Jump to content

Creta, paradisul pasionaților de sporturi nautice


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

creta-paradisul-pasionatilor-de-sporturi


Tărâm al poveștilor și lăcaș al zeilor, Creta le rezervă turiștilor momente de vacață unice, fie că vorbim despre vizitarea siturilor arheologice, de relaxarea pe plajele paradisiace, explorarea așezărilor pline de splendoare, ori de party-urile fulminante din stațiunile moderne.


Scuba diving în Chania


Dacă ești pasionat de sporturi nautice, Creta găzduiește o mulțime de bogății subacvatice pe care le poți admira în tihnă. Poți explora tărâmul mării în nenumărate moduri, una dintre activitățile principale practicate aici este scuba diving, sportul devenit simbol al insulei. Sunt o mulțime de zone binecuvântate cu peisaje unice, însă în Chania ai parte de cele mai spectaculoase momente.


Plaja Koutalas este frecventată de turiștii dornici de scuba, datorită recifelor de corali, a stâncilor care tâșnesc din mare în nuanțe de turcoaz, a bancurilor de pești papagal și curcubeu, ori a căluților de mare, peisajele fiind foarte diverse aici. De asemenea, dacă nu ești experimentat în scuba diving, ori nu ai mai făcut niciodată scufundări poți lua lecții private. Cursul durează aproximativ 3 ore, timp în care ți se explică atât teoretic, cât și practic.


Croazieră în Balos și Gramvousa


Laguna Balos este probabil cel mai cunoscut loc din Creta, o atracție naturală de care te îndrăgostești la prima vedere. Poți ajunge aici într-o croazieră fie din Portul Kissamos, Chania, fie într-o excursie opțională ceva mai lungă, din portul capitalei Heraklion. Laguna are ape translucide de un albastru lapis lazuli care își schimbă nuanța în turcoaz, în funcție de zi și vreme. Și plaja are nuanțe cameleonice... nisipul este fin în culori de alb, gălbui până la roz pal. O excursie cu vaporașul în Balos include și o oprire la insula Gramvousa, un sanctuar unde trăiesc circa 100 de specii de păsări migratoare. Pe limba de pământ se află și un castel venețian din secolul al XVI lea, care domină întreaga linie de orizont.








Edited by TG Silviu
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.