Jump to content

Mica Prinţesă de la Deva. Denisa Golgota - aur şi argint în finalele pe aparate la Campionatele Europene de la Berna.


CoSmyN
 Share

Recommended Posts

UchZQ68.png



Gimnnastica româneasă a încheiat Campionatele Europene de la Berna (Elveţia) cu un palmares de cinci medalii. Două au fost obţinute la senioare, de Cătălina Ponor (ambele de bronz), iar trei au revenit junioarelor antrenate de Nicolae Forminte.



La junioare, vedeta delegaţiei a fost de departe Denisa Dolgota (14 ani), sportivă care a cucerit medalia de aur în finala de la sol şi pe cea de argint în finala de la sărituri.



Denisa este legitimată la CNS Cetate Deva şi este văzută ca o mare speranţă a gimnasticii româneşti.



Prima medalie a fost obţinută la sărituri, unde Denisa a obţinut 14.233 (14.533 şi 13.933), la egalitate cu italianca Martina Basile.



Aurul a revenit unei alte reprezentante a Italiei, Martina Maggio cu 14.499. La acest aparat, Olivia Cîmpian (România) a avut o aterizare joasă, accidentându-se.



Ea a fost scosă pe braţe de antrenori, renunţând ulterior la a doua finală în care era calificată, cea de la sol. Din fericire, accidentarea ei nu a fost gravă.



O accidentare asemănătoare a suferit şi Ioana Crişan, în finala de la bârnă. Micuţa noastră sportivă a căzut, fără să mai poată duce exerciţiul la capăt.



Nici accidentarea ei nu este, din câte se pare, gravă. Conform unui comunicat al FRG, ambele sportive se află sub supravegherea medicului.



La sol, Denisa a avut un exerciţiu frumos şi curat, pentru care a fost răsplătită cu 13.933 echivalentul unei medalii de aur.



Junioarele au mai obţinut o medalie de bronz în concursul pe echipe.



Sursa


Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.