Jump to content

Panagia, loc fermecător plin de tradiţie


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

panagia-loc-fermecator-plin-de-traditie-



Insula Thassos este una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale familiilor cu copii, dar şi a celor in cautare de tradiții, un loc plin de culoare care impresionează prin peisaje maritime şi montane deosebite, adunate laolaltă într-un cadru perfect.


Numeroase trasee de drumeţii traversează centrul insulei Thassos şi te conduc spre castele vechi, vârfuri de munte şi sate tradiţionale, dintre care se remarcă Potamia, Panagia şi Theologos, unde se găseşte şi un frumos muzeu folcloric.


Panagia plină de culoare şi magie


Panagia este unul dintre cele mai pitoreşti şi mai fotogenice sate de pe insula Thassos, situat la numai 10 km de capitala insulei şi construit pe partea lateral a muntelui, oferind vederi spectaculoase asupra mării, a golfului şi a întregii zone montane. Izvoarele naturale care le furnizează localnicilor cea mai limpede apă, rece ca gheaţă, sunt şi un loc minunat de vizitat, la marginea localităţii, unde poţi urma calea apei pe străzile înguste într-un traseu deosebit.


Satul Panagia reprezintă o comunitate atractivă, tradiţională, ce îşi mai păstrează încă din vechile obiceiuri şi modul de viaţă de odinioară, astfel că atrage foarte mulţi vizitatori atât pentru excursii interesante de o zi, ba chiar şi pentru a rămâne pe termen mai îndelungat, oricând pe parcursul anului.


Tradiţie şi ospitalitate


Punctul cel mai fierbinte al staţiunii îl reprezintă piaţa centrală, locul unde fie dimineaţă, după-amiază sau seară, localnicii şi vizitatorii se adună în cafenele şi baruri pentru a bea un ouzo tradiţional produs pe plan local, şi pentru a purta discuţii importante.


Pentru a înţelege mai bine obiceiurile locului, poţi participa la festivalurile şi evenimente organizate de-a lungul anului, Panagia fiind un adevărat centru al sărbătorilor. Descoperă carnavalul dedicat lui Dionysos, zeul vinului, al femeilor şi al petrecerilor, ce te aşteaptă cu parade, cântece şi dansuri pline de viaţă, udate cu cele mai bune soiuri de vinuri, unde localnici şi turişti deopotrivă se distrează în piaţa satului.







Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.