Jump to content

Bute, atac dur după ce a fost depistat pozitiv: "N-am luat în viaţa mea nimic!


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

lucian-bute3.jpg?width=815

Lucian Bute e în continuare în stare de şoc, după ce WBC a anunţat că a picat testul antidoping efectuat de Comisia de Box şi Lupte din DC după lupta cu Badou Jack, de pe 30 aprilie, disputată la Washington, fiind depistat pozitiv pentru ostarină.
Sportivul de 36 de ani neagă vehement că ar fi consumat o substanţă interzisă şi acuză comisia din Washington de lipsă de profesionalism.
  • Ostarina este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM) ce poate fi folost de sportivi în timpul antrenamentelor şi pentru creşterea formei şi a rezistenţei fizice, cu efecte similare steroizilor anabolizanţi. Substanţele de tip SARM au fost interzise ca atare de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) în ianuarie 2008.
Bute, care a luptat de 36 de ori în cariera de profesionist, spune că s-a documentat şi medicamentul respectiv iese din corp după 24 de ore şi explică că nu avea niciun sens să ia ostarină înainte de luptă, în condiţiile în care nu ar fi avut niciun efect benefic.
"Nu am luat niciodată, niciodată, substanţe interzise, în toată cariera mea. Singurul lucru pe care l-am luat au fost suplimentele care m-au ajutat la refacere.
Nu acuz pe nimeni, nici comisia din Washington, nici preparatorul meu, nici echipa mea, dar e ceva aici care nu pare corect aici. Asta simt eu.
După anunţ, m-am interesat în legătură cu această substanţă. Doctorii mi-au spus că dispare din corpul uman după 24 de ore. Ar fi fost fără sens să iau înainte de luptă. Nu avea niciun sens.
Voi merge personal la Washington pentru şi sper ca proba B să fie negativă! Vreau să dovedesc că sunt curat şi nu sunt un sportiv care să ia astfel de medicamente.
Nu vreau să arăt pe nimeni cu degetul. Dar, din experienţă, Comisia din Washington nu pare prea serioasă. Poate că nu e vorba de incompetenţă, dar cu siguranţă nu e la fel de riguroasă ca cea din Quebec!", a declarat Bute, citat de Radio Canada.
lucian-bute4.jpg?height=419&width=630
Bute e susţinut şi de echipa sa, prin vocea antrenorului Howard Grand, care se declară şocat de anunţul făcut în urmă cu două zile.
"E o nebunie, sincer! Ieri, când am aflat, am simţit că am primit o lovitură în stomac!", a declarat antrenorul lui Bute, Howard Grant.

 

  • WBC nu a luat încă o decizie în privinţa lui Bute şi se aşteptă şi testarea probei B
  • Dacă va fi găsit vinovat, Bute va pierde bursa încasată pentru meciul cu Badou Jack (aproximativ 500.000 de dolari) şi riscă o suspendare de minim doi ani, sinonimă practic cu încheierea carierei

În vârstă de 36 de ani, Lucian Bute a disputat 36 de meciuri la profesionişti, înregistrând 32 de victorii (25 prin K.O.), trei înfrângeri şi o remiză (în ultimul meci, cu Badou Jack, care a păstrat centura WBC).

Pugilistul originar din Pechea (Galaţi) a disputat primul meci ca profesionist în noiembrie 2003, iar în octombrie 2007 a cucerit titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, după o victorie prin KO tehnic în faţa columbianului Alejandro Berrio. Bute şi-a apărat cu succes titlul de nouă ori, fiind învins de Carl Froch în mai 2012, într-un meci disputat la Nottingham, în Anglia.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.