Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Tulcea, poarta către Delta Dunării


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

tulcea-poarta-catre-delta-dunarii-387618


Pentru cei mai mulți turiști, orașul Tulcea este poarta de intrare într-un paradis al naturii, unde sute de specii de păsări rare, plante perene și animale mici trăiesc în tihnă în cuiburile din stufăriș, papură sau rogoz, de-a lungul lacurilor de smarald ale Deltei Dunării. Și totuși, Tulcea este un oraș cultural demn de explorat într-un city break în această vară.


Obiective turistice pe care trebuie să le vezi aici


Punctul principal de atracție al orașului este fără îndoială Faleza Dunării, de unde poți imortaliza cele mai frumoase panorame. Zona de promenadă este mărginită de magazine, terase și restaurante unde te poți opri pentru a degusta cele mai delicioase preparate pe bază de pește. Zona este renumită mai ales pentru că aici se organizează festivaluri și evenimente culturale precum Tulcea Folk Fest, Festivalul Internaţional Peştişorul de aur ori Festivalul Berii.


Într-un city break în Tulcea vei putea descoperi o mulțime de atracții istorice de neratat. Una dintre acestea este Cetatea Enisala, ridicată de genovezi între secolele XIII-XIV, fiind inclusă în sistemul defensiv al Țării Românești. Recent restaurată, fortăreața este singura cetate medievală care a supraviețuit, din Dobrogea.


Muzee interesante


Probabil că nu știai, dar Tulcea se laudă cu câteva muzee interesante care găzduiesc edificii de patrimoniu, de cult sau istorice extrem de importante. Fostul Palat Administrativ al Sangeacului de Tulcea, așa numitul Conac al Pașei, ridicat în perioada 1863-1865, găzduiește astăzi Muzeul de Artă al orașului. În incinta căruia se găsesc colecții de picturi unice, de icoane, obiecte de artă orientală sau diverse sculpturi.


Unul dintre cele mai mari și mai complexe muzee din România este Centrul Ecoturistic Delta Dunării. Acvariul din Tulcea este locul perfect unde poți admira fauna și flora Deltei Dunării, dispunând de două acvarii care reproduc întocmai acest paradis unic inclus în patrimoniul mondial UNESCO, Delta Dunării fiind declarată singura rezervație a biosferei din lume.







Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.