.

Înainte de a începe un test folosiți comanda [/togcomms].

Edited by CouldnoT
Update
 • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

XVmvZi7.png

General internal rules
 

General rules:

 • You are required to know and:
  • Regulament General Departamente(click)
  • Regulamentul Serverului(click)
- You're obliged to respect the server rules, department rules and the rules introduced by the leader and/or sub-leader.
- Do not make a complaint to a member within any department (LSPD, LVPD, SFPD, FBI, NG) on the website. Instead, create a PM and send it to the leader or speak to the leader of that faction in the game to resolve the issue. ( Sanction : Faction Warn)
- If the leader is not available, the sub-leader is in charge. If nor the sub-leader is available, the one with the highest rank online in in charge. ( Sanction : Faction Warn)
- You're obliged to listen to anyone with a higher rank than you. Whoever does not listen to higher ranks will be sanctioned depending on the situation up to a dismissal.
- For any questions, suggestions or issues, speak to the leader or sub-leader.
- Don't ask ranks from the leader or sub-leader. ( Sanction : Faction Warn)
- It's forbidden to use the PD commands for fun, or for personal use. You'd get sanctioned with a dismissal and interdiction from entering any department ever again.
- Depending on the gravity of the situation, the leader or sub-leader can sanction soeone with a rank down, verbal warning, faction warn or dismissal (with or without FP - in the worse case scenarios a member even with at least 2 weeks in the faction can get faction punished) for breaking any rules that are written or non-written.
- Any evidence is valid for 3 days. Don't sanction players if your evidence is older than 3 days. A complaint is not valid if the evidence is older than 3 days. This means that you can give a ticket / confiscate a license up to 3 days after the player was caught speeding / driving illegally etc.
- Members inactive for more than 3 days that haven't made an inactivity request or have not spoken to the leader via the PM feature on the forum will be dismissed.
- It's forbidden to share your account with other people. This means that you're not allowed to get someone else to do your activity report. You would get dismissed for this.
- A member of PD/FBI that is attacked/confronted in the jail and have no way of getting out of the situation can punish someone for 50 seconds [/punish name/id 50] to get out of the situation. You're only allowed to punish them for 50 seconds, no less, no more.
- Any police officer that is caught breaking the driving rules will pay double the normal ticket amount for the crime. In the event that the officer does not pay the ticket, they will receive a faction warn.
 
Behaviour and language
 
- Respect your colleagues within the departments and the rest of the server in general.
- Don't argue on [/r] or [/d]. These will result in harsh consequences. ( Sanction : Faction Warn)
- This department is one that's a serious one, we don't tolerate stupid jokes, bad language or indecent language.
- You're not allowed to favourite or discriminate someone, doesn't matter if you do or do not know them. ( Sanction : Faction Warn)
- The bigger sanctions will be accorded for a negative attitude towards another department. The departments have to be all united. Anyone who argues with another department or has a problem with another department does not deserve to be within this department.
- You're not allowed to have [/duty] on in the casino if you're gambling, poker  or playing dice ( Sanction : Faction Warn)
 
Meetings and trainings
 
- These will be announced at least 48 hours in the Important Announcements topic.
- Anyone who is late should come directly to the meeting / training area and don't speak on [/r] or on the chat.
- During the meeting or training you must have your phones switched off and you must listen to your leader, sub-leader or trainer until the end of the session or until they allow you to speak.
- If you're late, you can come in the first 10 minutes and you'll only receive a verbal warning.
- If you're late more than 10 minutes you'll receive a Faction Warn and you'll be excused from the training.
- If you speak when you weren't asked to speak you'll receive a verbal warning at your first offence, and then at the second offence you'll receive a faction warn.
- You're allowed to make 2 absence requests for the training and 2 absence requests for the meetings each month. Anyone who breaks this rule or makes more absence requests will be sanctioned correspondingly.
 
ROADS and SWAT Teams
 
- Respect the teams that you've been entered in.
- Rank 3+ that take part in the SWAT team can arrest people with any personal vehicle. It's forbidden for someone in the Roads team to use their personal vehicles for their job (tickets, waiting for bad drivers etc.)
- A member of the roads team are not allowed to arrest unless the suspect's wanted was issued by that member and the suspect has surrendered at that member. This also means that the officer can kill them if they don't reply when asked to surrender or if they attack the officer.
- A member of the SWAT team can make evidence of how a player drove illegally and then keep the evidence for another member of the Roads team. Only evidence made by colleagues in departments will be taken into consideration, not from civilians.
 
! Details about the teams can be found in Police Department - Memberii / Members topic
 
Tickets
 
- A police officer can give a ticket to a civilian if they have broken a rule, but it's not enough to get them into jail. As soon as the civilian has received a ticket, a message will appear on their page in white with the police officer's name, the amount of the ticket and the reason of the ticket. If the civilian does not pay the ticket (refused or runs away), the police officer can give them wanted for 'Not paying the ticket' with the right to surrender. In the event that the civilian does not have enough money to pay the ticket the police officer must take them to an ATM or a bank to withdraw the money to pay the ticket. If the player still refuses, the police officer can give them wanted for 'Not paying the ticket'. If the player does not have enough money in the bank or in their hand to pay the ticket they can still get wanted for 'Not paying the ticket'.
- The tickets accumulate, for example illegal driving ($600) + lights off ($720), the suspect will be fined $1,320 in total.
- You're not allowed to give a ticket to a player that you've already given wanted to for 'Not following orders'. This rules also applies if the player left the game during the pursuit and they got wanted for 'Disconnecting in pursuit'.
- You're not allowed to give tickets to players that are in jail.
 
* Tickets are given depending on the player's level and the crime committed. For example:
- If a player is caught with level 1-3, you don't give them a ticket and you don't confiscate their license.
- If a player is caught with level 4-7, they'll pay 50% of the ticket price.
- If a player is caught with level 4-7 and you should confiscate their license, they can choose between confiscating the license or having a ticket at 50% of the price.
- If a player is caught with level 8+ you'd give the maximum fine.
 
! Details about all this can be found in Police Department - Wanted, Arrest, Ticket and Code List
 
Driving
 
- Illegal driving is considered when a player's vehicle is at least 80% or more in the other side of the road. Illegal driving includes everything such as using the grass, sand and other things to have an excuse that they didn't drive illegally.
- It's considered illegal driving when they are in the full opposite lane or when they pass the opposite lane even slightly.
- Driving is considered regular when it cut the strips at an angle of 90 degrees.
- Consider all irregular driving when they use the grass, sand etc. e.g. it's only for walking purposes.
- It's considered breaking the flow of traffic when the player hits other traffic intentionally and keeps doing this to other players with their cars.
- In the event that you catch an FBI or NG member driving on the wrong side of the road with a civilian vehicle you're not allowed to confiscate their driving license. Pull them over and make a picture of [/wanted] and if they say that they are going after someone without the right to surrender you can use [/mdc]. If the FBI or NG member is not going after anyone without the right to surrender you can give them a ticket for speed, over 50KM, and if they refuse to pay the ticket, PM the leader of FBI/NG and they can get Faction Warned.
- Members of PD that are caught driving on the wrong side of the road without any good reason will get a verbal or faction warning.
- For the other department members (FBI, NG) that drive illegally without a good reason, you can ticket them twice for $1,000, i.e. a total fine of $2,000.
- You're not allowed to stay and catch players in other cities. The only exception for this is when you're driving around and you catch someone illegally driving. If you don't have good enough evidence that you was not driving around, don't sanction them, as you'll be sanctioned.
- You're not allowed to confiscate the driving license for silly reasons.
- You're not allowed to confiscate the driving license for players who are AFK (on ESC or /sleep). If a player is AFK in jail you're not allowed to confiscate the driving license.
- When you sanction someone (any sanction), you're obliged to explain why they're being sanctioned.
 
Parking
 
- It's considered illegally parking when a player leaves the majority of their vehicle on the road to disrupt the traffic.
- It's considered illegally parking when a player is found in the vehicle and is stationary in the road for more than 1 minute, this breaks the flow of traffic.
- It's considered illegally parking when the player stops their vehicle with 80% of it in the road. As long as the player is not in the road or is not breaking the flow of traffic, they are not illegally parking.
 
Radars
 
- Players that break the speed limit by 1-2km/h will not be sanctioned.
 
Summoning players
 
- You're not allowed to spam when you summon a player. Between summoning a player you must wait at least 3 seconds.
- You must include the player's name with any summoning.
- Officers are obliged that when they are summoning a suspect that they are sure they have waited a sufficient amount of time for the player to see the summon and to summon the player a sufficient amount of times.
- A minimum of 3 summons are required within a maximum of 5 minutes from the first summon. This means that the suspect will be sanctioned with wanted if they do not follow what you want them to do after asking them at least 3 times. When you are summoning players, make sure the player has seen it.
- In the case that a player needs to pull over on the right of the road and the player has wanted, use [/m] (this must contain the name of the player too).
- If a player is found in G within a vehicle that is being driven by a suspect with wanted, and the player in G is shooting the police officers, the player in G can be sanctioned with Wanted 6 for Accomplice without any summoning.
- If a player intervenes when a police officer is running after a suspect (attacks them with fists, runs over them with their vehicle or leaves their vehicle on the cop, attacks them with a weapon - make sure that your evidence clearly shows the player is intentionally doing this) and then sanction them for Wanted 6 Accomplice without any summons.
- The driver of the vehicle with a suspect in G will only be summoned to stop the vehicle and release the suspect. If the driver of the vehicle does not stop when the suspect is summoned, they risk receiving wanted for accomplice without any summons.
 
Civilians and newbies
 
- Anyone is considered a civilian who is not in PD, FBI or NG.
- You're not allowed to kill a civilian if they ask you to or you're not allowed to ask them to kill you. You can ask these from another member of a department or you can suicide to get back to your spawn position.
- A member of PD/FBI/NG is not allowed to request help from a civilian to go after a suspect with or without wanted. If you need help, ask another department member.
- Members of Tow Truck Company that are towing a vehicle that have their siren on will not be considered as illegally driving.
- In the event that a Paramedic is speeding or driving on the wrong side of the road, the officer is obliged to have evidence of how the medic was not going after a command (did not have their siren on). If the medic is going after a command you're not allowed to sanction them.
- Players with level 8+ that have a suspect on G without the right to surrender will be asked just once to eject the player without the right to surrender. If they do not do this within 15 seconds, they will be sanctioned with Wanted 6 for Accomplice.
- In the event that a player is found on G and was evading jail the driver will automatically be sanctioned for Accomplice without any summons.
- Players with level 8+ that are found in the department garage or in Area 51 will be given wanted 2 for 'Trespassing governmental territory'
- Players with level 1-4 can only get a maximum of wanted 1 regardless of the crime committed.
- Players with level 5+ will receive the maximum penalty for the crime committed.
- It's illegal to stop a player that is working at their job for a routine stop. You can tell them to stop and sanction them or ask them to surrender only if they have wanted.
- It's okay to give wanted (civil attack, civil kill) for players within a clan zone or confiscate their weapons in the condition that one of the members of the clan was on the turf and had wanted.
* This rule only applies if they're part of an official clan.
* In the event that you're attacked or killed by a clan member in a clan zone you can give them wanted.
 
Treating and arresting suspects
 
- PD deals with arresting suspects of wanted 1 and 2 with the right to surrender.
- A cop has the right to arrest anyone with wanted 1-2 that surrender to them.
- A cop can arrest a suspect that they gave wanted to themselves, regardless of the wanted level, under the condition that they have the right to surrender.
- You're not allowed to go after suspects with wanted 3+ that have the right to surrender if you've not given them wanted yourself.
- A member of the Police Department is obliged to use the command [/su] with the reasons in the wanted list.
- It's not allowed for a police officer to call the suspect and ask if they surrender.
- Wanted cannot be given if someone is AFK, with the exception if they have drugs.
- You are not allowed to confiscate a player's drugs as long as he has a wanted, with the exception of wanted "Possession/Drugs use" only if it's accorded by you. ( Sanction: faction warn)
- When you take a suspect in custody you're obliged to use the command [/cuff].
- You're not allowed to [/clear] someone without announcing on [/d] with a good reason before clearing.
- A police officer is obliged to arrest any civilian that has wanted with the right to surrender. The police officer has the right to kill the civilian - even if they are in a Safe Zone - in the case that they don't want to surrender or they don't have the right to surrender. In the circumstance that the police officer is attacked by a group of people, they're obliged to ask on [/d] or [/r] for backup or use the command [/backup].
- You're not allowed to stay afk at the mafia HQs without a good enough reason (dm in hq, runner in hq with accomplices etc.) and to confiscate items.
- It's forbidden to confiscate weapons from players that are near or at their HQ's, if they're not attacking or using the weapons to attack anyone else it's okay.
- It's forbidden to confiscate weapons from people who do not have the right to surrender.
- You're allowed to confiscate weapons from someone with the right to surrender only if they have these weapons in vision or they are attacking other players.
- It's forbidden to use [/call 112] when someone robs your vehicle, use [/su].
- To give wanted for 'Stealing a vehicle' to a player, they need to steal your vehicle at least 2 times. This rule is applied only for when they steal your department vehicles.
- To give them wanted 3 for "cop attack" to a player, they must attack you at least 4 times with their fists or they must shoot you.
- You're not allowed to give wanted for "cop attack" to players that attack in the safe zones. You can confiscate their weapons. In the situation where you're in a vehicle and you're attacked you can sanction them with wanted for "Cop Attack".
- If a breaks the rules of driving and does not have the right to surrender already you cannot confiscate their driving license.
- If a driver of a vehicle has a suspect that's evaded on G, you can give them wanted for Accomplice without summoning them.
- If a driver of a vehicle has a suspect that has wanted 1+ and the suspect with wanted is shooting you, you can give the driver wanted 6 for accomplice without summoning them.
- In the situation where you're attacked or killed by a suspect, regardless of where, they can get wanted 3 for cop attack or wanted 5 for cop kill if they killed you.
- Evidence with just [/call 112] is not sufficient enough for cop kill evidence. You need a film.
- You're not allowed to give wanted without the right to surrender to players that already don't have the right to surrender.
- If a suspect (with the right to surrender) is on AFK with wanted (ESC), you summon them, announce on [/d] that they're afk, wait 3 minutes and then you can kill them.
 
Observations:
 
- Before killing a wanted player who has the right to surrender, he must be summoned at least 3 times to surrender within a maximum of 5 minutes from the first summons, and        if the player is on staying in the same place wait at least 30 seconds before killing him (sanction: faction warn).
- if a suspect says that he does not surrender, the cop can kill them
- if a suspect says that they surrender and then they run on foot, the cop can kill them
- if a suspect says that firstly they don't surrender or runs on foot, and then they decide to surrender, the cop can kill them
- if the suspect says they surrender, and then attacks the cop, the cop can kill them
- if the suspect says that they don't surrender and runs with a vehicle, the cop can give them wanted for runner
- if a suspect does not respond when they are asked if they surrender and they run with a vehicle, the cop can give them wanted for runner
- if the suspect says that they surrender and then run with a vehicle the cop can give them wanted for runner
- if ta suspect kills a cop, they can give them wanted for cop kill without the right to surrender
- if a suspect that has wanted 1+ attacks a cop they lose the right to surrender and will be killed on the spot
 
ATTENTION: A suspect is anyone with wanted 1+
 
! Details about wanted levels can be found in the corresponding topics.
 
 
Auto license

--- be confiscated for the following:

speeding between 50-100km / h - 2 hours
codus unregulated intrusion traffic, parked illegally or use NOS - 3:00
speeding over 100 km / h - 4:00
repetition of previously stated facts as already has been suspended (in minutes remaining after suspend) - 5:00
using hydraulics on public roads - 1 hour. If repeated once he have it already confiscated, you will increase the amount of time confiscated to 5 hours. 

--- rules regarding confiscation auto license for speeding is only available for players with minimum 8.
--- You won't confiscate hydraulics outside the road, in front of his house, forest roads, graver roads etc.

Materials and licensed materials
Materials and materials licenses
 
A police officer has the right to confiscate materials, licenses and sanction with tickets when they are used to create weapons or sell weapons. In the situation that a civilian uses materials, the cop has the following obligations:
- level 1-9 (including 9) can choose between a ticket or a confiscation of their materials
*In the case that they are level 1-3, they won't get a ticket, and 4-7 will get a ticket of 50% of the ticket cost.
- level 10-19 (including 19) will have their materials confiscated
- level 20+ will have their materials license and their materials confiscated
 
If a civilian has materials and don't have the license they can be sanctioned with a ticket of $120 "materials without a license" and a confiscation of the materials.
 
Events
 
- A cop can participate at events organised by an admin or events organised by players that are: simon says, trivia, race, stunt, guess the location, deagle event, find and kill etc.
- Department members are not allowed to participate at clan activities (/spray)
 
 
Jobs
 
 
- It's illegal to have materials, drugs or other illegal items with you.
 
Accept lawyers
 
- Rank 3+ members can sell lawyer approvals to free people from jail.
- There's no universal price for [/lawyer]. Everyone can set their own prices.
- A lawyer approval can be given when you have 15 accept points, these are given at each payday.
 
Department vehicles
 
 
 
 
- Don't use the vehicles for personal use, you can get FW'd.
- Police Infernus is used by Roads team and in special cases such as swat teams.
 
 
To see the ranks necessary for each vehicle open the spoiler.
 
 

 

PD Cars
 
Police Car ( LSPD / LVPD / SFPD ) - Rank 1
HPV-1000 - Rank 1
Police Ranger - Rank 2
Police Maverick - Rank 3
Police NRG-500 - Rank 3
Police Infernus - Rank 3
Enforcer - Rank 4
 
 
 
 
PD commands
 
/r - speak on the PD chat
/d - speak to all the departments
/m - transmit a message on a radius to players
/ms - transmit a message on a radius to players that is targeted on a specific player to ask them to pull over or to surrender
/su - give wanted to a player
/mdc - check why someone has wanted etc.
/arrest - arrest a player
/duty - go on duty with your police job
/wanted - see who's on the wanted list
/nearwanted - see who's on the wanted list near you
/cuff - cuff someone when they're in your custody in a police vehicle
/tazer - immobilise a player for 8 seconds
/punish - freeze a player in jail for a specific amount of seconds
/backup - call for backup from other officers
/cbackup - cancel your backup request
/frisk - frisk a player to see what items they have
/confiscate - confiscate an item, license or object from a player
/ticket - give a ticket to a player
/gov - send a global message to the whole server
/ram - enter with force into a HQ or a locked house
/startradar - start your radar to look for speeders
/stopradar - stop your radar
/lawyer - sell a lawyer approval
/acceptpoints - see how many accept points you have to sell a lawyer approval. 15 accept points = 1 lawyer approval
/fvr - respawn all faction vehicles
/fmotd - read and set the MOTD of the faction
/members - see which members are in the faction
/ftalkpower - Closed the chat, you can choose the rank.
/fvs - Spawn a vehicle.
 
Skins per rank
 
k7CgQlS.jpg
 
Speed limits
 
lFkezpk.png
 
Legend
Blue=LVPD
Red=SFPD
Green=LSPD
 
Note: You can place a radar anywhere in your department zone.
 
Details about the test
 
Theory test consists of:
 
- Internal rules
- General department rules
- Wanted, Arrest and Ticket List
- Unwritten rules and some scenario based questions
 
Alongside the theory test there will also be a practical test. You'll go with a tester and start a radar somewhere, give a ticket to someone, and confiscate a license. The examiner will see how good you are.
 
For testers: Members with rank 4 to 6 - it's forbidden to change the status of a candidate from candidate to rejected/accepted without their accordance.
Before you begin a test use the command [/togcomms].
Edited by CouldnoT
Update

Share this post


Link to post
Share on other sites

Regulamentul intern a fost actualizat. Toti membrii sunt rugati sa il reciteasca cu mare atentie!

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Limba romana

Regulamentul intern a fost actualizat. Toti membrii sunt rugati sa il reciteasca cu mare atentie!

 

English

The internal rules has been updated. All members are asked to read it carefully!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.