Jump to content

Top 5 easter egg-uri in jocuri care fac misto de alte jocuri


 Share

Recommended Posts

Easter eggs. Cand vine vorba de jocuri video, acest termen este folosit pentru a descrie ceva anume, o insertie in lumea virtuala a unui element care nu prea este la locul sau. O mica surpriza, o referinta, o gluma, ceva care sa puna oamenii pe ganduri sau sa ofere o recompensa celor curiosi sa cerceteze prin locuri prin care poate n-ar trebui sa ajunga.
In mod normal, asta este un easter egg. Alte ori, un ester egg este un prilej pentru ca producatorii sa isi bata joc de alte titluri. Asa ca am compilat o mica lista a catorva dintre cele mai bune exemple cu ce se poate intampla cand dezvoltatorii de jocuri decid sa se amuze pe seama restului industriei.
Duke Nukem Forever – Armura din Halo
Duke Nukem 3D era plin de glume referitoare la alte jocuri, mai toate titlurile marca 3D Realms erau, pana si Lara Croft facandu-si aparitia fara sa vrea in Shadow Warrior. Dar am pus aparitia armurii lui Master Chief in Duke Nukem Forever in aceasta lista din doua motive. Primul este pur si simplu tonul acestui easter egg, Duke insultand direct celebrul personaj si cam intreaga serie Halo. Al doilea este ca desi Duke se lauda ca nu are nevoie de o astfel de armura, Duke Nukem Forever este in esenta o copie de Halo, mecanicile sale si designul sau neavand nici un fel de legatura cu Duke Nukem 3D. Producatorii jocului au incercat sa faca o gluma, dar, la fel ca fiecare alt lucru din Duke Nukem Forever, a esuat spectaculos.
Magicka-Tot jocul
Poti face un joc in totalitate din easter eggs? Da, este foarte simplu si cu siguranta va iesi groaznic, dupa cum a dovedit Matt Hazard. Dar Arrowhead Studios si Paradox Interactive cumva au reusit sa faca un joc foarte bun din Magicka, chiar daca este bazat in mare parte pe easter eggs. Probabil pentru ca le folosea bine si ca mecanica sa de joc era solida, ceva ce nu poate fi spus despre stabilitate. Magickareuseste la fiecare pas sa isi bata joc intr-un fel sau altul de un numar foarte mare de jocuri. Si nu o face pe furis sau intr-un mod care poate fi ratat. Magicka a avut pana si un expansion intreg care era promovat de parca ar fi fost facut pentru Battlefield. Au incercat sa faca acelasi lucru si cu Skyrim, dar Bethesda a amenintat ca ii da in judecata.
Ultima 7 – Electronic Arts este diavolul
Am fost rugat sa evit jocurile mai vechi de 10 ani pentru acest top, dar un asemenea clasic nu trebuie trecut cu vederea. Sunt cateva spoilere mai jos, in cazul in care nu ati apucat sa jucat acest RPG legendar. In vremuri de mult apuse, cand studioul Origin lucra la Ultima 7, tot incerca sa evite sa fie cumparat de Electronic Arts, care punea din ce in ce mai multe presiuni asupra companiei. Origin dispretuia Electronic Arts cam la fel de mult cum o facea internetul in preajma lui Syndicate sau a ultimului SimCity. Asa ca toti de acolo au decis sa isi reverse frustrarile in Ultima 7, transformand Electronic Arts in inamicul principal al jocului. Poate ca nu este ceva direct observabil, nu spune vreun personaj ca Electronic Arts este diavolul, dar initialele sale si sigla de la acea vreme a companiei sunt asociate constant cu inamicul. Si nu au facut asta intr-un joc amuzant, intr-o chestie glumeata, ci intr-unul dintre cele mai bune jocuri facute vreodata, o piatra de temelie a genului RPG.
The Witcher 2: Assassins of Kings – Altair este mort
Seria The Witcher o fi inceput ca una de RPG, dar a evoluat intr-o serie de jocuri de actiune in stare sa se ia la tranta cu cele mai mari francize de pe piata, cum ar fi Assassin’s Creed. Chiar pe la inceputul lui The Witcher 2, in atacul asupra castelului, un asasin imbracat ca Altair poate fi gasit, mort, dupa ce a plonjat de la inaltime intr-un car de fan. Cumva, acel fan nu a fost suficient pentru a-i permite sa aterizeze in siguranta, contrar a tot ceea ce ati aflat din Assassin’s Cred, asa ca personajul zace mort cu nasul in pamant, langa un car distrus care inca mai are ceva fan in el.
Serious Sam 2 – Duke e mort
Marea rivalitate dintre Duke Nukem si Serious Sam a atins cote noi in Serious Sam 2. In nivelul cu mlastina si vrajitoarele, Sam da peste ceea ce pare a fi o uniforma de duce, drumul ghidandu-l catre locul unde se afla ducele, si nu orice duce, ci chiar Duke Nukem. Acesta este prezent intr-o forma scheletica, dar tot usor de recunoscut dupa cizme, par si ochelari. Mai notabila este racheta, de la un lansator marca Serious Sam, infipta in posteriorul sau osos. Nici replicile lui Serious Sam nu sunt tocmai blande cu batranul Duke. Desigur, la acea data parea de parca Duke Nukem Forever nu va mai fi lansat. Acum, lumea doar isi doreste sa nu mai fi fost lansat. Cat despre Sam in sine, Serious Sam 4 va fi anuntat la E3.

 


Articol preluat de pe zonait : https://zonait.tv/top-5-easter-egg-uri-in-jocuri-care-fac-misto-de-alte-jocuri/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.