Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Pizza moca te face mai productiv la muncă, decât o mărire de salariu


CONSTANTINCUCAPA
 Share

Recommended Posts

pizza-gratis-e-buna-la-munca-1472639138-

 

Dacă-ți lipsește cheful ca să te târăști la muncă dimineața sau nu poți să nu adormi pe tastatură până la prânz, știința s-ar putea să vină în ajutorul tău. Conform unui nou studiu, pizza s-ar putea să fie soluția ca să-ți miști curul și să dai randament la muncă.
Studiul din noua carte a psihologului Dan Ariely, Payoff: The Hidden Logic That Shapes Our Motivations, sugerează că promisiunea unei felii de pizza plină de cașcaval e lucrul care te va face să dai iama prin mail-urile tale și să-ți rezolvi lista de to-do.
Studiul a presupus ca Ariely să exmineze muncitorii care asamblau cipuri de calculatoare la o companie de tehnologie din Israel, ca să afle ce-i face să muncească mai mult. Participanților li s-au trimis câte un mesaj din trei la începutul săptămânii, în care li se promitea fie pizza, fie bonus de un milion de lei sau complimente de la șef sub forma unui mesaj, ca răsplată pentru că și-au rezolvat sarcinile. Unii dintre muncitori n-au primit niciun mesaj ca să funcționeze ca grup de control pentru nivelul de productivitate.
Ideea unei pizza a ieșit câștigătoare încă din prima.
Comparat cu grupul de control, numărul de cipuri de calculator produse de grupul cu pizza după prima zi a experimentului a crescut cu 6,7%. Totuși, muncitorii se dădeau în vânt și după complimente: grupul cu mesaj de la șef a ieșit pe locul al doilea, cu o creștere de 6,6%. Grupul cu bani cash a rămas pe locul al treilea cu o creștere de doar 4,9%.
De-a lungul săptămânii, în timp ce grupul cu banii scădea treptat în productivitate cu 6,5%, pizza și complimentele i-au făcut pe muncitori să-și mențină productivitatea peste media normală a grupului de control.
Complimentele au câștigat în cele din urmă, dar, după cum susține New York Magazine, Ariley crede că pizza ar fi ieșit pe primul loc, dacă planul său original ca pizza să le fie livrată muncitorilor acasă ar fi fost dus până la capăt. El spune în carte: „În felul ăsta (...) nu doar că le-am fi dat un cadou, ci i-am fi făcut eroi în ochii familiei."
În ceea ce ne privește pe noi, restul, încă sperăm că următorul lucru pe care șeful nostrul ni-l va pune pe birou e o cutie cu un fel principal și o alta cu garnitura.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.