Jump to content

România, locul 6 la Campionatele Europene de Gimnastică


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

ponor-epa1.jpg?width=815


Reprezentativa feminină a României a terminat pe locul şase în finala pe echipe la Campionatele Europene de gimnastică disputate în Elveţia, la Berna, iar titlul continental a revenit echipei Rusiei, urmată de Marea Britanie şi Franţa.


Echipa feminină de gimnastică a României a terminat pe locul patru după calificări, însă fetele nu au evoluat la fel de bine şi în finala de sâmbătă, la Campionatele Europene de la Berna. Dacă în urmă cu câţiva ani, România nu lipsea de pe podiumul continental, în 2016, rezultatele sunt mult sub aşteptări, după ce echipa de gimnastică a ratat şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, pentru prima dată după 1968.


Gimnastica artistică este sportul care a adus României cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, 25 de aur, 20 de argint şi 26 de bronz.


În capitala Elveţiei, reprezentativa României, în componenţa Cătălina Ponor, Anamaria Ocolişan, Maria Holbură şi Anda Butuc, a totalizat 164,596 puncte şi a încheiat competiţia pe locul 6.


Medalia de aur a fost cucerită de Rusia, cu 175,212 puncte, iar podiumul a fost completat de Marea Britanie, cu 170,312 şi Franţa, cu 168,496 puncte. De asemenea, Elveţia şi Italia au terminat şi ele în faţa României.


Cătălina Ponor a luat cea mai mare notă, 15,066 la sărituri. Ponor a mai obţinut 14,600 la bârnă şi 14,566 la sol, în timp ce Anamaria Ocolişan a fost notată cu 14,766 la sărituri. Celelate reprezentante ale României nu au reuşit note mai mari de 14,000.


Cătălina Ponor va evolua duminică în finalele de la bârnă şi sol, unde s-a calificat cu a treia notă şi speră la o medalie.







Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.