Jump to content

Cum recunoşti pepenii roşii ''injectaţi''


TG Chinez
 Share

Recommended Posts

Căldura de afară ne face să poftim la fructe răcoroase, care ne şi hidratează. Şi cum vara a sosit deja, unele dintre cele mai căutate fructe de sezon sunt pepenii. Atenţie! Unii pepeni pot fi injectaţi cu substanţe care accelerează creşterea şi coacerea.

Este indicat sa consumăm pepeni verzi cumpăraţi din surse sigure sau cel puţin de la comercianţi de la care ai mai cumpărat şi au fost buni din toate punctele de vedere: interior roşu, dulce şi seminţe negre.
Una dintre substanţele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a creşte şi a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe şoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia.
De asemenea, şoarecii au scăzut în greutate pe parcursul testelor.
Există fermieri care culeg pepenii mai devreme şi pentru a le da aspectul de copt îi injectează, lucru extrem de riscant pentru sănătatea oamenilor. Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar să fim atenţi la seminţe. Pepenii injectaţi au seminţele albe, necoapte. Acestea nu trebuie neapărat să fie descoperite abia când ajungem cu pepenele acasă şi îl tăiem, ci şi în cazul în care rugăm vânzătorul să facă un ''dop'', pentru a gusta fructul înainte de a-l cumpăra.
Sursa: Click!
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.