Jump to content

Descoperă Cetatea medievală Enisala


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

descopera-cetatea-medievala-enisala-3863



Tulcea, poarta de intrare în Delta Dunării, locul de naștere al zeului Vinului, sau orașul pe șapte coline... orice supranume îi vei atribui, trebuie neapărat să descoperi pitoreasca așezare, într-un city break în această vară.


Singura cetate medievală din Dobrogea


Orașul dobrogean se laudă cu peisaje pitorești de seamă, fie că pornești în explorarea bogățiilor Deltei Dunării, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO încă din anul 1991, și declarată singura rezervație a biosferei din lume, sau în descoperirea regiunilor uitate de timp precum Măcin sau Garvăn. Totodată, Tulcea este faimos pentru vestigiile arheologice și a monumentelor istorice extrem de importante. Unul dintre acestea este Cetatea Enisala aflată pe o colină, dominând zonele lacurilor Razelm și Babadag.


Ridicată undeva pe la jumătatea secolului al XIV-lea, de către genovezi, străvechea fortăreață medievală se menține și astăzi într-o stare bună, chiar dacă unele ziduri de apărare au fost distruse aproape în totalitate, odată cu trecerea timpului.


Enisala se află în imediata apropiere a satului cu același nume


Ruinele construcției atrag și astăzi mii de turiști din toate colțurile României pentru a admira celebrele turnuri din piatră cu diverse forme și mărimi: cubică, pătrată sau triunghiulară, sau bastionul cu formă pentagonală.


Dacă urci până la cetatea Enisala vei avea parte de o panoramă uluitoare asupra delurilor golașe și a mării, datorită faptului că fortăreața a fost ridicată cu fața spre golf, pentru o observare mai bună a traficului navelor, de către genovezi. Drumul până la cetate este pavat cu piatră cubică și îți oferă peisaje unice. Părțile cetății care s-au păstrat cel mai bine în timp sunt zidurile interioare care se ridică chiar și până la înălțimea de 10 metri, cu o grosime de circa 1,85 metri.








Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.