Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Plantronics RIG 500HD Review – O pereche de căști modulară


CONSTANTINCUCAPA
 Share

Recommended Posts

Plantronics-RIG-500HD-05-790x444.jpg



La prima vedere Plantronics RIG 500HD nu par să se diferențieze prea tare de restul căștilor de gaming de pe piață. Au o bandă de susținere, difuzoare, un fir și sunt… ușurele, in principiu nu ies din tiparele formulate până acum de marii producători. Din nou, la prima vedere. Asta pana realizezi că ceea ce ții în mână sunt niște căști ce pot să își schimbe forma după placul tău. Si asta nici macar nu este singurul feature sau selling point cu care se lauda RIG 500HD.




Greutatea de sub 200 de grame face din RIG 500HD o pereche de căști de cursa lunga, extrem de confortabilă și care îți satisface deplin nevoia de ergonomie.


Producatorul a mai înțeles si faptul că există o categorie de gameri care doreste cu tot dinadinsul să își personalizeze lungimea benzii de susținere a căștilor, felul în care aceasta se comportă, cum și unde stau difuzoarele și multe alte astfel de elemente. Aici RIG 500HD propune o abordare total diferită de competiție, banda de susținere, difuzoarele și firele fiind obiecte separate, ce pot fi potrivite pentru a realiza o pereche de căști capabila să se muleze perfect pe bostanul oricărui gamer.


Plantronics-RIG-500HD-04.jpg


Am folosit aceste căști timp de o săptămână zilnic, iar RIG 500HD aproape că nu s-au simtit pe cap. Mai ramasese doar sa dormim cu ele pe cap. Asadar ușoare ca un fulg, dar cu o calitate a sunetului mai mult decât satisfacatoare. De cele mai multe ori, ușor înseamnă și ieftin și prost, dar nu și în acest caz. Materialele nu doar ca sunt rezistente, dar sentimentul general lăsat este de trainic si bine închegat.


RIG 500HD propune doua difuzoare de 40mm, ce se aud bine, desi, precum majoritatea căștilor care apar în ultima perioada, au ceva mai mult bass decât ar trebui. In afara acestui minus subiectiv, nu avem ce sa reproșăm la capitolul calitate audio.


Plantronics-RIG-500HD-01.jpg


În timpul unui meci de CS GO am putut să auzim distinct atât pașii adversarilor, cât și conversațiile de pe Skype ce se desfășurau în fundal, ceea ce reprezinta un mare plus pentru jucătorul impatimit de shootere. Bassul este energic si precis, fara a inunda mediile și înaltele, rezultatul fiind o experienta bine spațiata, chiar cu volumul la maxim.


Nici microfonul nu este rau, vocea captata fiind și ea clară și cu puține distorsiuni, atât pe Skype, dar și pe alte servicii ce nu beneficiază de codec-uri de top de compresie audio, ceea ce ne face sa concluzionăm ca adaptorul Dolby 7.1 are și compresie hardware pentru voce.


Asadar sunt senzaționale, si nu depășesc 400 de lei? Ei bine, nu tocmai.


Pentru a putea realiza o pereche de căști cu adevarat modulara, Plantronics au fost obligați sa facă destule compromisuri când vine vorba despre filozofia de design, existând un cablu ce pleacă spre fiecare difuzor, făcând experiența ușor… claustrofobă.


Plantronics-RIG-500HD-03.jpg


Cablul este prea mic, cel puțin cel care ține cele două difuzoare, desi adaptorul Dolby 7.1 vine cu destul cablu cât să te spânzuri cu el. Un alt minus ar fi ca RIG 500HD nu poseda un buton de mute pentru microfon, iar microfonul… culmea, nu este detașabil, așa cum este în cazul lui RIG 500E, frățiorul mai mare.


În concluzie… reprezinta RIG 500HD o alegere buna? Da, daca le folosesti la laptop.


Mărimea, greutatea și calitatea construcției și a sunetului recomandă această pereche de căști deținătorilor de laptopuri. Este o alegere extrem de buna pentru această categorie de gameri. Pentru cei care preferă desktopul, pot aparea obiectii de gust și confort. Sunt extrem de ușoare, doar 200 de grame. In apararea lor ar fi de spus ca se aud foarte bine și sunt și 7.1 Dolby. Au destule puncte în plus fata de competiție iar modularitatea este si ea o bila alba. O abordare de design originala dar suficient de pragmatica.



Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.